prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Bug Online

Shutdown Timer 3.0

Strogo kontrolirano gašenje

Moderno i uglađeno sučelje samo mu je prednost, no to nije jedino čime se može pohvaliti. Za razliku od mnogih drugih sličnih alatki, ovaj zna ugasiti računalo i kada temperatura procesora poraste ili padne ispod određene razine…
Moderno i uglađeno sučelje samo mu je prednost, no to nije jedino čime se može pohvaliti. Za razliku od mnogih drugih sličnih alatki, ovaj zna ugasiti računalo i kada temperatura procesora poraste ili padne ispod određene razine…

Načina za automatsko gašenje računala zaista ima mnogo, jednako kao i malenih specijaliziranih alatki koje takvo što čine zbilja lakim. Većina radi na sličnom principu, a obično se razlikuju tek u radnjama koje mogu izvoditi te parametrima na temelju kojih će odlučiti kada da te radnje izvedu. Shutdown Timer, premda nije najopremljeniji alat ove vrste, itekako ima što ponuditi.

 

Međutim, ono što će većina najprije primijetiti jest prilično ljepuškasto sučelje koje je, uz moderan dizajn, prilično uglađeno i – vrlo intuitivno. Nakon prvog pokretanja, uputno je odmah skočiti u konfiguraciju (kliknite na pripadajuću ikonu u donjem desnom kutu glavnoga sučelja), te zatim otvorite karticu s proširenjima.

 

Naime, jedna od zgodnijih sposobnosti Shutdown Timera jest mogućnost gašenja računala kada temperatura procesora poraste ili padne ispod određene razine. Kako bi ta funkcija doista proradila, oslanja se na CoreTemp, maleni alat koji je potrebno odvojeno preuzeti i potom negdje smjestiti te Shutdown Timeru ukazati gdje je njegova lokacija (nadajmo se samo da će u narednim inačicama ovakvo što biti integrirano sa samim alatom).

 

Jednom kada ste to učinili, slobodno pretražite druge dostupne opcije (nema ih baš mnogo no to ne mora nužno biti loše) te po želji aktivirajte notifikacije (korisno ako želite da vas Shutdown Timer trideset sekundi prije no što provede zadanu mu aktivnost o tome obavijesti) te da se prozor minimizira u sistemski tray.

 

Samo korištenje programa je vrlo jednostavno; u glavnome prozoru dostupna su četiri velika gumba koji omogućuju konfiguriranje metoda na temelju kojih će biti određeno kada će zadane aktivnosti biti provedene. Od aktivnosti, uz gašenje računala, moguće je odrediti da se računalo ponovno pokrene, stavi u hibernaciju, da se računalo ali i monitor stavi u stanje sleep, moguće je odjaviti korisnika, zaključati računalo, pokrenuti neku datoteku ili program te, konačno, otvoriti web stranicu.

 

Drugim riječima, ništa originalno, ali zato ono što većini najviše i treba. Što se metoda tiče, Shutdown Timer je sasvim pristojno opremljen, premda većinom nije riječ o ničemu posebno revolucionarnom. U prvome redu, moguće je definirati točno vrijeme, ali i točan datum zajedno s točnim vremenom kada će se neka od aktivnosti provesti.

 

Slijedi mogućnost praćenja opterećenja procesora, zatim već spomenute temperature procesora te memorijskog zauzeća. Za svaku od tih metoda moguće je postaviti da se zdana aktivnost provede kada razine padnu ili porastu ispod ili iznad određene granice. Onima koji mnogo downloadaju i uploadaju najviše će se dopasti metoda koja omogućuje da se neka od podržanih aktivnosti provede kada brzina slanja ili skidanja na postavljenom mrežnom adapteru poraste ili padne ispod ili iznad određene granice.

 

Posljednja metoda omogućuje da se neka od aktivnosti aktivira ovisno o tome je li neki program ili proces pokrenut ili ugašen. No, s njome kreću i neki nedostaci. Na primjer, pri odabiru procesa u padajućoj listi, oni nisu sortirani abecedno pa je izbor ponešto otežan. Nadalje, nije moguće kombinirati više aktivnosti ili ih namjestiti da se obavljaju jedna za drugom što ne bi bilo tako loše – recimo da želite prvo automatski zaključati računalo, ugasiti monitor, a onda ugasiti i cijelo računalo – sve u svoje vrijeme. Zgodno bi bilo da postoji i mogućnost automatskog "buđenja" računala (autor ju je već najavio za iduću inačicu).

 

Ipak, nadamo se da će autor imati sluha za takvo što, baš kao i za prepravljanje bugova (za sada se pokazalo da je prilično ažuran). U međuvremenu, kako se Shutdown Timer pokazao prilično solidnim besplatnim alatom za automatsko gašenje računala pa i više od toga, trebate li alatku ove vrste – iskušajte ga. Uostalom, sasvim je pristojno opremljen, lijepo izgleda, postoji i portabilna inačica, ali i inačice za 32-bitne i 64-bitne Windowse. Čak je tu i gadget za Vistu i Windowse 7 (morat ćete ga odvojeno preuzeti)…

 

dodaj komentar

zadnji komentari na forumu (15)

no tengo dinero ned 21.11.2010 21:11

Shutdown Timer 3.0

Ja vec godinama koristim poweroff...

Commodore pon 6.9.2010 09:44

Shutdown Timer 3.0

Ovo bi retardirani windowsi trebali imati u sebi....

dumba pon 6.9.2010 08:52

Shutdown Timer 3.0

gadget: http://www.sinvise.net/home/projects/downloads/software/shutdown-timer/12-gadget...

SolidSnakeCRO ned 5.9.2010 15:31

Shutdown Timer 3.0

AutoPower On & Shutdown je za mene best....

VeX7 ned 5.9.2010 11:15

Shutdown Timer 3.0

Simpa programčić.Do sad sam koristio Smart Shutdown i nije me iznevjerio.Ali ovaj ima više funkcija i ljepše sučelje.Nisam ga još isporbao, ali vjerujem da dobro radi svoj posao....

Napomena: Bug Online donosi recenzije i osvrte na programe u najboljoj namjeri, no nije odgovoran za posljedice korištenja opisanih programa niti za njih pruža tehničku ili bilo kakvu drugu podršku. Hvala na razumijevanju.
Ako ste oduvijek htjeli imati potpuniju kontrolu nad gašenjem računala kao što je, na primjer, mogućnost da se računalo automatski ugasi kada temperatura procesora naraste ili padne ispod određene razine, onda je ovo alat koji će vam se dopasti.…

Shutdown Timer 3.0

Namjena

Ljepuškast alat za automatsko gašenje računala

Platforma

Windows XP/Vista/7

Veličina

3 MB

Status

Freeware

Download

www.sinvise.net/home/pr

URL

www.sinvise.net/

vezani sadržaji