prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Bug Online

FileSieve 4.01

Organizirano kopiranje datoteka

Katkada koristan alat koji će relativno brzo i pouzdano sortirati datoteke među kojima vlada metež iz izvorišne mape u bilo koju odredišnu…
Katkada koristan alat koji će relativno brzo i pouzdano sortirati datoteke među kojima vlada metež iz izvorišne mape u bilo koju odredišnu…

Ručno kopiranja datoteka iz jedne ili više mapa u kojima vlada potpuni nered definitivno spada u zadatke koji nisu posebno složeni, ali je to mukotrpan i jednostavno naporan posao. Stoga ni ne čudi da se malo tko u to upušta odgađajući u red dovesti datoteke riskirajući tako da se već postojeći kaos samo dodatno produbi upadajući u spiralu iz koje je u konačnici sve teže izaći. Srećom, postoje alati koji posao uvođenja reda u mape čini daleko lakšim.

 

Premda će se oni vještiji i skloniji skriptiranju te naredbenom retku samostalno snaći upravo kada treba manipulirati većim brojem datoteka i sortirati ih u nekoj drugoj mapi, uvijek postoje rješenja koja to čine bespotrebnim. Jedan od takvih alata upravo je FileSieve. U samoj suštini FileSieve nudi dvije važne mogućnosti: prva je ta da će omogućiti stvaranje zadataka za kopiranje datoteka iz jednog ili više izvora i to bez obzira na količinu i veličinu datoteka, a druga je da pri tome nudi posebne metode koja su u osnovi pravila na temelju kojih će se datoteke kopirati ili premještati.

 

Funkcionalnost se svodi na pet jednostavnih koraka, a i samo sučelje je tako koncipirano. U prvom se koraku definiraju izvorišne mape u kojima se nalaze nesortirane datoteke, a zgodno je što ih se može dodati više od jedne. Pri dodavanju izvorišnih mapa moguće je namjestiti i koji će se tipovi datoteka ignorirati (prema ekstenziji) i to tako da se označi dodana izvorišna mapa i pritisne tipka Enter nakon čega će se otvoriti maleni dijaloški okvir (u njemu se sve podešava). Ako željenih vrsta datoteka nema već u prethodno definiranim iznimkama, onda je lako moguće dodati i svoje. Na istom je mjestu moguće namjestiti i da se zanemare određene mape, a tu je i hrpica pravila (valja kliknuti na karticu Advanced Settings).

 

U drugom se koraku definira odredišna mapa gdje će završiti sortirane datoteke, a u trećem koraku se definiraju metode i ponuđeni modifikatori. To je ono što je zapravo ključno za ovaj jednostavan no katkada vrlo koristan alat. Ukratko rečeno, metode su pravila kojima se definira način na koji će FileSieve obrađivati datoteke, dok će se modifikatori primijeniti tek nakon što procesuiranje datoteka završi. U besplatnoj inačici alata, odmah je po instalaciji dostupno je pet općih metoda i jedna koja se odnosi na metapodatke, a zapravo se sve svodi na kopiranje datoteka u pripadajuće mape.

 

Primjerice, moguće je namjestiti da se sve slike s ekstenzijom JPG jednostavno kopiraju u mapu JPG (mapa će biti kreirana u odredišnoj mapi) i da se pri tome naziv datoteka ispravi tako da bude napisan malim slovima. Jednako je tako moguće namjestiti da se svaka datoteka premjesti u mapu koja će se zvati jednako kao i ta datoteka (u imenu novokreirane mape može biti uključena i ekstenzija) ili je, pak, moguće namjestiti da se datoteke premještaju u mape koje će se kreirati i to na temelju prvoga slova svojeg naziva. Kombinacija i načina sortiranja datoteka, naravno, ima još.

 

Štoviše, moguće je datoteke sortirati prema oznaci vremena i procesiranjem obuhvatiti, na primjer, samo datoteke koje su nastale prije ili nakon točno određenog datuma i vremena. Osim toga, tu je i podrška za regularne izraze što će posebno korisno biti naprednijim korisnicima, a čak je moguće ograničiti i broj datoteka koje mogu biti smještene u neku mapu (kada se ograničenje broja dostigne, bit će kreirana nova mapa u koju će se nastaviti kopirati datoteke).

 

Jednom kada su metode i željeni modifikatori podešeni, moguće je namjestiti da se samo procesuiranje zapravo ne provede nego da se simulira (rezultati će jasno biti prikazani u malenom prozoru). Drugim riječima, zahvaljujući simulacijama moguće je eksperimentirati i poigrati se s dostupnim opcijama sve dok se ne postigne željeni rezultati. Kada se to napokon dogodi, onda je moguće odrediti da se izvorišne datoteke kopiraju u novu lokaciju ili da se premjeste. Tu je i parametar kojim se FileSieveu naznačuje da treba obrisati datoteke koje procesuira pri čemu je moguće namjestiti i da ih se briše izravno (izbjegava se njihovo slanje u kantu za otpatke).

 

Osnovna inačica FileSievea je besplatna, ali je zato i limitirana. Osim što je s njome moguće procesirati samo 200 datoteka unutar jedne mape, nedostaju i neke dodatne mogućnosti. Primjerice, mogućnost izrade neograničenog broja profila, zatim neograničenog broja izvora, editor za prepisivanje pravila, modalitet kopiranje s brisanjem datoteka, podrška za sistemski tray te i šačicu drugih stvarčica rezervirano je za inačice Home i Enterprise. Za prvu je potrebno izdvojiti oko 33 dolara, dok za drugu 53 dolara. Prednost je inačice Enterprise ta što je se može koristiti u poslovne svrhe.

dodaj komentar
Napomena: Bug Online donosi recenzije i osvrte na programe u najboljoj namjeri, no nije odgovoran za posljedice korištenja opisanih programa niti za njih pruža tehničku ili bilo kakvu drugu podršku. Hvala na razumijevanju.
Nije rijedak slučaj da se na diskovima čuva čak i više od jedne mape krcate datotekama u kojoj naprosto vlada potpuni metež. Uvođenje reda tamo gdje vlada takav kaos nije baš jednostavno, ali u tome mogu pomoći maleni alati poput ovoga…

FileSieve 4.01

Opis

Koristan alat za automatizirano sortiranje sadržaja mapa prema raznim kriterijima

Platforma

Windows 7/8/10

Veličina

2,39 MB

Download

filesieve.com/download

URL

filesieve.com/

Besplatan / 33 USD (Home) / 53 USD (Enterprise)

prethodni tekstovi

QuickViewer 1.0.2

Brzina prije svega ned 22.10.2017

Autobeat Player 1.0.5

Sviranje iz oblaka ned 15.10.2017

B1 Free Archiver 1.7.120

Mali od arhiva ned 8.10.2017

MiniTool Power Data Recovery 7.5

Spašavanje datoteka ned 1.10.2017

Captura 5.0.1

Snimanje zaslona ned 24.9.2017

ALLPlayer 7.4

Neobičan reproduktor ned 17.9.2017

Pivot Animator 4.2.6

Animirani čovječuljci ned 10.9.2017

Nasa's Eyes 5.4

Pogled u svemir ned 3.9.2017

svi tekstovi

vezani sadržaji