Redmi Note 8 Pro s vodenim hlađenjem

Xiaomi će 29. kolovoza uz osnovni Redmi Note 8 model predstaviti i Pro inačicu s vodenim hlađenjem, MediaTekovim gamerskim Helio G90T čipom i četiri stražnje kamere

Matija Pavlić subota, 24. kolovoza 2019. u 07:00

Krajem mjeseca točnije 29. kolovoza Xiaomi će predstaviti novu generaciju Redmi Note pametnih telefona, koja će se sastoji od dva modela.

Osim osnovnog Redmi Note 8 modela bit će predstavljen i Redmi Note 8 Pro model. Najistaknutija značajka potonjeg modela bit će ugrađeno vodeno hlađenje u kombinaciji s MediaTekovim novim gamerskim Helio G90T čipom.

MediaTekov čip sadrži dvije Cortex-A76 CPU jezgre na taktu od 2,05 GHz i šest Cortex-A55 CPU jezgri na taktu od 2 GHz, a grafička komponenta se bazira na ARM Mali-G76 grafici na taktu od 800 MHz.

Fotografska komponenta bazira se na četverostrukoj stražnjoj kameri s time da glavna kamera sadrži Samsungov 64-megapikselni ISOCELL Bright GW1 senzor. Ispod tri senzora kamere nalazit će se klasični senzor otisaka prstiju. Četvrti senzor nalazi se sa strane zajedno s LED flashom.

Dizajnom nalikovat će za nedavne Xiaomijeve Redmi K20 i Redmi K20 Pro modele (Redmi Mi 9T i Redmi Mi 9T Pro u Europi), a tu su i značajke kao što je brzo punjenje od 15 W i NFC.