Win10 problem

poruka: 4
|
čitano: 2.694
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Win10 problem

Pozdrav.

 

Ukratko, instalirao sam Win10 64-bit OS, Educational licenca koju sam dobio preko faksa.

Prvi problem se pojavio kad sam htio instalirati Office, skinio sam instalaciju preko istog linka s kojeg sam skidao i insalaciju OSa. Dakle Microsofova stranica. Nakon pokretanja instalacije izbaci mi error code 30033-1011 (0) s porukom "Is your internet connection working? Do you have enough free space on your hard drive?"

Gledao sam po netu, forumima, youtubu, microsoftovim forumima i guideovima i svakaka čuda isusova sam probao al nikako nisam riješio problem. 

 

Nakon toga sam preko storea preuzeo office online, ali ni on nije radio. Jednosavno nakon šta sam ga preuzeo i instalirao neće da ga pokrene. Tj kad stisnem "lounch" apsolutno niša se ne događa. 

 

Ista svar se dogodila s par programa i aplikacija nakon toga. Npr. java, utorrent, bsplayer su neke od kojih se nije događalo ništa nakon pokretanja instalacije. 

 

Krenio sam instalirat razer cortex koji mi je bacao error "unable to open archive file".

 

Nakon razmjene par mailova s njihovom support službom lik mi je rekao da je problem najvjerovatnije povezan s Vcredist aplikacijom, nakon čega sam krenio s skidanjem i instaliranjem prema najnovijoj verziji ali svaka instalacija mi baca error "extraction failed - the system cannot find the path specified". 

 

Da li je netko imao problema ove vrste i možda zna kako ih riješiti? Hvala.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Win10 problem

vcredist nije aplikacija.. odnosno, nemaš dovoljno znanja za fixanje problema (uočiti ga..), možda HW-kvar, možda neispravna instalacija (nevažno kako si je skinuo, ako je neispravna, ako je bilo grešaka u DL, malware, medij..) ili postavke. Previše sys.problema koji govore da treba provjeriti ispravnost, podesiti (BIOS) i clean install s novim-ispravnim installerom.

ili ovako, možda je sve ispravno, tad je neki soft-uzrok, nešto pogrešno podešeno.. virus-malware, neki utils, neki driver.. nešto što si napravio pogrešno (a to ne možemo znati dok nam to ne kažeš kao informaciju..) :)

 

edit: ili ovako, pošto je već netko (s kim si pokušao doći do rješenja) predložio vc-redist (skup sys runtimea, osnova OSa/razvojnih alata, svega tj osnova za sve win app) i pošto se pojavljuju takve poruke, znači da ti je sam sys zbrljavljen i .. ako već pokušaj s instalacijom vc (koja je trebala upravo to ispraviti, reinstalirati) nije pomogla, nemaš druge nego format-install od nule. Pri tome, ako je sve jednako kao u prvoj instalaciji, očekuj jendak rezultat. Nešto je pogrešno-neispravno i dok ne eliminiraš uzrok neće samo od sebe proraditi.

-banalni fix, možda se CPU pregrijava, tad se u radu dešavaju problemi (promašaji, greške, bugovi..), provjeri temperature, provjeri kontakte svh komponenti.. i opet, ako je u takvom stanju bila instalacija OSa, tad je neispravan i neće se sma popraviti.. -> clean.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 13:50 (ihush).
9 godina
neaktivan
offline
Re: Win10 problem

Hmm...da budem iskren komp je sastavljen prije ni mjesec dana. Sve komponente su nove, oni u instaru su ga slagali i testirali prije nego su mi ga poslali. Tako da sumnjam u hardware. Što se tiče pregrijavanja proca, vrti ga tu između 42-48 stupnjeva. 

U biosu sam jedino promijenio boot prioritet, tj da mi boota s usb-a jel..

Jedina svar koja mi pada na pamet je da sam nešta pri reinsalaciji OSa, jer prvi put kad sam instalirao, ostavio sam nealociranog prostora na disku (do sad sam koristio Win7 tak da sam tek poslije skužio da se može na Win10 alocirat prostor i napravit particija naknadno).

 

Čudno mi je o što primjerice utorrent i bs player skine inslaciju i pri pokretanju iste se ne događa apsolutno ništa, dok qtorrent i gom najnormalnije rade.

 

Vratit ću  BIOS na tvorničke postavke pa probat dić OS ponovo.

15 godina
offline
Re: Win10 problem

-novo ne mora biti ispravno (samo pretpostavka da ipak je..), inače garancija ne bi ni postojala.. tako da nije isključen HW kvar .. pregrijavanje nije samo za CPU, može vga, chipset-kontroler-mbo pa do kontakta npr sata kabel., problem s diskom RAM.. napon...

-sve ostalo je software, od postavki BIOSa, installa, aktivacija, sav soft+driveri. Možda je krivac (kao primjer) bs player.. bilo što. Način kako eliminirati-potvrditi.. liveboot npr linux/miniPE.. i ako nema takvih problema tad je soft uzrok (nešto što si pogrešno istalirao ili podesio ili malware), ako je jednako, tad je HW, trećeg nema.

npr, na novom HWu koristiti w7.. pogotovo yogurt, aktivacija, driveri.. i već jedan dio kod kreiranja particija koji govori da nemaš iskustva pa je moguće i nešto banalnog.

+bios ne treba mijenjati bootorder, kvalitetniji način je korištenjem QBM/csm.. odabrati boot. Medij treba biti ispravan (imaš teme kako se skida s MSovih str i kreira.. zapravo mctools i nexatš..).

nakon instalacije w7, dodati sp1, proći napornu proceduru updatea (MS kilavi, ali ovo ljeto je išlo OK)... tek kad sve to prođe, imaš upotrebljiv OS. Ako u bilo kojem dijelu rada dođe do nekog čudnog ponašanja ili poruke o problemu tad imaš loš HW ili SW/postavke.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice