Autor: Mateja Šop pet 24.6.2016 00:11 0 komentara

Drugo, pa muževnije

Prva igra u ovom serijalu donijela je nešto novo na igraći stol, a nastavak gradi na toj, dobitnoj formuli. Krećete li ispočetka ili unosite li svoj progres iz originala, nije bitno; vjerojatno ćete se osjećati kao najsmotaniji zapovjednik u povijesti

Prvi nastavak Banner Sage izašao je u siječnju 2014. godine i mnoge igrače ugodno iznenadio. Igra koja kombinira RPG i strategiju na poteze, s bićima i pričama iz raznih svjetskih mitologija, upakiranih u predivne, rukom crtane likove i pozadine, s glazbom koju je skladao Grammyjem nagrađeni Austin Wintory, zaista je iskustvo za pamćenje.


Na žalost svih ljubitelja originala, razvojni tim nije iz više razloga žurio s izdavanjem nastavka, ali nakon gotovo dvije i pol godine čekanja, napokon smo ga se dočepali i vratili se u taj fantazijski svijet.


Provjerena formula
Stoic je odlučio kako nema smisla previše odugovlačiti pa tako Banner Saga 2 započinje odmah nakon događaja iz prve igre. Ako niste odigrali prvi nastavak, nema veze, jer ćete na početku dobiti kratki pregled događaja, ali svakako je preporučljivo pozabaviti se njime. Radi se o odličnoj igri i bolje ćete se upoznati sa svim likovima.


Ako vam se ta ideja ipak ne sviđa, nakon uvoda birate koji od dva lika (Rook ili Alette) će vam biti vođa, i odmah krećete u akciju. Radnja Banner Sage 2 odvija se na dva načina. Prvi je praćenje karavana ujedinjenog pod vašim barjakom, a ono uključuje držanje morala na pristojnoj visini, pažljivo raspolaganje hranom i donošenje odluka koje će obično barem nekog razljutiti.


Drugi aspekt igre je sama borba, koja se odvija u potezima. Nakon odabira likova koje želite da se bore za vas (u ovoj igri ima ih dosta više nego u prethodnoj), strateški ih postavljate na ploči, nakon čega pravo na potez ima jedna vaša jedinica, a zatim jedna protivnička. Ako vam ovo zvuči apstraktno, prije nego što stvari počnu biti ozbiljnije, igra će vas upoznati s osnovama i sve vam lijepo objasniti.


Stiže apokalipsa
Možda je najbitniji aspekt Banner Sage njezina priča. Iako se bavi već poznatim stvarima, poput buđenja nepoznate mračne sile koja prijeti cijelom svijetu, Stoic zbog težine vaših odluka i načina na koji je priča prezentirana, cijelo vrijeme uspijeva zadržati vašu pozornost i gurati vas naprijed jer želite saznati što će se dogoditi.


Nećemo ulaziti u teritorij spojlera jer je najbolje da sve sami iskusite, ali spomenut ćemo kako će biti vjerojatno dugo čekati dok razvojni tim ne završi i izda treći i posljednji nastavak ovog serijala. Stoic je opet uspio napraviti odličnu igru, i u nekim dijelovima poboljšati original, tako da jedva čekamo pojavljivanje nastavka da možemo opet biti najgori zapovjednik.

ocjena 87%
Žanr

Strategija

Proizvođač/Izdavač

Stoic/Versus Evil

Platforme

PC

Plus

Priča, glazba, grafika, borba

Minus

Previše novih likova, nije toliko otvoreno prema pridošlicama

Dojam

Odličan nastavak, i drugo poglavlje Banner Sage, za koji je, mišljenju razvojnog tima unatoč, preporučljivo igranje originala

80% 2 ocjene posjetitelja

Vezani sadržaji

The Banner Saga 2

Sve o igri

The Banner Saga 2

ocjeni igru
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
pointer
0
diskutiraj na forumu