Vivo Z1 Pro - Snapdragon 712 i 32 MP selfie kamera

Vivo bi uskoro trebao predstaviti mobitel Z1 Pro, iako se isprva mislilo kako se radi tek o preimenovanom Z5x modelu, Z1 Pro bit će ipak nešto drugačiji, imat će noviji SoC i bolju selfie kamera

Stjepan Bilić nedjelja, 16. lipnja 2019. u 23:07

Vivo trenutno radi na novom mobitelu – Z1 Pro. Navedeni uređaj bi također trebao uskoro biti predstavljen najprije na indijskom, a kasnije možda i na drugim tržištima, pod istim ili drugačijem nazivu.

Isprva se mislilo kako će novi Z1 Pro biti ništa drugo doli preimenovani Z5x koji je nedavno predstavljen u Kini. No nove informacije govore kako će Z1 Pro ipak biti nešto drugačiji, za početak budući kupci mogu računati na noviji SoC i bolju selfie kameru.

Vivo polako počinje s objavom teasera kojima promovira skori dolazak uređaja na tržište. Na teaserima jasno stoji kako će se Z1 Pro temeljiti na Snapdragon 712 čipu za razliku od Z5x modela u kojeg je ugrađen Snapdragon 710. Nadalje, Z1 Pro imat će kako smo već naveli bolju selfie kameru čija će se rezolucija povećati sa 16 MP na 32 MP.

Energiju potrebnu za rad uređaja osiguravat će baterija kapaciteta 5.000 mAh. Baterija će podržavati tehnologiju za brzog punjenja (18W). Ovaj podatak je identičan onomu sa Z5x modela, što znači kako bi ostatak specifikacija mogao ostati isti i za Z1 Pro. Naime, jedan od teasera kojeg također možete vidjeti u prilogu otkriva kako će selfie kamera biti smještena u gornji lijevi kut zaslona.

Prema tomu za očekivati je da će Z1 Pro imati isti 6,53“ IPS zaslon kakav se nalazi i na Z5x. Shodno tomu za očekivati je i tri stražnje kamere (16 MP, 8 MP i 2 MP ili bolje) te između 6 i 8 GB RAM-a te između 64 GB i 128 GB skladišnog prostora. No o tome će se znati nešto kasnije, kada procure dodatne informacije od nekoga iz lanca dobavljača ili po predstavljanju uređaja.