Autor: Mateja Šop pet 9.6.2017 06:20 0 komentara

Miris asfalta

Nakon avanturama izuzetno bogatog posljednjeg desetljeća prošlog stoljeća, žanr je otišao u hibernaciju i počeo se opet buditi u posljednjih nekoliko godina

LucasArtsove avanture imaju posebno mjesto u povijesti tog žanra. Osim što su bile vrlo zabavne i kvalitetne, postavile su temelje za ostale razvojne timove koji su se htjeli okušati u tom žanru. Nakon avanturama izuzetno bogatog posljednjeg desetljeća prošlog stoljeća, žanr je otišao u hibernaciju i počeo se opet buditi u posljednjih nekoliko godina.


Novo proljeće osjetio je i Double Fine s Timom Scheferom na čelu, koji je radio na velikom broju tih kultnih igara. Odlučili su kako bi bilo lijepo da i mlađi igrači okuse taj djelić igraće povijesti, zbog čega su se pozabavili reizdanjima Grim Fandanga i Day of The Tentaclea, a sada se toj kremi pridružuje i malo manje poznata, no nimalo lošija, avantura Full Throttle.


Glavnu ulogu u toj avanturi ima lik imena Ben, koji je vođa bajkerske bande Polecats. On i njegova ekipa našli su se u financijskim problemima, no naš je junak ponosan i odbije ponudu vlasnika tvornice Corley Motors. Jednom od njih se to ne sviđa, smjesti Benu, koji nakon toga mora dokazati svoju nevinost i raskrinkati zavjeru u kojoj se našao.


Kao i prethodne dvije igre, bajker Ben i njegova priča dobili su grafičku i zvučnu nadogradnju, a za one koji su tu avanturu odigrali 1995. godine ili za one koji žele iskusiti originalnu verziju, moguće je pritiskom na tipku F1 to napraviti. Uz to, Double Fine pripremio je dodatke poput komentara ljudi koji su radili na originalu, glazbe koju možete preslušavati i umjetnina koje možete pregledati.


Jedine zamjerke koje Full Throttleu možemo uputiti jest kratkoća i to što je, unatoč poboljšanom izgledu igre, nekad teško pronaći gdje morate ići i na što morate kliknuti kako biste napredovali. Likovi i priča su zanimljivi, zagonetke su logične pa je i to kratko druženje bilo vrlo ugodno. Ako nikad niste odigrali ovu point and click avanturu, a takve vam se igre sviđaju, ovaj je remaster odlična prilika da to napravite.

ocjena 80%
Proizvođač/Izdavač

Double Fine Productions

Žanr

Avantura

Platforme

PC, PS4

Plus

Odlično reizdanje, likovi, atmosfera

Minus

Kratko, nekad je teško uočiti lokacije u pozadini

Dojam

Kao i s prijašnja dva reizdanja, Double Fine omogućio je igračima da ovaj klasik iskuse u novom ruhu

99% 3 ocjene posjetitelja

Vezani sadržaji

Full Throttle

Sve o igri

Full Throttle Remastered

ocjeni igru
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
pointer
0
diskutiraj na forumu