Autor: Ante Vrdelja pet 31.8.2012 00:26 3 komentara

Rommel u Bangladešu

Samodostatni dodatak igri Panzer Corps bavi se ratnim pohodom Wehrmachta u Africi i nudi prigodu da se uspije ondje gdje je gospon Pustinjska Lisica failao



Čini se da igra Panzer Corps uživa veliku popularnost. Za ovaj je remake Panzer Generala objavljeno čak sedam DLC-ova u manje od godinu dana. Ratovalo se uzduž i poprijeko Europe i detaljno je razrađena većina povijesnih bitaka Drugog svjetskog rata, ali i one kojih nije bilo, poput njemačke invazije na Britaniju, pa čak i na Ameriku. No u potpunosti je izostavljana kampanja u Africi.


Zato je grupa njemačkih grognarda s foruma Designmodproject.de iskoristila priliku i izradila nekoliko neslužbenih dodataka Panzer Corpsu, među kojima je i sukob u Africi. Rezultat je bio dosta šlampav, od nespretnog procesa instalacije do amaterski narisanih jedinica, pa je prošlomjesečna objava službene i kakvoćne ekspanzije Panzer Korps zapravo ono što bi vas trebalo zaintrigirati ako volite Panzer General, Panzer Corps ili općenito ratne strategije na poteze i sićušne jedinice što simpatično gmižu ekranom.


Isplatilo se čekati: za svega dvadeset dolara nudi se samodostatna igra (nije potrebno posjedovati originalni Panzer Corps) s dvadesetak misija i većinom jedinica iz originalne igre, ali i s nekim sasvim novima, specifičnim za Afriku. Dodane su jedinice talijanske vojske iz svih rodova, uključujući i elitnu pješadiju s mrtvom kokoši na glavi (bersaglieri), a čini se da si je nizozemski Lords Studio dao truda i u osvježavanju scenarija koji nude raznoliku igru.


Većina je mapa sada propisno smećkasta od afričkog pijeska, no do konca kampanje igraču se daje da zapovijeda i desantom na Maltu, a ako bude dobro igrao, otvara se mogućnosti i blitzanja do Kavkaza, i preko, odnosno akcije u kojoj afričke jedinice stižu u pomoć glavnini njemačkih snaga na istočnom frontu – u pravi tren da pomognu u bici za Kursk!


Počinje se ipak mnogo skromnije: slabo opremljeni i odsječeni afrički korpus muku muči s opsadom Bir Hacheima i Tobruka, što donekle odgovara povijesnim zbivanjima. Prva je trećina igre stoga iznimno zahtjevna, no pod dobrim vodstvom afrički korpus nezaustavljivo napreduje, onako kako je Rommel snivao, a nije doživio – kroz Perziju i Egipat do naftnih polja Iraka. No ni tu nije kraj, već se pohod nastavlja na istok, sve dok u Indiji i Bangladešu ne budu nosili lederhozen i jeli pizzu. Na užas detective chief superintendenta Christophera Foylea i drugih Engleza. 

ocjena 90%
Tip

Strateška igra na poteze

Proizvođač/izdavač

The Lordz, Focus Home

Plus

Cijena; dobro radi na i starim single i dual korps procesorima

Minus

Ugrađena enciklopedija nije dopunjena novim jedinicama; nema animacije za kraj

Dojam

Izvrstan dodatak zaraznoj igri

97% 2 ocjene posjetitelja
ÚJ! Na popisu novosti su protutenkovske mine, tenkovi s bacačem plamena, jedrilice, ali i nove jedinice poput arapskih dobrovoljaca koji u ovoj misiji pomažu s oslobađanjem naftnih bušotina od britanskih imperijalističkih prasaca Malta, Malta. Grandiozna pobjeda kod Gazale otvara bonus misiju osvajanja otoka u Sredozemnom moru koji kvari planove s opskrbom afričkog korpusa opremom i ljudstvom iz Vaterlanda. Plus, moguće je zarobiti novi novcati RAF-ov Spitfire! Brkati Digići. Suprotno očekivanjima, u igri su od velike pomoći Švabama u borbi protiv afričkih zmazanaca, Baćuški i prljavih pokvarenih Engleza

Vezani sadržaji

Panzer Corps: Afrika Korps

Sve o igri

Panzer Corps: Afrika Korps

ocjeni igru
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
pointer
0
diskutiraj na forumu