prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Bug Online

Igraće konzole - PlayStation 4 Slim

Tanji i slađi

Nakon što je sredinom ove godine dogurao do čak 40 milijuna prodanih PlayStationa 4, Sony je procijenio kako je vrijeme da konzolu osvježi. Učinio je to na tradicionalan način, predstavljanjem manje i elegantnije konzole očekivanog imena –PlayStation 4 Slim.

 

Lako je shvatiti iz imena, PlayStation 4 Slim kompaktnija je verzija svog starijeg brata. Drugim riječima, njegovo je kućište čak 40% manje– 265 × 288 × 39 mm – a konzola je i znatno lakša od prethodne. Kućište nove konzole nešto je čišće, oštre rubove zamijenili su zaobljeni, no zadržala je dizajnerski koncept originalnog PlayStationa 4. Sjajne plastike više nema, a zamijenila ju je lagano perforirana mat plastika koja manje privlači prašinu i prljavštinu, te ju je teže oštetiti.

 

Prednja strana konzole donosi najviše promjena, a ona najvidljivija odnosi se na tipke. Tanke tipke „na dodir“ s prve verzije konzole zamijenile su fizičke tipke. Tipka za uključivanje i isključivanje konzole nešto je veća, dok je tipka za izbacivanje diska manja i kružnog oblika. Obje su tipke smještene na uvučeni dio konzole, te ih je nemoguće nehotice pritisnuti. Dva USB 3.0 utora na novoj su konzoli međusobno su nešto udaljenija; jedan je smješten uz optički pogon, dok drugi stoji na krajnjem desnom rubu. Na pozadini konzole još uvijek se nalaze HDMI 2.0a i Ethernet utori.

 

Promjene ispod haube postoje, no malo će ili nikako utjecati na svakodnevni rad konzole. Napajanje je zamijenjeno, pa je PlayStation 4 Slim 34% štedljiviji od prethodnika. Osim toga, Slim je dobio nove Wi-Fi i Bluetooth module koji su nešto učinkovitiji i omogućuju veću propusnost.

 

Sitne promjene doživio je i DualShock 4 gamepad, no one su uglavnom estetske prirode. Ipak, analogne gljive nešto su mekše, a Share i Options tipke lakše je pritisnuti. Prostor oko D-Pada na novom je gamepadu matiran, dok je touchpad dobio LED lampicu smještenu na svoj vrh.


PlayStation 4 Slim tanji je, lakši i tiši od originala, te predstavlja Sonyjevu novu osnovnu konzolu. Na domaćem tržištu PS4 Slim dostupan je po cijeni od 2.499,00 kn, a pokriven je jednogodišnjim jamstvom.

Produkcija: Bug Native Studio © 2016

Prateći tradiciju koju je postavio još za vrijeme prvog PlayStationa, Sony je nedavno predstavio novu verziju svoje aktualne konzole, te u elegantnijem i kompaktnijem kućištu donio jednaku snagu, ali i nižu cijenu

PlayStation 4 Slim

CPU

x86-64 AMD "Jaguar", 8 jezgri

GPU

1.84 TFLOPS, AMD Radeon

RAM

8GB GDDR5

Disk

500 GB

Dimenzije

265 × 39 × 288 mm

Masa

2,1 kg

Jamstvo

1 godina

Ustupio

PlayStation.com

URL

tinyurl.com/zvtll4v

2499,00 kn

vezani sadržaji