prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Bug Online

ACDSee Video Converter Pro 5

Konverter za mase

Nije najmoćniji ni najbolje opremljen konverter videodatoteka, ali teško da će se pronaći onaj koji je prilagođeniji totalnim početnicima od ovoga…
Nije najmoćniji ni najbolje opremljen konverter videodatoteka, ali teško da će se pronaći onaj koji je prilagođeniji totalnim početnicima od ovoga…

ACDSee Video Converter Pro stvarno je jednostavan alat za konverziju velikog broja videoformata koji cilja na specifičnu publiku. Prije svega one kojima nije problem zavući ruku u džep i izbrojati nekoliko šuštavih novčanica da bi platili softver koji im se sviđa i onima koji traže maksimalnu jednostavnost i pod svaku cijenu žele izbjeći bilo kakvo složenije podešavanje. Istini za volju, ovaj se alat teško može izboriti za svoje mjesto i kategoriji videokonvertera i to posebno uzme li se u obzir da postoji niz odličnih besplatnih alata ove vrste.

 

Svejedno, ACDSee Video Converter Pro nudi neke praktične i zgodne detalje zbog kojega se isplati provjeriti što ukupno nudi. Instalacija mu je tipična, a nakon što dovrši ponuđena je mogućnost registracije probne inačice alata. Kada se to obavi, prikazat će se vrlo jednostavno sučelje koje se može i vizualno mijenjati zahvaljujući podršci za skinovima, a u koje je dovoljno tek dovući datoteke kako bi ih se konvertiralo. Inicijalni izlazni kontejner će biti MP4 i naznačen za sve dodane videodatoteke, dok će kodek biti definiran automatski ovisno o tipu izvorne videodatoteke.

 

Već tu postaje jasno da ACDSee Video Converter Pro doista želi riješiti korisnika potrebe za intervencijom ako se ona na bilo koji način zbilja može izbjeći. Oni koji bi radije izabrali neki drugi format to će učiniti vrlo jednostavno. Dovoljno je kliknuti na ikonu videoformata pored željene videodatoteke u globalnom popisu, a nakon toga će se otvoriti dijaloški okvir u kojemu je moguće birati izlazne formate.

 

Tu se ističe i podjela: pri vrhu se nalaze osnovni profili prema formatima, ali i uređajima (posebno korisno za one koji žele konvertirati video za pametni telefon ili tablet koji koriste), a onda slijedi sam izbor izlaznog kontejnera (MP4, MKV, AVI…) te konačno kodeka kojima se u suštini i određuje izlazni format videodatoteke. Dakako, oni koji ni tu ne žele previše dvojiti oko toga što bi izabrali uvijek se mogu osloniti na prvu opciju, a to je ona kojom će se parametri izlazne videodatoteke odrediti automatski. Jednom kada je izlazni format podešen, konverzija može otpočeti.

 

Ako se dodalo više od jedne videodatoteke za konverziju, valja imati na umu da će definirani format biti primijenjen samo za jednu videodatoteku i to onu koja je bila označena kada su se definirali parametri. To je zapravo korisno jer se na taj način istodobno može konvertirati više različitih videoformata u, logično, više različitih izlaznih videoformata. Dakako, u dijalogu u kojemu se definiraju parametri izlaznoga formata moguće je kvačicom označiti opciju Apply to all koja se nalazi u samom donjem lijevom kutku i onda će zadani izlazni format biti primijenjen na sve videodatoteke.

 

Ono što mu se mora priznati svakako je činjenica da automatsko određivanje parametara formata izlazne videodatoteke radi prilično dobro. Dapače, čak može automatski prepoznati neodgovarajući omjer stranica videa i automatski ga popraviti (srezati video na način da odgovara odabranom ili definiranom profilu kako bi odlično izgledao kada ga se rastegne preko cijelog zaslona). Nadalje, nudi i prilično dobre performanse, a osim što je moguće u opcijama definirati maksimalan broj datoteka koje će se istodobno konvertirati (ovisi o procesoru u računalu), podržava i platformu NVIDIA CUDA.

 

Od drugih detalja valja izdvojiti mogućnost ripanja DVD naslova, kao i mogućnost snimanja DVD naslova od dodatnih videodatoteka (moguće je napraviti i ISO sliku), tu je i ne baš posebno razrađena mogućnost rezanja klipova dodatnih za konverziju (sve se izvodi u panelu gdje je vidljiv pregled označenog videozapisa), a tu je i mogućnost izravnog slanja videozapisa na Youtube (među profilima za konverziju nalazi se i onaj napravljen upravo za Youtube). To je, manje ili više, sve što ACDSee Video Converter Pro može ponuditi.

 

Gledajući ga u cjelini, a valja staviti i ruku na srce pa reći da ovo definitivno nije ni najmoćniji niti najbolji konverter videoformata koji se može pronaći. Štoviše, u većini je slučajeva uputnije izabrati neko od popularnih besplatnih rješenja, no ako se za konverziju želi koristiti alat koji nudi maksimalnu jednostavnost i dobro automatsko podešavanje parametara izlaznih formata videodatoteka, teško će se naći bolje rješenje od ovoga. No samo pod uvjetom da se za njega može izdvojiti nemalih 30 dolara.

dodaj komentar

zadnji komentari na forumu (2)

soker ned 25.6.2017 01:45

ACDSee Video Converter Pro 5

Kakve mrtve veze ima preglednik slikovnih formata sa video konverterom? Dva totalno različita produkta iste tvrtke....

BlackMoon ned 18.6.2017 04:55

ACDSee Video Converter Pro 5

Kako se ovaj program prokurbao. Od jednog izvrsnog perolakog preglednika fotografija do bloatware-a......

Napomena: Bug Online donosi recenzije i osvrte na programe u najboljoj namjeri, no nije odgovoran za posljedice korištenja opisanih programa niti za njih pruža tehničku ili bilo kakvu drugu podršku. Hvala na razumijevanju.
Unatoč tome što u svojemu nazivu aludira da je namijenjen iskusnijim i zahtjevnijim korisnicima, rijetko se nalazi alat za konverziju videoformata koji je prilagođeniji totalnim početnicima od ovoga. Stoga, svi oni koji traže nešto jednostavno za videokonverziju, upravo su to pronašli…

ACDSee Video Converter Pro 5

Opis

Lijepo napravljen videokonverter namijenjen totalnim početnicima

Platforma

Windows 7/8/10

Veličina

27,5 MB

Download

dl.acdsystems.com/acdse

URL

www.acdsee.com/en/produ

29,99 USD

vezani sadržaji