Autor: Daniel Lučić pet 2.6.2017 12:07 0 komentara

Usporeni početak

Kad je bal, nek je bal – pomislio je netko iz Telltale Gamesa, uperivši prst prema idućoj franšizi koju će prilagoditi interaktivnom mediju kakvim se Telltale proslavio. Bili su to Čuvari Galaksije, Marvelova nova-stara uzdanica

Kao tim koji uživa u adaptiranju postojećih franšiza u svoja interaktivna iskustva –Telltaleova su djela davno prestala biti videoigre –Telltale Games jedva je dočekao novu veliku stvar. Ona se pojavila u ljeto 2014. godine, kada je Marvel na velikim platnima počeo prikazivati “Čuvare Galaksije”. Ti junaci postali su instantni hit, a kako u igrama dosad nisu bili prikazivani, Telltale je na njih skočio poput predatora i već nekoliko mjeseci kasnije potvrdio da će ih učiniti zvijezdama svoje nove epizodne avanture. Sada, godinu dana kasnije, to se i dogodilo – Stigao je Guardians of the Galaxy: The Telltale Series.


Poput gotovo svih Telltaleovih adaptacija, ova se također odmiče od svojih korijena. Telltale si je tako osigurao kreativnu slobodu i omogućio si da stvori nešto originalno te izbjegne izravne usporedbe sa stripovima i filmovima, odnosno kritike jer je nešto prikazao “drugačije nego što je trebao”. S time na umu, likovi su u igri vrlo prepoznatljivi, što je i očekivano, no dobili su nove glasove. Telltale ni ovaj put nije pokušao angažirati glumce iz filmova, no to nije loša stvar. Angažirao je veterane industrije poput Nolana Northa i Emily O’Brien pa čitav projekt djeluje vrlo profesionalno i, što je još važnije, vrlo svježe.


Budući da je priča glavni razlog za kupnju Telltale Gamesovih igara, elementi gameplaya odavno su svedeni na minimum, nezahvalno je ulaziti u njene detalje kako ne bismo pokvarili doživljaj istraživanja. Ono što možemo reći jest da priča prati originalnu vremensku crtu, u koju igrač uskače upravo u trenutku kada galaksiji prijeti zla sila i treba je spasiti. Star Lord i njegova družina netom nakon toga bacaju se na misiju od velike važnosti, čiji je vrhunac gotovo dostojan biti krajem neke druge igre. No kakav bi to Telltaleov proizvod bio da stvari završe tamo gdje bi naoko trebale? Naprotiv, upravo nakon tog svojevrsnog vrhunca počinje prava priča Telltaleove adaptacije.


Možda zbog činjenice da je prva epizoda otvorena tako žestoko, tempo njenog glavnog dijela djeluje promašeno. Nakon prvog od dva sata, koliko epizoda traje, radnja se drastično usporava kada do izražaja dolaze takozvani “filleri” koje je Telltale iskoristio kako bi umjetno ispunio praznine. Dijalozi u srednjem dijelu epizode suvišni su i bez osobite težine te ne mogu obogatiti igraće iskustvo. Stvari tako ispraznima ostaju sve do posljednjih nekoliko minuta, kada se prilično očekivano pojavljuje nova drama kojom je razvojni tim pripremio teren za nadolazeće epizode, kojih će, očekivano, biti pet.

Sudeći prema prvoj epizodi, Guardiansi ne bježe daleko od Telltaleove uobičajene formule. Priča je glavni oslonac, a iako uvodu možemo zamjeriti promašeni tempo, cijelo ćemo iskustvo moći ocijeniti tek nakon zaključenja sezone.

ocjena 69%
Proizvođač/Izdavač

Telltale Games

Žanr

Avantura

Platforme

PC, PS4, XOne, Android, iOS

Plus

Dobra kemija među likovima, odličan soundtrack

Dojam

Početak koji ne oduševljava, no ostavlja prostor za napredak, radujemo se idućoj epizodi

Ustupio

Previše “fillera” u sredini igre

0% 0 ocjena posjetitelja

Vezani sadržaji

Guardians of the Galaxy: The Telltale Series

Sve o igri

Guardians of the Galaxy: The Telltale Series

ocjeni igru
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
pointer
0
diskutiraj na forumu