Autor: Ante Vrdelja pet 31.8.2012 00:26 3 komentara

Rommel u Bangladešu

Samodostatni dodatak igri Panzer Corps bavi se ratnim pohodom Wehrmachta u Africi i nudi prigodu da se uspije ondje gdje je gospon Pustinjska Lisica failaoČini se da igra Panzer Corps uživa veliku popularnost. Za ovaj je remake Panzer Generala objavljeno čak sedam DLC-ova u manje od godinu dana. Ratovalo se uzduž i poprijeko Europe i detaljno je razrađena većina povijesnih bitaka Drugog svjetskog rata, ali i one kojih nije bilo, poput njemačke invazije na Britaniju, pa čak i na Ameriku. No u potpunosti je izostavljana kampanja u Africi.


Zato je grupa njemačkih grognarda s foruma Designmodproject.de iskoristila priliku i izradila nekoliko neslužbenih dodataka Panzer Corpsu, među kojima je i sukob u Africi. Rezultat je bio dosta šlampav, od nespretnog procesa instalacije do amaterski narisanih jedinica, pa je prošlomjesečna objava službene i kakvoćne ekspanzije Panzer Korps zapravo ono što bi vas trebalo zaintrigirati ako volite Panzer General, Panzer Corps ili općenito ratne strategije na poteze i sićušne jedinice što simpatično gmižu ekranom.


Isplatilo se čekati: za svega dvadeset dolara nudi se samodostatna igra (nije potrebno posjedovati originalni Panzer Corps) s dvadesetak misija i većinom jedinica iz originalne igre, ali i s nekim sasvim novima, specifičnim za Afriku. Dodane su jedinice talijanske vojske iz svih rodova, uključujući i elitnu pješadiju s mrtvom kokoši na glavi (bersaglieri), a čini se da si je nizozemski Lords Studio dao truda i u osvježavanju scenarija koji nude raznoliku igru.


Većina je mapa sada propisno smećkasta od afričkog pijeska, no do konca kampanje igraču se daje da zapovijeda i desantom na Maltu, a ako bude dobro igrao, otvara se mogućnosti i blitzanja do Kavkaza, i preko, odnosno akcije u kojoj afričke jedinice stižu u pomoć glavnini njemačkih snaga na istočnom frontu – u pravi tren da pomognu u bici za Kursk!


Počinje se ipak mnogo skromnije: slabo opremljeni i odsječeni afrički korpus muku muči s opsadom Bir Hacheima i Tobruka, što donekle odgovara povijesnim zbivanjima. Prva je trećina igre stoga iznimno zahtjevna, no pod dobrim vodstvom afrički korpus nezaustavljivo napreduje, onako kako je Rommel snivao, a nije doživio – kroz Perziju i Egipat do naftnih polja Iraka. No ni tu nije kraj, već se pohod nastavlja na istok, sve dok u Indiji i Bangladešu ne budu nosili lederhozen i jeli pizzu. Na užas detective chief superintendenta Christophera Foylea i drugih Engleza. 

ocjena 90%
Tip

Strateška igra na poteze

Proizvođač/izdavač

The Lordz, Focus Home

Plus

Cijena; dobro radi na i starim single i dual korps procesorima

Minus

Ugrađena enciklopedija nije dopunjena novim jedinicama; nema animacije za kraj

Dojam

Izvrstan dodatak zaraznoj igri

97% 2 ocjene posjetitelja
ÚJ! Na popisu novosti su protutenkovske mine, tenkovi s bacačem plamena, jedrilice, ali i nove jedinice poput arapskih dobrovoljaca koji u ovoj misiji pomažu s oslobađanjem naftnih bušotina od britanskih imperijalističkih prasaca Malta, Malta. Grandiozna pobjeda kod Gazale otvara bonus misiju osvajanja otoka u Sredozemnom moru koji kvari planove s opskrbom afričkog korpusa opremom i ljudstvom iz Vaterlanda. Plus, moguće je zarobiti novi novcati RAF-ov Spitfire! Brkati Digići. Suprotno očekivanjima, u igri su od velike pomoći Švabama u borbi protiv afričkih zmazanaca, Baćuški i prljavih pokvarenih Engleza

Vezani sadržaji

Panzer Corps: Afrika Korps

Sve o igri

Panzer Corps: Afrika Korps

ocjeni igru
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
pointer
0
diskutiraj na forumu