Bug Online

Shutter 3.8

Uključi me, isključi me

Sjajan maleni alat koji ne samo da nudi jednostavno isključivanje ili ponovno pokretanje računala, nego nudi i cijeli niz drugih akcija kao i veliki broj uvjeta na temelji kojih će se te akcije pokrenuti…
Sjajan maleni alat koji ne samo da nudi jednostavno isključivanje ili ponovno pokretanje računala, nego nudi i cijeli niz drugih akcija kao i veliki broj uvjeta na temelji kojih će se te akcije pokrenuti…

U samim se Windowsima, barem do neke mjere, može upravljati planiranim isključivanjem računala i to bilo putem podešavanja parametara koje se tiču postavki za uštedu energije, oslanjajući se na ugrađen mehanizam izvršavanja zadataka zajedno s pisanjem skripti ili, pak, ugrađenim alatom koji se može pokrenuti tako da se utipka shutdown -i u dijalog Run koji je najbolje pokrenuti tako da se pritisne kombinacija tipki Win + R. Dakako, postoji i daleko elegantniji način da se učini isto, a tu u pomoć uskaču maleni specijalizirani alati baš poput ovoga.

 

Shutter je naizgled prilično rudimentaran programčić kojeg prije svega krije iznimno kompaktno sučelje. Međutim, njegov jednostavan izgled prilično je varljiv jer Shutter zapravo nudi prilično zanimljive mogućnosti. Njegovo korištenje se svodi na dodavanje uvjeta koji će, jednom kada bude zadovoljen, aktivirati neku od brojnih akcija koju je jednako tako potrebno definirati. Već tu ovaj alat postaje neizmjerno koristan jer je broj akcija kao i uvjeta i više nego dostatno raskošan.

 

Tako je, primjerice, uz sasvim uobičajene uvjete kao što je izvršavanje radnji u točno zadano vrijeme, zatim periodično ili nakon isteka određenog vremena, moguće postaviti i brojne druge uvjete kao što je trenutak kada se pojavi ili zaustavi određeni proces, kada se detektira neaktivnost korisnika, kada je kreirana određena datoteka ili ona dosegne određenu veličinu, pa čak i kada se prekine pinganje (korisno ako se jedno ili više računala na kojima se nalazi aktivan Shutter želi isključiti ili učiniti nešto drugo onda kada poslužiteljsko računalo postane nedostupno).

 

Tu su i drugi uvjeti kao što je detekcija određene količine mrežnog prometa, zatim razina utilizacije diskova u računalu, trenutak kada napunjenost baterije padne ispod određene razine i ponešto drugo. Sve to Shutter čini prilično fleksibilnim, a to dodatno potvrđuju i akcije koje je moguće namjestiti da se izvršen upravo u trenutku kada neki od zadanih uvjeta bude zadovoljen. Lako je zaključiti da mu je primarna namjena isključiti, ponovno pokrenuti ili postaviti računalo u stanje mirovanja, pa su samim time to i osnovne akcije koje Shutter može izvršiti.

 

Od drugih akcija svakako valja izdvojiti mogućnost da se prekine zadani proces ili zatvori određeni prozor, tu je i mogućnost pokretanja proizvoljnog programa, zatim namještanje da se prikaže određena poruka pri čemu je moguće i namjestiti koji će upravljački gumbi biti vidljivi na dijaloškom okviru koji će se pojaviti kako i koliko dugo poruka mora biti prikazana, to slijedi mogućnost uključivanja ili isključivanja monitora, isključivanja ili uključivanja zvuka na računalu, otvaranje određene datoteke kao i hrpica drugih stvari.

 

Iako Shutter nije tipičan alat za automatizaciju uključivanja ili isključivanja računala te nudi daleko više mogućnosti koje su više u skladu s klasičnim alatima za automatizaciju radnji, zapravo se s alatima te vrste ne može izravno uspoređivati. Stoga ga takvim niti ne treba smatrati, ali činjenica da je riječ o alatu koji nudi mogućnost automatizacije niza radnji prema zadanim uvjetima svakako je nesporna. Osim toga, nudi i neke druge prilično korisne stvarčice koje ga čine samo dodatno korisnim.

 

Jedna od takvih stvari svakako je i web konzola putem koje je moguće aktivirati određene radnje, ali i prikazati sliku cijeloga zaslona te prikazati vrlo osnovne podatke o računalu te sve pokrenute procese. Tu je konzolu kojoj se pristupa putem web preglednika moguće zaštititi lozinkom, kao i promijeniti zadani port na kojem će biti dostupna. Osim toga, tu je i mogućnost aktiviranja prethodno definiranih presetova koje je inače moguće proizvoljno definirati kako bi se u jednom zadatku kombiniralo više akcija i uvjeta.

 

Valja imati u na umu činjenicu da sve mogućnost nisu dostupne u osnovnoj inačici koja je besplatna isključivo u nekomercijalne svrhe. Uz izostanak mogućnosti izvršavanja naredbi iz naredbenog retka putem web konzole, nije moguće niti lozinkom zaštiti pristup samome alatu, a tu su i druga ograničenja. Tako je moguće napraviti maksimalno pet presetova, dodati maksimalno pet uvjeta i za izvršavanje namjestiti maksimalno pet akcija. Međutim, čak i s tim ograničenjima, Shutter je iznimno upotrebljiv alat koji svoj posao odrađuje odlično, a oni koji ne mogu bez značajki dostupnih u inačici Pro, morat će izdvojiti gotovo 12 dolara.

dodaj komentar
Napomena: Bug Online donosi recenzije i osvrte na programe u najboljoj namjeri, no nije odgovoran za posljedice korištenja opisanih programa niti za njih pruža tehničku ili bilo kakvu drugu podršku. Hvala na razumijevanju.
Shutter je multifunkcionalan alat koji ne samo da omogućuje automatiziranje uključivanje i isključivanje računala, nego nudi i mogućnost izvršavanja niza drugih radnji onda kada se zadovolji neki uvjet ili sistemski događaj te ima i još nekoliko trikova u rukavu…

Shutter 3.8

Namjena

Alat za isključivanje računala, monitora, zvuka ili već nečega u ovisnosti o željenom uvjetu

Platforma

Windows 7/8/10

Veličina

1,01 MB

Download

www.den4b.com/?x=downlo

URL

www.den4b.com/?x=produc

Besplatan / 11.95 USD

prethodni tekstovi

Shutter 3.8

Uključi me, isključi me ned 24.7.2016

UltraSearch 2.1

Pretraživanje za nestrpljive ned 17.7.2016

LightZone 4.1.6

Čarobnjak za fotografije ned 10.7.2016

MusicBrainz Picard 1.3.2

Popravljanje glazbene kolekcije ned 3.7.2016

HomeBank 5.0.8

Kućni računovođa ned 26.6.2016

Peerio 1.4.2

Maksimalno siguran ned 19.6.2016

BackUp Maker 7.200

Praktičar s adutom ned 12.6.2016

Movavi Video Converter 16.2.0

Konverter s dodatnom opremom ned 5.6.2016

RuckZuck 1.5.0.3

Upravitelj paketima ned 29.5.2016

ON1 Effects 10.5.0 Free

Specijalist za efekte ned 22.5.2016

Hain 0.3.0

Uglađeni pomoćnik ned 15.5.2016

PicoTorrent 0.10.0

Apsolutni minimalizam ned 8.5.2016

GetFoldersize 3.1.4

Statističar za diskove ned 1.5.2016

Macrium Reflect Free 6.1

Popularni specijalac ned 24.4.2016

SafeInCloud 3.8.2

Lozinke na sigurnom ned 17.4.2016

svi tekstovi

vezani sadržaji

najkomentiraniji sadržaji