Bug Online

Android mikro-konzola - EMTEC Gembox

Nešto kao Katica za sve

Igranje video igara odličan je način za ubiti vrijeme i zabaviti se s prijateljima ili članovima obitelji, no odluka o kupnji odgovarajuće konzole često je teža nego što se na prvu čini. Hardcore igrači često moraju izdvajati ozbiljne svote novca kako bi zadovoljili svoju potrebu za interaktivnom zabavom, no onim ležernijim igračima takvo što nije prihvatljivo. Srećom, tržište ovakvu situaciju prepoznaje te potonjoj grupi već neko vrijeme nudi simpatične mikro-konzole temeljene na Androidu.

 

Gamepad je inspiriran Xbox 360 kontrolerom, što znači da nudi iznimnu ergonomiju.Gamepad je inspiriran Xbox 360 kontrolerom, što znači da nudi iznimnu ergonomiju.

Jedna od zanimljivijih konzola ovog tipa jest EMTEC Gembox. Radi se o svestranom uređaju krojenom po specifičnim potrebama ležernih igrača kojima nudi nekoliko korisnih mogućnosti. Uređaj je temeljen na Androidu 4.4, te ima pristup velikoj kolekciji igara putem Google Playa. Četiri igre unaprijed su instalirane (Asphalt 8, GT Racing 2, Wonder Zoo i My Little Pony) kako bi korisnici i bez veze s Internetom mogli provjeriti kako uređaj funkcionira. Ostale igre (dostupno ih je više od 150) potrebno je ručno instalirati, što je relativno lako budući da su podijeljene na kategorije.

 

Ipak, ono što EMTEC Gembox diže na novu razinu jest podrška za GameFly (u Hrvatskoj od iduće godine). Ovaj servis za streamanje igara namijenjen je nešto zahtjevnijim igračima kojima za stotinjak kuna mjesečno nudi pristup nizu konzolaških naslova poput Batman: Arkham Asyluma, Tomb Raidera i sličnih. Onim zahtjevnim igračima koji ne žele plaćati pretplatu, a imaju pristup snažnijem računalu, namijenjena je mogućnost Gem Stream koja omogućuje streamanje PC igara na veliki ekran.

 

U trenucima kad se ne igrate, EMTEC Gembox ponudit će nekoliko multimedijskih mogućnosti. Uređaj je opremljen USB i MicroSD ulazima koji omogućuju pristup multimedijskim sadržajima u svega par poteza. Uređaj ima podršku za brojne media servise poput Netflixa, Hulu, Pandore i YouTubea, a zahvaljujući Miracastu može duplicirati ekran korisnikovog smartfona ili tableta. Uz Gembox dolazi i vrlo kvalitetan gamepad, a zasebno je moguće dokupiti i Air Mouse.

 

EMTEC Gembox lako je spojiti i podesiti, što ga u kombinaciji s cijenom od 749,99 kuna čini primamljivim univerzalnim rješenjem za kućnu zabavu.

 

---

 

 

 

 


Produkcija: Bug Native Studio © 2016

Ležerni igrači unazad nekoliko godina ne moraju izdvajati velik novac na konzole čiji potencijal neće iskoristiti, umjesto toga namijenjene su im mikro-konzole koje osim podrške za video igre nude i brojne multimedijske mogućnosti

EMTEC Gembox

CPU

Amlogic S805 Quad Core Cortex-A5 1.5GHz

GPU

ARM Mali-450MP6

Memorija

16 GB / 1 GB RAM

OS

Android 4.4 Kit Kat

Mreža

Wi-Fi b/g/n, Ethernet 10/100

Povezivost

USB 2.0, Ethernet, microSD, HDMI

Video formati

AVI, FLV, M4V, MKV, MOV, MP4, MPG, WMV

Audio formati

FLAC, MP3, OGG

Dimenzije

83 x 83 x 24 mm

Jamstvo

12 mjeseci

Ustupio

Makromikro grupa

URL

tinyurl.com/zj456h6

749,99 kn

prethodni tekstovi

Roccat Cross

Ruži na svim platformama sri 21.12.2016

TOYLAB X-Drone Mutant

I dronovi mutiraju pet 25.11.2016

Smanos W020 WiFi Alarm System

Društvo za siguran dom pon 14.11.2016

WowWee MiP

Igračka za svakog geeka uto 18.10.2016

PlayStation 4 Slim

Tanji i slađi pon 17.10.2016

Scoobu E-Street Board X50

Stojiš, a ideš pon 3.10.2016

EMTEC Gembox

Nešto kao Katica za sve uto 6.9.2016

svi tekstovi

vezani sadržaji