1.8. u 23:56

The Long Dark izašao iz Early Accessa

Nakon gotovo tri godine provedene u Early Access programu ova je popularna survival igra dobila konačnu verziju

Kanadski razvojni tim Hinterland Studio već solidan broj godina radi na survival igri u kojoj žele da preživite "tihu apokalipsu". The Long Dark smješten je u smrznutoj kanadskoj divljini, a osim survival moda u čijem je razvoju sudjelovala zajednica koja je dijelila važne povratne informacije, igrači su sada konačno dočekali i priču.

Priča će se odvijati u više sezona, a od sada su dostupne prve dvije epizode prve sezone imena Wintermute za koje je razvojni tim procijenio da će igračima trebati otprilike 15 sati da ih odigraju. Prvu epizodu, Do Not Go Gentle, započinjete kao pilot Will Mackenzie i cilj vam je pronaći doktoricu Astrid Greenwood nakon što vas je avionska nesreća razdvojila, a potraga i preživljavanje se nastavlja u drugoj epizodi Luminance Fugue u kojoj se pojavljuje osoba koja bi vam mogla pomoći, ali za koju ne znate možete li joj vjerovati.

Posljednje tri epizode u prvoj sezoni trebale bi izaći do kraja godine i uključene su u cijenu igre, pa će igrači automatski dobiti pristup čim izađu. Hinterland je za uloge uspio zaposliti poprilično poznate glumce - Jennifer Hale i Mark Meer koji su najpoznatiji kao ženska, odnosno muška verzija Sheparda u trilogiji Mass Effect, David Hayter koji je mnogima poznat kao Solid i Naked Snake te Elias Toufexis kojeg će igrači vjerojatno prepoznati kao Adama Jensena iz Deus Ex igara.

Osim priče i survival/sandbox moda, Hinterland je pripremio Challenge modove u koje možete uskočiti nakon što se pozabavite drugim stvarima, a tim je obećao kako će i dalje nastaviti s poboljšavanjem Survival moda. Ako vam sve to zvuči interesantno, možete najprije pogledati kako izgleda u pokretu i proučiti službene stranice ako vam treba više informacija.

Mateja Šop
ostale vijesti

Secret World Legends stigao je na Steam

Funcomov Secret World Legends od danas je dostupan i na Steamu, i besplatan je za igranje

uto 1.8.2017 u 20:35

Star Citizen - odgođena nadogradnja Alpha 3.0

Nova nadogradnja Star Citizena ipak neće izaći krajem kolovoza kao što se do sada očekivalo. Novi datum izlaska je zakazan za rujan.

uto 1.8.2017 u 19:56

Manja odgoda za Ark: Survival Evolved

Developeri uz samu igru pripremaju i dodatni besplatni DLC Ragnarok koji će se također pojaviti 29. kolovoza

uto 1.8.2017 u 7:58