Bug Online

Lazesoft Recovery Suite 4.0.1

Profesionalni spasitelj

Čak je i besplatno izdanje ovog vrlo zanimljivog paketa za rješavanje niza računalnih problema iznenađujuće dobro opremljeno i itekako može poslužiti za rješavanje čak i ozbiljnijih teškoća u radu računala…
Čak je i besplatno izdanje ovog vrlo zanimljivog paketa za rješavanje niza računalnih problema iznenađujuće dobro opremljeno i itekako može poslužiti za rješavanje čak i ozbiljnijih teškoća u radu računala…

Problemi s računalima su prije pravilo nego rijetkost, pa jednostavno treba uvijek imati na umu činjenicu da će se neki problem s računalom, koliko god on možda jednostavan ili složen bio, dogoditi prije ili kasnije. Stoga na takvo što svakako valja biti spreman. Međutim, čak i oni koji su spremni na mogućnost da će računalo u nekom trenutku bez prethodnog upozorenja odbiti poslušnost, obično bivaju nemalo iznenađeni nenadanom havarijom.

 

Srećom, u tim trenucima ne treba paničariti jer pomoći obično ima. Mnoge je probleme jednostavnije riješiti nego što se to na prvi pogled može činiti, a u tim slučajevima od pomoći mogu biti upravo paketi sistemskih alata kao što je Lazesoft Recovery Suite. Nije riječ o nekom posebno čudotvornom alatu. Dapače, alate koje nudi zapravo su prilično tipični za ovakvu vrst softvera. No, ono što ovaj paket čini posebno zanimljivim jest što besplatno izdanje nije nimalo tako restriktivno kao što to znaju biti konkurentski alati (to, doduše, ne znači da ograničenja nema).

 

Lazesoft Recovery Suite podijeljen je u četiri segmenta. Prvi modul je Windows Recovery koji okuplja alate potrebne za popravljanje problema s bootanjem računala, te raznih problema u radu Windowsa koji su uzrokovani zarazama virusa ili kada se ključne sistemske datoteke iz nekog razloga oštete. Drugi modul, Data Recovery, specijalizira se za povrat izbrisanih datoteka s čvrstih diskova, ali i portabilnih vrsta memorija (memorijske kartice, USB diskovi i drugo). Treći modul, Disk Image & Clone, nudi sve što je potrebno za kloniranje diskova, ali i cijeli niz drugih alatki koji su tipični za rad s diskovima i particijama. Posljednji modul, Password Recovery, nije teško pogoditi, služi za promjenu zaboravljenih lozinki za korisničke račune u Windowsima.

 

Moduli Windows Recovery i Password Recovery funkcionalni su tek kada se računalo pokrene s posebnim bootabilnim medijem (bilo s optičkog medija ili USB diska) koji će se napraviti tako da se u glavnom sučelju jednostavno klikne na opciju Burn CD/USB Disk i prati korake čarobnjaka. Za razliku od brojnih sličnih rješenja, Lazesoft Recovery Suite se ne oslanja na GNU/Linux za izradu posebnog bootabilnog diska, već koristi WinPE što će obradovati sve one koji se bolje snalaze sa samim Windowsima.

 

Svaki od modula ima svoje specifičnosti, no svima je zajedničko to da svoj posao zapravo obavljaju prilično dobro i to u onoj mjeri u kojoj ga i mogu obavljati. Primjerice, modul za povrat izbrisanih datoteka radi solidno; sposoban je vratiti netom izbrisane datoteka, zna se nositi i sa slučajevima kada je disk formatiran (čak i kada je Windows reinstaliran) ili kada dođe do oštećenja particijske tablice, a ono što ga čini posebno korisnim, jest dobra podrška za datotečnim sustavima te da su posvuda dostupni dodatni alati i dodatne mogućnosti (primjerice, čak i kada se neka datoteka ne može povratiti, može se snimiti za kasniju analizu).

 

Zapravo je iznenađujuće to koliko je Lazesoft Recovery Suite dobro opremljen i spremna ukoštac se uhvatiti s najraznovrsnijim problemima. I to bez obzira što se sve to, manje ili više, može postići s besplatnim izdanjem koje je, doduše, namijenjeno kućnim korisnicima i isključivo u nekomercijalne svrhe. Naizgled vrlo zastrašujuće greške poput one kada se na zaslonu ispiše tek mnogima kriptična greška NTLDR is missing ili kada se pojavi zloglasni BSOD, Lazesoft Recovery Suite će se pokazati prilično sposobnim i to bez potrebe za prevelikim tehničkim znanjem (doduše, ove specifične greške nije moguće popravljati s besplatnim izdanjem).

 

Dapače, odnedavno nudi One Button Click Repair koji može detektirati i ukloniti većinu problema s podizanjme računala. Posebno je korisno i to što, nakon što su promjene napravljene, one se mogu poništiti u slučaju da su se stvari samo dodatno zakomplicirale ili se nije dogodilo ono što se očekivalo. Alat za resetiranje lozinki jedini je možda nešto složeniji, no i sam je zamišljen kao kakav čarobnjak pa je dovoljno korak po korak pratiti proceduru i samo izabrati korisnički račun za koji će se lozinka resetirati. Zanimljivo je da nudi i alat za resetiranje lozinki za domenske račune, ali samo u izdanjima Server i Unlimited.

 

Opcijama najbrojniji je upravo modul za rad s diskovima. Tu doista ima mnogo toga; od izrade preslika diskova, kloniranja, upravljanja particijama, popravljanja MBR-a i BCD zapisa te izrade pričuvne kopije boot sektora, preko inicijalizacije MBR i GPT diska te rada s VHD-ovima (omogućuje i jednostavnu instalaciju Windowsa 7 i 8 na VHD) pa sve do nepovratnog brisanja podataka s diskova ili brisanja slobodnoga prostora te skrivanja particija ili uređivanja tipa GPT particije. Pohvalno je i to što nudi prilično solidnu dokumentaciju, a tu je i niz vodiča koji jasno objašnjavaju kako se može koristiti i kako ispraviti neki od tipičnih problema.

 

Nema što, Lazesoft Recovery Suite jednostavno se nameće kao alat koji bi svatko trebao imati pri ruci jer se nikada ne zna kada će se računalna havarija dogoditi. Uz besplatno izdanje koje se smije koristiti isključivo u nekomercijalne svrhe, tu su i profesionalna (i ponešto dodatno opremljenija) izdanja. Tako se za 28 dolara može kupiti izdanje Professional, za 100 dolara Server Edition, a za pomalo pretjeranih 200 dolara dobiva se Unlimited Edition.

dodaj komentar

zadnji komentari na forumu (8)

Silwncer jučer 11:04

Lazesoft Recovery Suite 4.0.1

Većina programa ovakvog tipa i ovakve svrhe puno koristim za popravke i radi svoj posao odlično. Za recovery koristim AOMEI Backupper sa izrađenim bootabilnim CD-om....

Ajar ned 1.3.2015 15:58

Lazesoft Recovery Suite 4.0.1

ak je tak dobar zakaj se zove lažeš_oft? ...

H4X0R ned 1.3.2015 11:28

Lazesoft Recovery Suite 4.0.1

Ono kad slucajno pritisnes shift i delete, a nisi htio, ma nema tog alata, besplatnog ili placenog koji ce ti vratiti fajl....

Napomena: Bug Online donosi recenzije i osvrte na programe u najboljoj namjeri, no nije odgovoran za posljedice korištenja opisanih programa niti za njih pruža tehničku ili bilo kakvu drugu podršku. Hvala na razumijevanju.
Računalne havarije nešto su na što se, kod korištenja računala, jednostavno mora računati. Nije pitanje hoće li se kakva nezgoda dogoditi nego kada. Srećom, kada se nešto zbilja i dogodi, ne treba paničariti jer u mnogo slučajeva pomoći ima…

Lazesoft Recovery Suite 4.0.1

Namjena

Moćan paket za rješavanje niza problema s računalom

Platforma

Windows XP/Vista/7/8/ Windows Server 2003/2008/2012

Veličina

27,3 MB

Download

www.lazesoft.com/downlo

URL

www.lazesoft.com

Home (Besplatan) / 27,95 USD (Professional) / 99,49 USD (Server) / 199,29 USD (Unlimited)

prethodni tekstovi

Lazesoft Recovery Suite 4.0.1

Profesionalni spasitelj ned 1.3.2015

FolderSizes 7.5

Analiziranje diskova ned 22.2.2015

Microsoft OneNote 2013

Digitalna bilježnica ned 15.2.2015

Anvi Folder Locker Free 1.0

Praktično zaključavanje ned 8.2.2015

Wise Program Uninstaller 1.66

Brze deinstalacije ned 1.2.2015

Plex Home Theater 1.0

Moje kućno kino ned 25.1.2015

Ashampoo Movie Studio 1.0

Studio za početnike ned 18.1.2015

CarotDAV 1.11.6

Centralizirani pristup ned 11.1.2015

DriveTheLife 6.2.0.2

Mali od drivera ned 4.1.2015

360 Total Security 6.0.0

Neobičan kineski mješanac ned 28.12.2014

MxNitro 1.0.0

Brzina mu je u krvi ned 21.12.2014

Multiplicity 3.2

Tipkovnica, video i miš ned 14.12.2014

Deluge 1.3.11

Neopravdano zapostavljen ned 7.12.2014

Toolwiz Care 3.1.0

Kolekcija za sistemaše ned 30.11.2014

Vintager 2014

Dašak retro fotografije ned 23.11.2014

svi tekstovi

vezani sadržaji

najkomentiraniji sadržaji