Autor: Mateja Šop sri 10.5.2017 13:00 1 komentar

Oproštaj od serijala Souls

From Software i Bandai Namco pripremili su, prema njihovim riječima, posljednje proširenje koje će serijal Soulsborne vidjeti. Je li im pošlo za rukom napraviti nešto što će igračima ostati u sjećanju, ili su uprskali?

Dark Souls III, a time i cijeli serijal kojem su fanovi dodijelili ime Soulsborne, prema riječima tvorca Hidetake Miyazakija, priveden je kraju. From Software je izdao proširenje The Ringed City, čime je zaključena priča o RPG-ovima koji su tijekom posljednjih osam godina postali sinonim za tešku igru.


Kao što toj tituli priliči, posljednji DLC poprilično je težak, ali natjerat će vas da još jednom stisnete zube, prihvatite mantru “git gud”, opremite svog lika i uhvatite se ukoštac sa svim izazovima koje je ova lijepa, ali zastrašujuća, ekspanzija pripremila za vas.


Buđenje nostalgije
Oni koji su u serijalu Souls htjeli pratiti priču i otkrivati tajne tog mračnog i depresivnog svijeta, morali su to raditi pomnim proučavanjem svoje okoline i čitanjem opisa itema koji se u njemu nalaze. Za takve, The Ringed City skriva svakakve zanimljive informacije i reference na prijašnje igre, a čak i oni koji nisu bili toliko zainteresirani za taj aspekt igara, vjerojatno će prepoznati neke lokacije i detalje iz prijašnjih igara.


Nakon ulaska u novo područje, ono što odmah postaje jasno jest to kako razvojni tim nije htio da vam posljednji provod bude lagan. Čak se može reći da je The Ringed City dosta teži od ostatka Dark Soulsa III pa dok ne shvatite što se od vas traži, sivi ekran s natpisom “You Died” bit će učestala pojava.


Kao i u prethodnom DLC-u, Ashes of Ariandel, čekaju vas novi bossevi, oružja, oklopi, magije, NPC-ovi, neprijatelji i lokacije, a da ne bi nedostajalo uzbuđenja, ima i nekih zagonetki koje nećemo otkrivati jer je uvijek ljepše kad te stvari otkrijete sami.


Posljednji pozdrav
Moguće je da će vam za vrijeme trčanja kroz nove i stare, lijepe panorame doći do mozga kako je to posljednji put da uživate, i frustrirate se oko onoga što Dark Souls donosi. Uvijek, naravno, postoji mogućnost ponovnog prelaženja starih igara, ali ako Miyazaki i tim ostanu pri onome što su rekli, okreću se prema novim projektima i idejama koje žele podijeliti s igraćim svijetom.


Na svu sreću, The Ringed City sastoji se od svega onoga što bi jedan DLC, kojim se i razvojni tim i igrači opraštaju od serijala, trebao sadržavati. Iako su tijekom godina ljubitelji ovih igara iskusili mnogo frustracija, onaj osjećaj koji se javlja nakon napokon premoštene prepreke, nešto je što malo koji drugi serijal može izazvati.


From Software stvorio je doista posebne svjetove, koje, iako nisu napravljeni da bi se sviđali širokim masama, vrijedni iskusiti. Oni koji su spremni uložiti vrijeme i naučiti ono što je potrebno za preživljavanje u Souls igrama bit će nagrađeni, a The Ringed City to radi posljednji put i onako kako treba. Hvala Miyazakiju i From Softwareu na stvaranju ovih igara, i sretno im s budućim projektima.

ocjena 88%
Tip

RPG

Platforme

PC, PS4, Xbox One

Plus

Novo područje, bossevi, reference na starije igre

Minus

Posljednje proširenje u serijalu Souls

Dojam

Posljednji sadržaj koji će vjerojatno serijal Soulsborne vidjeti, i koji je odrađen onako kako treba

95% 2 ocjene posjetitelja

Vezani sadržaji

Dark Souls III

Sve o igri

Dark Souls III – The Ringed City

ocjeni igru
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
pointer
0
diskutiraj na forumu