prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Bug Online

Screamer Radio 0.3.8

Vrišteći radio

Krasi ga rudimentarno i nenametljivo, ali zato i praktično sučelje
Krasi ga rudimentarno i nenametljivo, ali zato i praktično sučelje
Već je neko vrijeme uobičajena praksa mnogim radijskim postajama da uz klasično emitiranje svojega programa, omoguće to isto i putem Interneta. Neke se, pak, postaje emitiraju isključivo putem mreže svih mreža. Srećom, sve jače izražena prisutnost širokopojasnog Interneta mnogim je korisnicima omogućila slušanje svjetskih radijskih postaja, a ne samo lokalnih.

Dakako, osim računala i širokopojasne veze s Internetom, trebat će vam i program koji može reproducirati streamove radijskih postaja. Premda mnogi moderni playeri audiodatoteka znaju upravo to, postoji i šačica specijaliziranog softvera koji su posvećeni samo jednome – reproduciranju internetskih radijskih postaja.

Jedan od takvih je i ovotjedni program, koji premda boluje od nekih nedostataka, oduševljava svojom praktičnošću, ali i nekim specifičnim mogućnostima. Osim što je prilično rudimentarnog ali i nenametljivog sučelja, krcat je predefiniranim radijskim postajama (trenutno ih broji nešto više od četiri tisuće). Podržava reproduciranje Shoutcast (MP3) , Icecast (OGG) Windows Media i AAC streamova, a osim slušanja, omogućava i snimanje.

Zapravo, kada smo već kod snimanja sadržaja, tu Screamer Radio prilično dobro odrađuje svoj posao. Naime, koristi međuspremnik pa je u stanju snimiti cijelu pjesmu koja se emitira, bez obzira što je niste počeli snimati od početka. Osim toga, omogućava izravno snimanje pjesama u Mp3 i Ogg format ili kodiranje zvučnog streama u iste formate ili WMA i AAC formata u Mp3 uz malenu pomoć famozno poznatog lamea.

Sve su radijski postaje fino kategorizirane, no prilično je nesretno riješen način na koji ih izabirete. Naime, kako biste počelu slušati neku stanicu, morat ćete je izabrati kroz klasične padajuće izbornike, a iako to i nije previše strašno, sve je moglo biti riješeno daleko praktičnije. Srećom, to su prepoznali i drugi korisnici, pa je tako dostupan dodatak – ScreamerMenu 1.2 koji izbor stanica, ali i neke druge mogućnosti čini pristupačnijim i moćnijim. Dakako, ni ScreamerMenu nije savršen, ali će poslužiti svrsi.

Stvari se donekle popravljaju mogućnošću da omiljene stanice dodate u favorite, a tu je i povijest zahvaljujući kojoj možete vrlo lako vidjeti koje ste stanice slušali. Što se opcija tiče, Screamer Radio je solidno opskrbljen, pa toplo preporučamo da zavirite u konfiguraciju prije nego ga ozbiljnije počnete koristiti. Pozitivna je stvar što je cijela konfiguracija snimljena u običnu tekstualnu datoteku u XML obliku, što je čini jednostavnom za editiranje.

Da bespotrebno ne dužimo, Screamer Radio je prilično solidan programčić za slušanje internetskih radijskih postaja (čak je dostupno i brdo domaćih postaja) koji omogućava i jednostavno snimanje pjesama, troši vrlo malo resursa i nenametljivog je sučelja (zapravo ćete često zaboraviti na njega dok slušate omiljenu postaju), a još je i besplatan. Stoga, želite li uživati u nešto više od četiri tisuće radijskih postaja, ovo je programčić koji će vam to i omogućiti.
dodaj komentar
Napomena: Bug Online donosi recenzije i osvrte na programe u najboljoj namjeri, no nije odgovoran za posljedice korištenja opisanih programa niti za njih pruža tehničku ili bilo kakvu drugu podršku. Hvala na razumijevanju.
Želite li uživati u nešto više od četiri tisuće radijskih postaja koje se emitiraju i putem Interneta, ovo je program koji vam treba…

Screamer Radio 0.3.8

Namjena

Praktičan alat za slušanje internetskih radijskih postaja

Platforma

Windows 9x/ME/NT/2000/XP

Veličina

732 kB

Status

Freeware

URL

www.screamer-radio.com/

Download

www.screamer-radio.com/

prethodni tekstovi

QuickViewer 1.0.2

Brzina prije svega ned 22.10.2017

Autobeat Player 1.0.5

Sviranje iz oblaka ned 15.10.2017

B1 Free Archiver 1.7.120

Mali od arhiva ned 8.10.2017

MiniTool Power Data Recovery 7.5

Spašavanje datoteka ned 1.10.2017

Captura 5.0.1

Snimanje zaslona ned 24.9.2017

ALLPlayer 7.4

Neobičan reproduktor ned 17.9.2017

Pivot Animator 4.2.6

Animirani čovječuljci ned 10.9.2017

Nasa's Eyes 5.4

Pogled u svemir ned 3.9.2017

360 Document Protector 1.0

Zaštitnik dokumenata ned 27.8.2017

Advanced IP Scanner 2.5

Skeniranje mreže ned 20.8.2017

Perfect IP Camera Viewer 3.9

Nadzornik mrežnih kamera ned 13.8.2017

Wise Driver Care 2.1.731

Upravljanje upravljačima ned 6.8.2017

Kaspersky Free 18.0.0.405

Iz Rusije s ljubavlju ned 30.7.2017

RSS Guard 3.4.1

Čitanje RSS sadržaja ned 23.7.2017

ImageGlass 4.0.4.15

Estetski asketizam ned 16.7.2017

svi tekstovi

vezani sadržaji