Bug Online

BioniX Wallpaper 8.12

Kralj tapeta

Sučelje mu je, blago rečeno, neuredno. No, ako možete preživjeti taj kreativni kaos, na raspolaganje ćete dobiti iznimno bogato opremljen alat za automatsku promjenu pozadinskih slika na radnoj površini…
Sučelje mu je, blago rečeno, neuredno. No, ako možete preživjeti taj kreativni kaos, na raspolaganje ćete dobiti iznimno bogato opremljen alat za automatsku promjenu pozadinskih slika na radnoj površini…

Aplikacije specijalizirane za automatsku promjenu pozadinske slike na radnoj površini definitivno imaju svoju publiku pa niti ne čudi da ih postoj oveći broj. No, premda većina svoj suštinski posao odrađuje prilično dobro (uostalom koliko složeno može biti mijenjanje pozadinske slike u nekom intervalu), malo koji se alat može pohvaliti tako bogatim mogućnostima kao što se to može jedan od pravih starosjedioca među alatima ove vrste, ima BioniX Wallpaper. Nema što, ovaj besplatan alat prilično je raskošno opremljen i upravo tomu može zahvaliti svoju popularnost.

 

Instalacija je sasvim tipična i nema skrivenih modula što je danas postala rijetkost kod programa bilo koje vrste, a čim se prvi put pokrene BioniX Wallpaper će već automatski početi raditi ono u čemu je i najbolji: povući će fotografije s Interneta te ih postavljati kao pozadina na radnoj površini. Neki će možda odmah biti time zadovoljni i zapravo neće imati potrebu dalje istraživati što BioniX Wallpaper nudi. No zapravo bi trebali unatoč njegovom natrpanom sučelju.

 

Grafičko sučelje mu je naime, blago rečeno, neuredno i baš i ne prati smjernice modernog dizajna koji poziva na minimalističku estetiku s visokom razinom intuitivnosti. Pa ipak, postoji određena logika u tom metežu, a hoće li se to nekome svidjeti ili ne, prilično je individualno. Stvar je da se taj logičan kaos mora prihvatiti i stvari će početi poprimati svoj smisao tim više što je sučelje prepuno balončića s uputama i savjetima što ga čini lakšim za korištenje. No što BioniX Wallpaper zapravo sve nudi? Mnogo toga no istodobno ništa previše spektakularno.

 

Prije svega, relativno je solidan u povlačenju fotografija s Interneta. Treba samo definirati stranice koje će mu poslužiti kao izvor i BioniX Wallpaper će to odraditi onako kako se to od njega očekuju. Istina, nedostaju napredniji parametri, ali oni većini niti neće biti potrebni. S druge strane, dobro je potkovan i korištenju fotografija koje držite negdje pohranjene na disku. Štoviše, tu je i mogućnost Lock on folder zahvaljujući kojoj će BioniX Wallpaper nadgledati neku mapu i automatski dodavati fotografije na playlistu iz koje se postavljaju pozadinske slike kada se u tu mapu slike kopiraju te ih jednako tako uklanjati onda kada ih se obriše.

 

Zgodno je i to što ima podršku za Flickr (kome je to zanimljivo), tu je i mogućnost skidanja fotografija s definirane mu web stranice, nudi dinamičke wallpapere s podrškom za internetske web kamere (u stanju je s weba preuzimati slike svakih nekoliko sekundu i time se efektivno može dobiti animirani wallpaper) te, ovo je prilično zgodno, postavljanje različitih pozadinskih slika ovisno o dobu dana i vremenu. Tako je, na primjer, moguće ujutro imati na radnoj površini sliku izlaska sunca, a navečer onu koja prikazuje mjesec ili već drugo odgovarajući motiv.

 

BioniX Wallpaper ima podršku za dva monitora, zna inteligentno rastegnuti fotografije tako da se ne treba brinuti previše oko njihovih dimenzija i omjera, tu je i šačica efekata zajedno s opcijom da se automatski prilagode parametri slike kako bi joj se popravila kakvoća, podrška za automatsku rotaciju fotografija kako bi one bile ispravno orijentirane na radnoj površini čemu ruku pod ruku ide i podrška za relativno kvalitetnu promjenu dimenzija fotografija premda postoji i mogućnost kojom će biti filtrirane i odbačene kvalitetom neodgovarajuće slike za postavljanje na radnu površinu. Sve to slijedi mogućnost postavljanja prikaza vremena kao pozadinske slike (slika će biti ažurirana kako bi se prikazalo točno vrijeme), a tu je i mogućnost prikaza kalendara.

 

Dakako, to nije sve. BioniX Wallpaper nudi i hrpicu drugih sitnica među kojima se našao u gumb za paniku koji omogućuje trenutnu promjenu pozadinske slike ako je aktivna neka fotografija za koju biste radije da je se ne vidi, zatim mogućnost da se BioniX Wallpaper pokrene pri podizanju sustava i promijeni pozadinsku sliku te se zatim isključi te još hrpa toga. Zapravo, mogli bismo nabrajati njegove mogućnosti unedogled, barem se tako čini.

 

Stoga, da ne dužimo, ako tražite stvarno sposoban alat za automatsku promjenu pozadinskih slika na radnoj površini i možete preživjeti njegovo neuredno sučelje, onda je ovo alat koji jednostavno morate iskušati. Uostalom, jednom kada se podese one mogućnosti koje vam se čine zanimljivima, može tiho raditi u pozadini iz sistemskog traya vrijedno postavljajući fotografije na radnu površine na temelju formirane mu playliste (potrošnja resursa mu je iznimno niska). BioniX Wallpaper dolazi u tri izdanja s time da je prvo besplatno te zato i mogućnostima ograničeno dok su preostala dva dodatno opremljenija no zato ih je potrebno kupiti (usporedba inačica se može vidjeti ovdje). Tako je cijena inačice Extreme 15 dolara dok je za inačicu Ultimate potrebno izdvojiti 20 dolara.

dodaj komentar
Napomena: Bug Online donosi recenzije i osvrte na programe u najboljoj namjeri, no nije odgovoran za posljedice korištenja opisanih programa niti za njih pruža tehničku ili bilo kakvu drugu podršku. Hvala na razumijevanju.
Ukrašavanju radne površine neki posvećuju prilično mnogo vremena, a jedan od najvažnijih segmenata vizualnog prilagođavanje desktopa upravo se odnosi na promjenu pozadinske slike. Ovo je iznimno bogato opremljen alat koji će ih mijenjati automatski…

BioniX Wallpaper 8.12

Namjena

Napredan alat koji vodi računa o pozadinskim fotografijama vaših Windowsa

Platforma

Windows XP/Vista/7/8

Veličina

4,64 MB

Status

Besplatan

Download

www.bionixwallpaper.com

URL

www.bionixwallpaper.com

Besplatan (Lite), 14,99 USD (Extreme), 19,99 USD (Ultimate)

prethodni tekstovi

BioniX Wallpaper 8.12

Kralj tapeta ned 13.4.2014

PhoneStick 1.5.9

Od iPhonea do štapića ned 6.4.2014

Photoimp 2.2

Kompaktan prije svega ned 30.3.2014

Nero WaveEditor 12.0

Mali car zvučnih zapisa ned 23.3.2014

FileSearchy 1.2

Igla u plastu sijena ned 16.3.2014

HFS - HTTP File Server 2.31a

Datotečni server za "po doma" ned 9.3.2014

System Ninja 3.0

Drevna tehnika čišćenja ned 2.3.2014

Pandora Recovery 2.2.1

Spašavanje datoteka ned 23.2.2014

Mirillis Action! 1.17.3

Video iz igara ned 16.2.2014

Registrar Registry Manager 7.60

Specijalac za registre ned 9.2.2014

PCI-Z 1.2

Detekcija nepoznatog ned 2.2.2014

Movienizer 7.0

Filmska enciklopedija ned 26.1.2014

CherryPlayer 2.0.5

Drukčiji od drugih ned 19.1.2014

Hard Disk Sentinel 4.40

Dijagnostika diskova ned 12.1.2014

Chocolatey 0.9.8.23

Instalacije s okusom čokolade ned 5.1.2014

svi tekstovi

vezani sadržaji

najkomentiraniji sadržaji