\windows|system\32\config\system

poruka: 5
|
čitano: 1.587
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
offline
File missing or corrupt

Poštovanje,

 

imam problem sa jednim pc-em. Dakle javlja mi navedenu grešku. Googlao sam i znam šta je problem,i shvaćam šta se sve treba napraviti,ali jednostavno je previše prepreka. Možda netko zna riješenje.

 

Dakle nemam na svom xp cdu recovery consolu,ispržio sam recovery consolu na poseban cd i uspio sam je podignuti,i nakon što je podignem,odaberem windows sa tipkom 1 i onda mi se dogodi bsod (registry_error) probao sam vadit rame,mjenjat mjesta,procesor i sve što se tiče hardvera,znači to sam eliminirao.

 

Imam još jedan backup hdd,pa sam njega stavio u taj pc i pokrenuo recovery consolu,odabrao ovaj put 2.windows,jer na tom hdd-u imam instaliran windows već. Ovaj put nema bsod-a,ali sad dolazim do dva problema : 1.nemogu tipkat dvotočku iz neznam kojeg razloga,probao sam staviti jezik na hr,i na engleski,jednostavno mi neda,kombinacijom shifta i točke dobijem >. 2. problem. ako i riješim to sa dvotočkom,što mi treba da bi upisivao komande u recovery consolu,nemam windows disk s kojeg bi mogao kopirati te fajlovi što mi trebaju da bi pokrenuo windows.

 

Postoji li neki način da kopiram s diska na disk,(znači s novog hdd-a koji je sad postao c disk,na taj windows koji se sada nalazi na d disku)tj. koje su komande,jer je moje vrijeme čačkanja s dos-om bilo u 4 razredu osnovne i od tada ga nisam koristio,ovakve probleme sam riješavao sa format c:. A sad je vrlo bitno da svi podatci ostanu,jer je komp od firme. 

 

Postoji li na netu org win xp sa recovery consolom,skinuo sam 4 komada i ispržio,i ni jedan nema.Ja sam imao org windows xp jer ga firme moraju imati,bila je inspekcija itd,ali neam pojma gdje je. (Ako netko ima link ili torrent,može na pp)

 

Nadam se da sam objasnio šta me sve muči i sekira. Ako nisam dovoljno dobro objasnio,potrudit ću se više,samo da riješim to.

 

Hvala !

 

091 518 1424
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
\windows|system\32\config\system

Tipkovnica - po kombinaciji tipki koje si koristio izgleda da ti je EN raspored tako da ako upotrijebis shift+"tipka desno od L" bi trebao dobiti ":"  .

 

Za popravak sistema ce ti trebati instalacijski CD XP-a po mogucnosti s istim SP-om koji ti je instaliran na racunalu (SP3 vjerovatno). Idi na isohunt.com ili slicnu stranicu te skini image XP-a koji ti treba ali pazi da je image nije mjenjan tj. da je genuine (napomena: dosta SP2-SP3 image-a nema ASR integriran valjda zbog prostora ili sta pa sacuvaj taj cd s ASR sto ga vec imas :D )

Kad si u ASR utipkaj "help" za komande koje ti mogu biti korisne kod poravke OS-a.

 

Ako neuspjes vratiti file koji ti nedostaje pomocu ASR-a preporucam reinstalaciju (popravak systema, ne full format HDD-a s instalacijom novog OS).

 

Ovi koraci gore cak i ako uspjesno vrate OS u radno stanje, nepoprave uvjek ono sto je uzrokovalo problem. Ako disk nije enkriptiran i imas instalacije software-a koji koristis preporucam backup podataka na jedan od drugih diskova i instalaciju novog sustava ( naravno ako problem ostane nakon popravka).

 

Ako sve ovo neide onda najbolja opcija Live CD linux-a (ubuntu...) kopiraj podatke i full HDD format/OS install.

 

Nadam se da je pomogo, sretno...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 5:04 (brainiac).
 
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
\windows|system\32\config\system
ShadowStep
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: \windows|system\32\config\system
SBV3X kaže...

Rješenje je veoma jednostavno potreban ti je hiren's boot cd preko kojega vratiš registry na prijašnje stanje.

Kill or be killed.
12 godina
neaktivan
offline
Re: \windows|system\32\config\system
breader kaže...
SBV3X kaže...

Rješenje je veoma jednostavno potreban ti je hiren's boot cd preko kojega vratiš registry na prijašnje stanje.

A jeb'ga sad, steta sto nisam pogledo. Formatira mi se vec 2 sata disk, tek je na 26%

ShadowStep
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice