Autor: Mateja Šop čet 28.7.2016 00:15 0 komentara

Posljednja Geraltova avantura

Poljski razvojni studio za naše se zadnje druženje s Bijelim vukom potrudio da nam ono ostane što duže ostane u sjećanju, što im je i pošlo za rukom. Blood and Wine završetak je kakav ovaj serijal zaslužuje

Blood and Wine je, na veliku žalost, zadnja avantura u kojoj se družimo s protagonistom ovog odličnog RPG serijala. Za osobu koja je navodno zbog svoje prisilne karijere trijebljenja beštija lišena emocija, Geralt je izuzetno karizmatična osoba. Zbog toga je još teže prihvatiti da njegovu bijelu glavu i mačje oči nećemo više vidjeti.


No, prije posljednjeg pozdrava dobili smo još jedno nezaboravno iskustvo iz CD Projekta koje je dostojno imena “Geraltove zadnje avanture”. Poljski studio posebno se potrudio te je čak nekoliko dana prije izdavanja ekspanzije izbacio ogromnu zakrpu, kojom su redizajnirali cijelo korisničko sučelje, inventar i riješili sve probleme na koje su igrači imali pritužbe.

Geraltov svijet nije izgledao nikad bolje i nikad živahnije nego u Blood and Wineu

Geraltov svijet nije izgledao nikad bolje i nikad živahnije nego u Blood and Wineu


Srednjovjekovna fantazijska Francuska
Ova ekspanzija vodi dragog nam Geralta u Toussaint, regiju na jugu ovog svijeta koja se u potpunosti razlikuje od ostatka igre. Nema više simulacije jadikovanja i nesreće seljaka, tamnih boja, močvara i opće depresije. U Toussaintu teče med i mlijeko – prodavači su bogati, svi imaju lijepe vinograde, stanovnici obožavaju svoju vladaricu i sve je super.


Doduše, da je sve tako divno i krasno, ne bi bilo potrebe za regrutiranjem Geralta i njegovih vještina. Vojvotkinja Anna Henrietta uputila mu je pismenu molbu da se pojavi u glavnom gradu Beauclairu, jer je tamo, osim vina, nedavno počela teći i krv. Dobričina kakav je, naš junak naravno ponudu nije mogao odbiti, pa se odazvao na poziv.

Inventar i sučelje doživjeli su drastičnu promjenu, a u ekspanziji možete uljepšavati oklop bojama

Inventar i sučelje doživjeli su drastičnu promjenu, a u ekspanziji možete uljepšavati oklop bojama


Dalje vam nećemo ništa otkrivati, jer je najljepše kad to sve sami napravite, ali reći ćemo vam da ćete u Toussaintu provesti barem 30 sati rješavajući svakakve questove, skupljajući novu opremu, igrajući Gwent na drugačiji način s novim Skellige deckom i uživati u pogledima na regiju koja nije ukaljana ratom.


Onima koji su već u New Game+ modu i imaju višak levela, razveselit će ubacivanje mutacija –dvanaest novih vještina koje su poprilično skupe za razvoj, ali koje će vam spasiti živu glavu. Doslovno, jer vam jedna omogućuje da jednom u 60 sekundi prevarite smrt i umjesto Geraltovog jauka postanete imuni na napade i dobijete zdravlje natrag.

Ovako nekako izgleda kad na vas navali cijeli bastion pun razbojnika

Ovako nekako izgleda kad na vas navali cijeli bastion pun razbojnika


Ako ćemo realno, da se radi o nekom drugom razvojnom timu, vjerojatno bi umjesto ekspanzije izdali novi nastavak, ali kako govorimo o CD Projektu Red, dobili smo ogromnu količinu novog sadržaja s poboljšanom grafikom, novim sučeljem i odličnim pričama za malo više od 15 eura.

Zbog toga ćemo s veseljem i nestrpljenjem čekati sve što ovaj razvojni tim ima ponuditi, a do tada ćemo još neko vrijeme uživati u istraživanju svakog kutka predivnog svijeta koji Toussaint nudi. Svi ljubitelji Witchera bez razmišljanja mogu kupiti ovu ekspanziju jer sigurno neće biti razočarani. Zbogom Geralte, bilo je divno družiti se s tobom.

ocjena 95%
Tip

RPG

Platforme

PC

Plus

Priča, poboljšana grafika i korisničko sučelje, količina novog sadržaja

Minus

Posljednje druženje s Geraltom

Dojam

CD Projekt Red se za zadnju ekspanziju posebno potrudio, što se vidi na svakom koraku. Ljubitelji Witchera ne bi smjeli ovo propustiti

99% 12 ocjena posjetitelja

Vezani sadržaji

The Witcher 3: Wild Hunt

Sve o igri

The Witcher 3: Blood and Wine

ocjeni igru
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
pointer
0
diskutiraj na forumu