prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Bug Online

YouTube HD Transfer 1.0

Brza skidanja

Ovo je tipičan primjer programa koji nudi  najvažnije mogućnosti, ali svoj posao odrađuje odlično. Ipak neke dodatne bismo mogućnosti vrlo rado vidjeli...
Ovo je tipičan primjer programa koji nudi najvažnije mogućnosti, ali svoj posao odrađuje odlično. Ipak neke dodatne bismo mogućnosti vrlo rado vidjeli...

Youtube je danas nesumnjivo najpopularniji servis za dijeljenje videozapisa, pa stoga ni ne treba čuditi zašto je nastalo toliko samostojećih alata specijaliziranih za skidanje videa s Youtubea. Štoviše, takvi alati često dolaze u obliku dodataka za popularne browsere, pa čak i kao web-aplikacije koje se obično ne fokusiraju samo na jedan servis za dijeljenje videa.

 

Međutim, uvijek ima mjesta za još pokoji taka program i to pogotovo ako nudi mogućnosti koje se nešto rjeđe mogu pronaći kod većine od kojih su neki, začudo, čak i komercijalni. No, po čemu se ovaj izdvaja od brojnih drugih? U prvome redu, činjenicom da se fokusira na ono što je kod takvih programa najvažnije: istovremeno skidanje više videozapisa, mogućnost pretraživanja te mogućnost gledanja filmova iz sučelja. Osim toga, kako je već neko vrijeme na Youtubeu moguće naći videozapise visoke razlučivosti, ovaj omogućuje i njihovo preuzimanje.

 

Gledajući ga u cijelosti, nije riječ o posebno revolucionarno naprednom alatu, pa mjesta za proširenja i nadogradnje itekako ima. Ipak, svoj posao dobro obavlja. Jednostavnog je i intuitivnog sučelja koje je podijeljeno na tri kartica.

 

U prvoj se, između ostalog, nalazi i polje u koje je potrebno zalijepiti URL do videa koji želite preuzeti, zatim dio u kojemu je moguće pratiti aktivna preuzimanja te mogućnost odabira u kojoj ga kvalitetni želite preuzeti (sve ovisi u kojoj je kvaliteti uploadan na Youtube). Druga kartica služi za pretpregled videa (oslanja se na Internet Explorer), dok se iza treće krije mogućnost pretraživanja.

 

Jedna od zgodnih osobina jesti i činjenica da će YouTube HD Transfer prikazivati povezane videozapise, slično kao i na samom Youtubeu, pa time dodatno izbjegavate sam preglednik. Međutim, možda najkorisnija mogućnost jest – pretraživanje.

 

Osim što je moguće označiti da se pretražuje točan pojam koji je upisan, pretraživanje je moguće ograničiti samo na videozapise visoke razlučivosti (720p i 1080p), a tu su i drugi kriteriji kao trajanje ili kategorija kojoj pripada. Pronađeni video dovoljno je dvokliknuti kako bi se smjestio u prvoj kartici nakon čega je potrebno samo pritisnuti tipku Download. Uz to, iz skočnog izbornika je moguće aktivirati snimanje screenshota nađenog videa te kopirati URL na clipboard .

 

Još jedna od ključnih razlika YouTube HD Transfera od drugih sličnih alata jest činjenica da omogućuje skidanje više videozapisa istovremeno pa je tako, na primjer, moguće pregledavati drugi video ili ih tražiti dok se njih desetak već preuzima. Na žalost, ne zna nastaviti prekinuta preuzimanja pa ako morate preuzimanje ponoviti, skidanje će krenuti iz početka. Šteta, no takvo što mu možemo oprostiti.

 

Posebne konfiguracije nema, međutim putanju do mape gdje namjeravate skladištiti preuzete videozapise će upamtiti. Srećom, postavke ne zapisuje u registarsku bazu nego u običnu datoteku u mapi gdje je i instaliran. Ne troši mnogo resursa, radi stabilno (jedino biste mogli imati manjih problema pri instalaciji na Windowsima 7 jer ga je potrebno pokrenuti s administratorskim privilegijama), a vjerojatno će vam ići na živce i to što će vas za svako pokretanje tražiti elevaciju prava.

 

No, zato će po minimiziranju završiti u sistemskom trayu od kuda ga je ponovno moguće aktivirati klikom na ikonu. Drugim riječima, kao što smo već natuknuli, manjih problema svakako ima. Željeli bismo vidjeti i više mogućnosti kao, na primjer, opciju konverzija videa u druge formate, zatim mogućnost nastavka prekinutih preuzimanja, a ne bi bila na odmet i opcija pregleda već preuzetog videozapisa (pa makar i u eksternom reproduktoru) zajedno s povijesti videa koji su snimljeni.

 

Pa ipak, riječ je o prilično korisnom alatu koji ne samo da će vam pomoći pronaći HD sadržaj na Yooutube, nego će omogućiti i da ga vrlo jednostavno skinete. Za one koji još uvijek sumnjaju, riječ je o posve besplatnom alatu.

 

dodaj komentar

zadnji komentari na forumu (1)

brhgzugfewu čet 22.7.2010 23:00

YouTube HD Transfer 1.0

Ja imam problema sa tim programom ubacim link i samo mi izbaci daga nekakav router ili firewal blokira ja sam sve zivo probao ali necea mom frendu rad....

Napomena: Bug Online donosi recenzije i osvrte na programe u najboljoj namjeri, no nije odgovoran za posljedice korištenja opisanih programa niti za njih pruža tehničku ili bilo kakvu drugu podršku. Hvala na razumijevanju.
Programčića za skidanje filmova s poznatog videoservisa Youtube ima doista mnogo i u svim oblicima. Međutim, ako još uvijek ne znate kako biste skinuli video s Youtubea i to pogotovo ako je riječ o onom visoke razlučivosti, evo rješenja...

YouTube HD Transfer 1.0

Namjena

Skidanje filmova sa servisa Youtube

Platforma

Windows XP/Vista/7

Veličina

3,29 MB

Status

Freeware

Download

members.home.nl/wantos/

URL

members.home.nl/wantos/

vezani sadržaji

najkomentiraniji sadržaji