Huawei Mate X na TENAA-inim stranicama

Kineska regulatorna agencija TENAA otkrila je kako će Mate X na tržište stići u tri inačice koje će se međusobno razlikovati po količini radne i podatkovne memorije

Stjepan Bilić nedjelja, 21. srpnja 2019. u 15:00

Huawei je svoj prvi mobitel sa savitljivim zaslonom, Mate X, predstavio još početkom godine, točnije dan prije početka MWC sajma. Iako se već trebao naći na tržištu, nije, iz razloga što je Huawei odlučio odgoditi početak prodaje iz predostrožnosti da se ne bi našao u istim ili sličnim problemima kao i Samsung sa svojim Galaxy Foldom.

No, kako se Mate X ovih dana pojavio na internetskim stranicama kineske regulatorne agencije TENAA čini se kako je početak prodaje sve bliži. TENAA je ovog puta otkrila i pokoji podataka više o uređaju, a to je da će imati tri različite memorijske konfiguracije.

Prema izlistanim podacima najslabiji model imat će 6 GB RAM-a i 128 GB skladišnog prostora. Takozvanu zlatnu sredinu činit će model sa 8 GB RAM-a i 256 GB skladišnog prostora dok će najsnažniji Mate X imati 12 GB RAM-a i 512 GB skladišnog prostora. Kupci kojima početni skladišni prostor kasnije postane nedovoljan moći će ga naknadno proširiti putem memorijske kartice (Nano Memory Card do 256 GB).

U ostale specifikacije Huawei nije dirao, i dalje se radi o Kirin 980 Čipu, Balong 5000 modemu, kamerama od 40, 16 i 8 MP te bateriji od 4.400 mAh. Dimenzije uređaja su 161,3 x 146,2 x 11 milimetara, a masa 287 grama. Podsjetimo, Mate X je prema ranijim najavama trebao koštati oko 2.300 eura, sad je li riječ o cijeni najslabijeg ili najsnažnijeg modela Huawei taj podatak tek treba otkriti.