Apple: BOE OLED zasloni na budućim iPhoneima

Nikkei Asian Review tvrdi kako Apple u Kini već uvelike testira OLED zaslone kineske tvrtke BOE koji bi trebali biti ugrađivani u iPhone čije se predstavljanje očekuje na jesen iduće godine

Matija Pavlić petak, 23. kolovoza 2019. u 06:00

Prema Nikkei Asian Reviewu, Apple navodno ubrzano testira OLED panele kineske tvrtke BOE koji bi se ugrađivali u buduće modele iPhonea (za iPhone koji će biti predstavljeni u jesen iduće godine). Zasloni se trenutačno testiraju u postrojenju u gradu Chengdu na jugozapadu Kine.

S novim dobavljačem ugrozila bi se aktualna pozicija Samsunga kao glavnog dobavljača, a Apple bi na raspolaganju imao tri dobavljača OLED zaslona za iPhone, osim Samsunga i tvrtke BOE, kao sekundarni dobavljač već se dugo spominje i LG.

Prednosti uvođenja tvrtke BOE kao novog dobavljača OLED zaslona su smanjenje cijene proizvodnje zaslona, reduciranje eventualnih nestašica i problema oslanjanjem na samo jednog proizvođača, dok bi jedna od negativnih posljedica mogla biti činjenica da se tvrtka iz Cupertina oslanja na kinesku tvrtku u jeku trgovinskog rata između Kine i SAD-a.

Inače, tvrtka BOE je trenutačno treći najveći proizvođač zaslona za pametne telefone s tržišnim udjelom od 11,9% iza tvrtki Samsung (udio od 40,2%) i Japan Display (12,3%).