Windows Vista na hrvatskom

poruka: 5
|
čitano: 4.842
|
moderatori: naxeem, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
pitanje

Odlučio sam kupiti prijenosnik Toshiba Satellite A210-19A za 5.399 kn u Vemil-u. Uz Prijenosnik dolazi i Microsoft Windows Vista Home Premium na engleskom jeziku, te ne mogu zatražiti da je zamjene verzijom na hrvatskom jeziku, jer je operativni sustav već instaliran na čvrsti disk.

Moje pitanje glasi: Mogu li s Microsoft-ovih službenih web stranica skinuti prijevod za Windows Vistu Home Premium, kao što je to bilo moguće za Windows-e XP?

Unaprijed zahvaljujem i molim brz odgovor!

Budući Bill Gates... Ili barem Steve Jobs!
4 godine
RE: Windows Vista na hrvatskom

Pa koliko je teško otići na update ili na http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=94b6c536-e49c-4602-8d3c-37e8bdbe12db&displaylang=hr i skinuti to što tražiš. Manje vremena treba za to nego za otvaranje teme i čekanja da ti netko odgovori? AL evo da ne ispadnemo šupc... Samo skini i instaliraj ali to je tek dio. Ko zna kad će oni to prevest malo detaljnije.

www.suvenirshop.com
4 godine
suspendiran

Vjerojatno ne, jer ja imam Vistu Ultimate na HR i na ENG i svaki jezik se posebno instalira,tj nema kao kod XP samo HR dodatak da instaliraš, već moraš cijeli OS instalirati

AMD Athlon X2 4200+ 2.5, 2 GB DDR2, nVIDIA GeForce 7300 GS 512MB, Hitachi 320GB 16MB
4 godine

Imam Vistu Ultimate i pod Ultimate extras sam našo update koji treba instalirati da bio dobio MUI (Multilanguage User Interface) u kojem je baš sve prevedeno. MUI NE POSTOJI ZA OSTALE VERZIJE VISTE OSIM ZA ENTERPRISE (i naravno Ultimate). Za ostale verzije postoji LIP (Languagual Interface Pack) u kojem je preveden minimum koji korisnici NAJČEŠĆE koriste.

Kublach
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.4.2008 22:46 (Kublach).
4 godine

U prijevodu,ako nemas Ultimate verziju,zaboravi hrvatski. I pazi sa Service Packom 1. Ako ti je vec instaliran SP1 na Vistu,prijevod nece raditi. Dakle,onesposobi update u svakom slucaju ako hoces i MUI i LIP,jer poslje SP1 nece raditi nista. Ali i zapitaj se,jeli ti toliko potreban hrvatski? Rad u Windowsima je jednostavan,a vecina ostalih programa jest lokalizirana ionako.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice