Autor: Damir Radešić pet 16.12.2016 00:45 0 komentara

Put u svemir

Kraj godine uvijek donosi pregršt hitova, među kojima i novo izdanje serijala Call of Duty, kojeg je već prilikom najave pratio prilično loš publicitet pa je red da provjerimo što je to dobro, a što loše u Infinite Warfareu

Bez obzira na predrasude nekih igrača i stalne prigovore kako nam se pod novim imenom uvaljuju stare stvari, Call of Duty itekako je zapaženo ime među pucačinama. Activision prema svojem ustaljenom modelu šibanja još uvijek potencijalno dobrog konja koji više nije svjetski hit, ali svakako ima svoje vjerne sljedbenike, koji će se “na nož” posvađati sa svima onima koji se usude negativno progovoriti o njemu, svake godine objavljuje novi nastavak. Iako je već ranije bilo prigovora, čak i onih s noževima koje smo spomenuli maloprije kako bi autori trebali malo smiriti maštu i zaustaviti daljnje zadiranje u budućnost, očito su prilikom izrade koncepta smatrali da su na pravom tragu, no već je sam promotivni video jasno pokazao da su ovaj put debelo pretjerali.


Naime, sporni video, javno prikazan u svibnju, sakupio je 35 milijuna pogleda, od kojih je samo pola milijuna potencijalnih igrača iskazalo pozitivno mišljenje, dok je broj onih kojima se ne sviđa gotovo sedam puta veći, točnije 3,3 milijuna gledatelja. Naime, Call of Duty Infinite Warfare, kako glasi ime novog poglavlja, vodi nas u još dalju budućnost, i prvo je izdanje u kojem smo se otisnuli u duboki svemir. Sama priča stavlja nas u ulogu pilota svemirskog lovca, koji je, gle čuda, onako usput i najkompetentniji za stealth akcije, blisku borbu i pješačko napucavanje, a govori o odmetnutoj frakciji koja je dugo izbivala od kontrole Zemlje i sada se nešto bune. Zašto točno, nije nam baš jasno, no kao da je uopće bitno. Ubacimo u prvu, i pravac svemir!


Kako se radnja razvija, polako počinjemo shvaćati da izuzev novog okruženja i misija koje će nas ubaciti u bitke svemirskih letjelica, Infinite Warfare i nema što novo pokazati. Naime, i dalje se sastoji od tri komponente, od kojih će samo rijetki odigrati solo kampanju, multiplayer će odigrati veći dio zajednice, a zombije, koji su nam tijekom godina prirasli srcu, vjerojatno će isprobati svi. Dakako, ni ovo izdanje nije bez kooperativnog napucavanja nemrtvih, uz prilično poznatu glumačku ekipu koja je likovima posudila glasove, uključujući preplanulog Mitcha Buchannona, manje poznatog kao David Hasselhoff.


Multiplayer je, pak, klasika na kakvu su fanovi serijala koji ga prate godinama već navikli. Novosti vezane uz ovaj način igranja stižu u obliku klasa, odnosno opreme koja je specijalizirana za različite stilove igrača pa će, primjerice, oni koji preferiraju prikradanja odabrati Phantom, dok je za obranu u pozadini namijenjen Mercs. Uglavnom, riječ je o nadograđenom sustavu preuzetom iz prethodnog nastavka, uz dakako, vlastite perkove koji prate svaku klasu, te naprednim kretanjem, ovisno o situacijama.


Nije zgorega spomenuti i kako je naša verzija Infinite Warfarea sadržavala kôd za Modern Warfare Remastered, obnovljeno izdanje klasika otprije devet godina, no uz to je vezana i problematika dobavljivosti, s obzirom na to da ga mogu zaigrati samo kupci bogatijih (i skupljih!) verzija novog poglavlja, koje je usput rečeno, trinaesto po redu. Call of Duty Infinite Warfare definitivno nije loš i donosi sve što jedna pucačina treba imati, no osnovni problem leži u činjenici što smo sve to vidjeli u ranijim izdanjima na ovaj ili onaj način, uz predvidljiv smjer razvoja franšize koja pokazuje vrlo mali napredak. Nekima će biti dovoljan, no mnogi će se vjerujemo ipak radije odlučiti za DICE-ov uradak.

ocjena 78%
Tip

FPS

Izdavač

Activision

Plus

Grafika, zombiji, multiplayer

Minus

Nedorečena i kratka kampanja, inovacije

Dojam

CoD će uvijek imati svoju publiku, no gledamo li svježu konkurenciju, o Infinite Warfareu ne možemo govoriti kao potencijalnom hitu

65% 3 ocjene posjetitelja

Vezani sadržaji

Call of Duty: Infinite Warfare

Sve o igri

Call of Duty Infinite Warfare

ocjeni igru
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
pointer
0
diskutiraj na forumu