Autor: Mateja Šop pet 23.12.2016 00:49 0 komentara

Opet obeščašćeni

Jedna od iščekivanijih igara ove godine definitivno je nastavak na originalnu steampunk akcijsku igru iz 2012. godine, a Arkane Studios potrudio se ne razočarati ljubitelje originala, kao i potencijalne nove igrače

Originalni Dishonored započinje tako da se glavni junak Corvo, koji iz nekog razloga ne govori, vraća nakon ekspedicije u grad Dunwall, u kojem hara “štakorska kuga”. U njemu služi kao zaštitnik kraljevske obitelji koja se sastoji od majke Jasmine i njene kćeri Emily, ali na njegovu žalost, u ključnom trenutku ne uspijeva spasiti ni jednu ni drugu, i još mu urotnici prišiju ubojstvo i strpaju ga u zatvor.

Ako se odlučite na ubojite opcije sada imate mogućnost nošenja glava sa sobom

Ako se odlučite na ubojite opcije sada imate mogućnost nošenja glava sa sobom


Kako ne bi sve bilo toliko sivo, prije javne egzekucije koja mu se sprema, dobiva ključ za bijeg iz zatvora i upute uz pomoć kojih dobiva priliku osvetiti se onima koji su se urotili protiv njega. Unatoč metodama koje ste izabrali za prelazak kroz igru, Arkane Studios za nastavak je odredio priču za koju oni smatraju da bi se dogodila u tom svijetu.


Dishonored 2 nastavlja se petnaest godina nakon događaja iz originala, u kojem, prema njima, Corvo nije bio homicidalni manijak, već je otkrio da je Emily njegova kći koju je uspješno spasio i pomogao joj da postane nova vladarica Dunwalla. Kako se povijest ponavlja prikazuje nam početak nove igre u kojoj je opet došlo do pobune, umjesto odavanja počasti bivšoj kraljici dogodi se još jedno krvoproliće, a na vama je da odlučite želite li svijet dovesti u red kao Corvo ili Emily.

Nova je lokacija izgleda mnogo šarenije i živahnije od sivila kojeg je donio Dunwall

Nova je lokacija izgleda mnogo šarenije i živahnije od sivila kojeg je donio Dunwall


Nadograđeni temelji
Prva igra dala vam je u obliku Dunwalla igralište u kojem ste mogli odabrati svoj put, ciljeve i metode ispunjavanja zadataka koje priča od vas očekuje. Odlične temelje koje je Arkane postavio s originalom u nastavku su poboljšani. Osim što možete birati s kojim ćete članom obitelji igrati, poboljšane su vještine koje koristite, ali i umjetna inteligencija koja će sada budnijim okom promatrati vaša kretanja i ponašanja. Ako vas ugledaju, neće zaboraviti gdje ste bili, ili ako znaju da im je kolega maloprije bio pozicioniran na nekoj lokaciji, a sada je misteriozno nestao, otići će pogledati što se događa.


Kad smo već spomenuli članove obitelji, oni koji su igrali original bit će upoznati s onime što Corvo donosi, no njegova kći Emili ima dosta drugačije vještine i više je usmjerna na manipuliranje protivnicima. To, naravno, ne znači da ne možete birati način koji vama najviše odgovara –šuljanje, kompletna makljaža ili kombinacija – u potpunosti ovise o vašim preferencijama.


Ovaj put ćete osim Dunwalla posjetiti novi, šareniji grad, koji će predstaviti novu kulturu, saveznike i, naravno, neprijatelje. Priča je opet zanimljiva, puna zapleta i urota te smještena u lijepi steampunk svijet, koji je ispunjen raznim tekstovima za bolje upoznavanje s mjestima i ljudima koji u njemu žive. Budući da imate toliko izbora i lokacija za istraživanje, vjerojatno je da ćete kroz igru proći nekoliko puta, i ovisno o onome što ste promijenili, vidjeti drugačije ishode.

Problematične performanse
Za kraj moramo spomenuti tehnički dio igre, jer izgleda kako se to s posljednjih nekoliko AAA naslova stalno ponavlja. Moguće je da se već duže vremena razvojni timovi i izdavači više usmjeravaju na konzole, zbog čega PC igrači dobivaju loše portove, koji dobivaju zakrpe nakon što igra izađe. Iako je Bethesda objavila savjete kojima su pokušali ublažiti simptome trzanja i nestabilnog broja sličica u sekundi, mnogi smatraju kako se nisu dovoljno potrudili s optimizacijom.

Jedan sasvim solidan način za uklanjanje trupla je bacanje u izuzetno visoki napon zbog kojeg doslovno ispari

Jedan sasvim solidan način za uklanjanje trupla je bacanje u izuzetno visoki napon zbog kojeg doslovno ispari


Činjenica je da novi Arkaneovengine zahtijeva vrlo moćne strojeve kako bi se sve vrtjelo na 1440p razlučivostima i najvišim postavkama, ali dosta je PC igrača izvijestilo o problemima s umjerenim postavkama i FPS-om s Nvidijinom GTX 980 Ti karticom i Intelovim i7 procesorima. Naravno, kao što je u današnje vrijeme to počelo biti standardna praksa, izaći će zakrpa koja će riješiti te probleme, ali tek nakon što se igra pojavi na tržištu i velik broj kupaca izrazi svoje nezadovoljstvo.
U početku bješe samo mrtav kit, zatim se dogodilo nekoliko nesreća u kojima su stradale osobe koje su zaslužne za ubijanje kita

U početku bješe samo mrtav kit, zatim se dogodilo nekoliko nesreća u kojima su stradale osobe koje su zaslužne za ubijanje kita


Ako im progledamo kroz prste za taj aspekt koji neće sve igrače jednako pogoditi, Arkane Studios napravio je odličan nastavak Dishonoreda, koji će ljubitelji originala cijeniti i u koji će novi igrači moći uskočiti bez velikih problema. Svi oni koji su nestrpljivo čekali da Bethesda izda ovu igru, dočekali su novo, opsežnije, proširenije igralište, u kojem se mogu zabavljati dok god su zainteresirani za isprobavanje novih stvari.

ocjena 87%
Tip

Akcijska igra

Proizvođač/Izdavač

Arkane Studios/Bethesda Softworks

Plus

Grafika, priča, Emily, poboljšana formula

Minus

Problemi s performansama, pri kraju ste možda premoćni

Dojam

Problemima s performansama unatoč, Arkane Studios napravio je odličan nastavak akcijske igre koja vam omogućuje da se zabavljate na svoj način

90% 1 ocjena posjetitelja

Vezani sadržaji

Dishonored 2

Sve o igri

Dishonored 2

ocjeni igru
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
pointer
0
diskutiraj na forumu