Redmi Note 8 dobiva Snapdragon 665 i 48-megapikselni senzor

Nakon informacija o Redmi Note 8 Pro modelu sada stižu i informacije o osnovnom Redmi Note 8 modelu koji će imati Snapdragon 665 čip i četverostruku stražnju kameru s glavnim 48-megapikselnim senzorom

Matija Pavlić ponedjeljak, 26. kolovoza 2019. u 01:40

Prije nekoliko dana prenijeli smo potencijalne značajke budućeg Xiaomijeva Redmi Note 8 Pro modela, a sada slijede informacije o osnovnom Redmi Note 8 koji će se od Pro modela razlikovati po određenim detaljima.

Umjesto gamerskog MediaTekovog Helio G90T čipa obični Redmi Note 8 model dobiva Qualcommov Snapdragon 665 čip proizveden u Samsungovom 11-nanometarskom LPP procesu koji se već našao u nekoliko novih uređaja kao što je na primjer Mi A3.

Kako je riječ o čipu koji podržava kamera s senzorima od maksimalno 48 megapiksela pa osnovni Redmi Note 8 model neće dobiti Samsungov 64-megapikselni ISOCELL Bright GW1 senzor kao Pro model.

Uostalom i sam Xiaomijev teaser otkriva da je Redmi Note 8 uređaj koji sadrži četverostruku stražnju kameru te se posebno naglašava prisustvo 48-megapikselnog senzora.

Predstavljanje Redmi Note 8 i Redmi Note 8 Pro pametnih telefona zakazano je za 29. kolovoza.