Autor: Mateja Šop pet 16.6.2017 06:00 0 komentara

Igra mačke i miša

Igre koje se najbolje mogu usporediti s ovom su Limbo i Inside - obje nelagodne i teške za igranje, ali nisu bile toliko zastrašujuće

Horor igre, a i bilo koji drugi oblik medija koji spada u tu kategoriju, definitivno nisu za svakog. Iako ima onih koji su indiferentni, glavna podjela ide na “obožavam, daj mi još” i “ne bih se upuštao u nešto takvo da mi život ovisi o tome”. Za nekoga tko spada u ovu drugu kategoriju, opis za Little Nightmares bio bi dovoljan da trajno prekriži igru, no ekipa Tarsier Studiosa uspjela je napraviti nešto malo drugačije.


Igre koje se najbolje mogu usporediti s ovom su Limbo i Inside. Obje su bile izuzetno nelagodne i teške za igranje, ali nisu bile toliko zastrašujuće. Isto vrijedi i za Little Nightmares. Atmosfera, sadržaj i prizori koje ćete gledati neće vas pretjerano radovati, ali nećete imati noćne more ili frenetično pritiskati na Alt-F4 zbog onoga što se odvija na ekranu.


Kao i spomenute dvije Playdeadove igre, Little Nightmares u glavnoj ulozi ima djevojčicu poznatu kao Six, kojoj nikad ne vidite lice, nego je prepoznajete po žutoj kabanici s kapuljačom. Ona se našla u bizarnom, hostilnom svijetu The Maw, iz kojeg mora pobjeći. Glavna tema koja se provlači kroz igru je glad, a radnja je podijeljena u poglavlja.
Svako od njih ima poseban izgled i spodobu od koje se skrivate. Kako se radi o krhkom biću, morate paziti kako s njom upravljate i, naravno, nitko vas ne smije vidjeti, pa su osim skakanja, trčanja i penjanja, glavne mehanike skrivanje i bježanje.


Zbog Unreal enginea igra izgleda veoma impresivno, i za one sa slabijim želucima možda previše detaljno u nekim situacijama, a mračnoj i jezivoj atmosferi pridonose zvuci kojidolaze iz okoline. Six je, nažalost, ponekad neposlušna i završi u jami ili padne i polomi se kad ne bi trebala, a povremeno i perspektiva u dvije i pol dimenzije tome pridonosi.

Ipak, Tarsier je na napravio odličan posao i za nas koji smo plašljivi, pa ako tražite napeto i ne pretjerano dugačko iskustvo o suočavanju sa strahovima, Little Nightmares vaša je igra.

ocjena 80%
Žanr

Horor

Proizvođač/Izdavač

Tarsier Studios/Bandai Namco

Platforme

PC, PS4, Xbox One

Plus

Jeziva atmosfera, izgled, zagonetke

Minus

Povremeno neposlušna junakinja

Dojam

Iako inače izbjegavate horor igre, za Little Nightmares vrijedi stisnuti zube i uhvatiti se s nelagodom ukoštac

0% 0 ocjena posjetitelja

Vezani sadržaji

Little Nightmares

Sve o igri

Little Nightmares

ocjeni igru
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
pointer
0
diskutiraj na forumu