Xiaomi odustaje od Mi Max i Mi Note serija smartphonea

Xiaomi nastavlja konsolidaciju svojeg poslovanja s privremenim a možda i stalnim umirovljenjem njihovih Mi Note i Mi Max serija pametnih telefona

Matija Pavlić subota, 22. lipnja 2019. u 22:37

Kineska tvrtka Xiaomi u zadnje vrijeme provodi konsolidaciju svojeg poslovanja koja je najprije uključivala ograničavanje njihova MIUI beta programa (koji je u potpunosti ukinut što se tiče MIUI Global beta programa) da bi sad na red došle i odluke o ukidanju određenih serija Xiaomijevih pametnih telefona.

Xiaomi u budućnosti planira provesti strogu diversifikaciju na Redmi seriju uređaja koja će pokriti tržište financijski prihvatljivih pametnih telefona, dok je Mi serija rezervira za high-end segment tržišta.

U tvrtki su donijeli odluku kako na tržištu više nema mjesta za Mi Note i Mi Max serije pametnih telefona. Glavni izvršni direktor, Lei Jun, potvrdio je kako tvrtke ove godine neće predstaviti niti jedan Mi Note ni Mi Max model te da će koncentrirati na high-end ponudu kao što su nasljednici aktualnih Mi 9, Mi Mix 3 te na novu Mi CC seriju pametnih telefona.

Mi Max serija uređaja sadržavala je phablete koji su se mogli pohvaliti velikim zaslonima (6,9 inča) i visokom autonomijom baterije (5500 mAh). S druge strane, Mi Note serija pametnih telefona dobila je svojevrsnog nasljednika u Redmi K20 seriji pametnih telefona.

Na kraju valja napomenuti da Xiaomi nije službeno ukinuo spomenute dvije serije pametnih telefona već je samo napomenuto da ove godine neće biti novih modela iz tih serija, no malo je vjerojatna obnova ovih serija pametnih telefona iduće godine.