Bug Online

Wondershare Player 1.6.1

Reproduktor za široke mase

Wondershare Player se ne može pohvaliti golemim mogućnosti, ali nudi sve što bi jedan tipičan reproduktor i trebao nuditi. Pri tome nudi solidne performanse, odličnu kvalitetu slike, a podržava i GPU akceleraciju (CUDA) te reprodukciju 5.1 kanalnog zvuka…
Wondershare Player se ne može pohvaliti golemim mogućnosti, ali nudi sve što bi jedan tipičan reproduktor i trebao nuditi. Pri tome nudi solidne performanse, odličnu kvalitetu slike, a podržava i GPU akceleraciju (CUDA) te reprodukciju 5.1 kanalnog zvuka…

Kada u pitanje dođe izbor multimedijskoj reproduktora, obično to bude predmetom žustrih rasprava u kojima mnogi nastoje braniti svoj izbor. Neki se, tako, odlučuju za neko od slavnih rješenja otvorenog koda kao što je VLC ili MPC, a neki za bogato opremljene komercijalne reproduktore krcate tehnologijama. No, katkada je osnovna misao vodilja pri izboru nekoga multimedijskog reproduktora jednostavnost, a da ipak može reproducirati gotovo sve što mu se podvali.

 

Wondershare Player upravo je takva vrsta multimedijskog reproduktora. Ne može se pohvaliti bogatim niti posebno naprednim mogućnosti, ali generalno gledano, ono što treba raditi odrađuje otprilike ako se od njega to i očekuje (uz neke manje iznimke). Krasi ga vrlo jednostavno, a opet moderno sučelje zahvaljujući kojem će se uklopiti baš na svaku radnu površinu. Instalacija je jednostavno i sa sobom ne nosi neke skrivene module, a nakon nje pokazat će se osnovno sučelje zajedno s prvim uvodnim kratkim videozapisom.

 

Sredinom glavnoga prozora dominira gumb Open Files, a ako se pritisne malena strelica koja je dio tog gumba, prikazat će se padajući izbornik s još dvije opcije: onom za otvaranje cijele mape (svi podržani formati bit će smješteni u playlistu i počet će reprodukcija s prvom multimedijskom datotekom) te otvaranjem DVD medija (to će biti moguće tek onda kada se DVD nalazi u optičkom pogonu). Tu su odmah evidentni i neki nedostaci. Najprije, u playlistu će biti dodane sve multimedijske datoteke koje se nalaze u nekoj mapi, a to podrazumijeva i videodatoteke i audiodatoteke.

 

Stoga, ako ste naumili gledati samo videodatoteke, onda ih ja bolje ručno dodati u playlistu. Isto vrijedi i za glazbu. Nadalje, reprodukcija DVD naslova, iako je nazivno podržana, čini se da se odnosi samo na nezaštićene DVD naslove što samo znači da većina kupljenih filmova neće raditi (tijekom testiranja, uspio je reproducirati samo DVD naslove koje smo sami i napravili). Doduše, to u današnje doba kada većinom dominiraju različiti videoformati za distribuciju filmova (i glazbe) i nije pretjeran problem, no bilo bi bolje da su DVD mediji standardno podržani. To su, ujedno, i dvije najveće zamjerke koje se Wondershare Playeru mogu uputiti.

 

Ono što ovaj reproduktor čini zanimljivim nije činjenica da podržava većinu multimedijskih formata, da ima ugrađene kodeke ili da zna prikazivati titlove. To je nešto što se od multimedijskih reproduktora očekuje. Wondershare Player je ponajprije zanimljiv zbog podrške za hardversku akceleraciju (to se odnosi na platformu CUDA, a aktivirat će se tako da se na kontekstnom izborniku označi opcija Hardware acceleration), ali i zbog svoje prilično dobre optimiziranosti što se tiče same reprodukcije videozapisa. Naime, ta će se razina optimiziranosti osjetiti već kod otvaranja videozapisa, ali i kada se pogleda potrošnja sistemskih resursa. Primjerice, Wondershare Player je trošio manje sistemske memorije i brže je počeo s reprodukcijom videa nego dobro poznati VLC.

 

Osim toga, Wondershare Player se može pohvaliti intuitivnim kontrolama, ali i detaljima zbog kojih ga je ugodno koristiti. Primjerice, zna nastaviti reprodukciju videa tamo gdje se zadnju put s reprodukcijom stalo, tu je i posebni modalitet Mini mode (aktivira se kombinacijom tipki Shift i Enter) koji omogućuje gledanje videa dok se radi nešto drugo, zatim mogućnost da se ugasi računala kada reprodukcija završi te masovno slijedno snimanje zaslona ekrana (Burst shooting).

 

S tehničke strane, izuzev podrške za platformu CUDA odnosno GPU akceleraciju i podrškom za reprodukciju 5.1 kanalnih audiozapisa, Wondershare Player i nije posebno impresivan. No, to niti ne treba biti. Sasvim je jasno da nije namijenjen najzahtjevnijima koji traže napredne mogućnosti i cijeli niz parametara za podešavanje, nego onima kojima je prije svega važan jednostavan rad, a da pri tome ne moraju žrtvovati kvalitetu reprodukcije videozapisa ili komfor pri samom korištenju multimedijskog reproduktora.

 

Mora se priznati, Wondershare Player je vrlo brz besplatni multimedijski reproduktor koji nudi visoku kakvoću reproduciranog materijala, podržava hardversku akceleraciju i, manje ili više, nudi sve one ključne karakteristike koje bi jedan reproduktor i morao nuditi. Stoga, svi oni koji traže alat za Windows, OS X (pa čak i Android telefone) s kojim će moći bez poteškoća reproducirati većinu tipičnih videoformata i audioformata koji se danas mogu susresti i pri tome uživati u visokoj kvalitetu i slike i zvuka (onoliko koliko reproducirani materijal to zapravo nudi), a da pri tome ne moraju ništa platiti, mogu iskušati Wondershare Player. Možda se i ugodno iznenade.

dodaj komentar

zadnji komentari na forumu (1)

Silwncer ned 28.6.2015 09:34

Wondershare Player 1.6.1

Iako se dugo vremena oslanjam na VLC,isprobaću i ovaj,mislim da je vrijedan probe....

Napomena: Bug Online donosi recenzije i osvrte na programe u najboljoj namjeri, no nije odgovoran za posljedice korištenja opisanih programa niti za njih pruža tehničku ili bilo kakvu drugu podršku. Hvala na razumijevanju.
Izbor multimedijskog reproduktora prilično je individualan, a dok će mnogi izabrati dobro prokušana i slavna rješenja otvorenog koda, neki će potražiti jednostavnije reproduktore koji svoj posao obavljaju dobro ne nudeći prevelik broj opcija. Ovo je upravo takav reproduktor…

Wondershare Player 1.6.1

Namjena

Ljepuškast multimedijski reproduktor namijenjen širokim masama

Platforma

Windows XP/Vista/7/8/OS X

Veličina

17,2 MB

Download (Windows)

download.wondershare.co

Download (OS X)

download.wondershare.co

Download (Android)

play.google.com/store/a

URL

www.wondershare.com/vid

Besplatan

prethodni tekstovi

Wondershare Player 1.6.1

Reproduktor za široke mase ned 28.6.2015

nomacs 2.4.5

Kompaktni praktičar ned 21.6.2015

Baidu Cleaner 6.0.4

Kontroverzan, ali sposoban čistač ned 14.6.2015

Veeam Endpoint Backup Free 1.0.0

Funkcionalni asketizam ned 7.6.2015

Microsoft Hyperlapse Pro 1.0.5610

Ubrzano vrijeme ned 31.5.2015

Genymotion 2.4.0

Virtualni Android ned 24.5.2015

Kiwi Music Player 1.2.7

Preslušavanje Youtubea ned 17.5.2015

IObit Driver Booster 2.3.1.0

Mali meštar od drivera ned 10.5.2015

How-Old.net

Pogađanje godina ned 3.5.2015

SyncFolders 3.3

Kompaktni sinkronizator ned 26.4.2015

YTD 5.3.6

Skidanje videa ned 19.4.2015

Leawo Blu-ray Player 1.8.7.0

Majstor plavog lasera ned 12.4.2015

Disk Drill 1.0.187

Spašavanje datoteka ned 5.4.2015

PhotoScissors 2.0

Čarobne škare ned 29.3.2015

Jihosoft Eraser 2.1

Uništavanje datoteka ned 22.3.2015

svi tekstovi

vezani sadržaji

najkomentiraniji sadržaji