Logitech G535 - Lako je bez žice

Vrlo lagan headset, s vrlo brzim bežičnim prijemom i malo šarenila

Borna Pleše petak, 8. srpnja 2022. u 06:00
Specifikacije
Izvedba Zatvoreni, naglavni
Driveri 40 mm, 20 Hz – 20 kHz
Vrsta priključka Lightspeed Wi-Fi USB modul
Masa 236 g
Jamstvo 2 godine
Dojam Dobre performanse i mala masa jaki su aduti ovog bežičnog headseta

Težina slušalica jedan je od najznačajnijih čimbenika za njihovu udobnost. Ako nađete težak headset, neće biti inovacije u ergonomiji koja će spriječiti umor i neudobnost nakon duljeg nošenja. Upravo zato znamo cijeniti kada već na pakiranju uređaja vidimo masu koja ne prelazi 250 grama, a Logitechov G535 ispunjava taj kriterij.

Gibljiv mikrofon lako je namjestiti i uključuje mogućnost sklapanja kako bi se utišao
Gibljiv mikrofon lako je namjestiti i uključuje mogućnost sklapanja kako bi se utišao

Dizajn ovog uređaja uglavnom je podređen upravo tome da bude lagan. Ukupni volumen manji je od mnogih headseta namijenjenih za igranje, a plastika nije glomazna. Unatoč tome, materijal i kvaliteta izrade daju dojam stabilnosti i čvrstoće, koja znači da ni nemarno prenošenje neće značiti rizik od lomljenja ili oštećenja. Sklopivi mikrofon očekivana je značajka takvog proizvoda, ali voljeli bismo vidjeti neku fleksibilnost i od slušalica, koje u ovom modelu mogu držati samo jedan položaj. Spajanje je moguće preko USB-C kabela kako bi se napunila baterija, a s cijelim punjenjem uređaj radi do 35 sati. Bežični način rada funkcionira bez problema zahvaljujući Logitechovom brendiranom prijemniku Lightspeed, koji omogućuje korištenje uz zanemarivu i posve neprimjetnu latenciju signala. Takav trenutačni prijem zvuka bit će posebno koristan igračima koji moraju djelovati na podražaje iz okoline u djeliću sekunde.

Ugrađene kontrole ograničene su na uključenje i upravljanje glasnoćom, što je sve što je zapravo i potrebno
Ugrađene kontrole ograničene su na uključenje i upravljanje glasnoćom, što je sve što je zapravo i potrebno

Nedostatak pomičnih dijelova jedna je od tajni niske mase Logitechova headseta, a njegova prilagodba za različite veličine i oblike glava postiže se rastezljivim pojasom, koji naliježe na tjeme. Radi se o jednostavnom i intuitivnom rješenju, koje dobro funkcionira čak i u smislu estetike, zbog lijepe kombinacije plavo-ljubičaste trake, koja dobro izgleda uparena sa sjajnom i mat crnom plastikom. Korisnicima s većim ili širim glavama slušalice neće idealno zatvoriti uši pa će doći do "prosipanja" zvuka i nemogućnosti stvaranja zatvorene komore, koja bi trebala omogućiti idealan dojam zvuka.

Prilagođavanje veličine ograničeno je na rastezljiv pojas pa nekim oblicima glave ovaj headset možda neće najbolje pristajati
Prilagođavanje veličine ograničeno je na rastezljiv pojas pa nekim oblicima glave ovaj headset možda neće najbolje pristajati

Isplati se potruditi namjestiti slušalice na uši, jer je kvaliteta zvuka jedna od bitnijih odlika modela G535. 40-milimetarski neodimijski driveri isporučuju zvuk relativno neutralnog profila. Pomoću Logitechova softvera G HUB, moguće je finije prilagoditi balans frekvencija, a igranje s njima pokazalo je kako bas čak i pri najekstremnijim postavkama ostaje čist i moćan. Samo smo u srednjem dijelu raspona frekvencija naišli na pomalo "limen" zvuk, ali općeniti dojam kvalitete zvuka nadmašio je naša očekivanja.

Gibljiva ručica mikrofona prilagodljiva je te ujedno služi kao prekidač koji gasi prijem kada je mikrofon u sklopljenom položaju. Kvaliteta snimke nije studijska, ali bit će dovoljno dobra za uobičajene potrebe, poput sastanaka, poziva ili koordinacije s prijateljima u mrežnim igrama.

U konačnici,  odluka o kupnji headseta G535 vrlo će se vjerojatno prelomiti oko samo jednog pitanja: stoji li vam udobno na glavi ili ne. Sve ostale njegove karakteristike ispunjavaju očekivanja.

Logitech G535

  • Lagan i udoban headset
  • Dobra kvaliteta zvuka
  • Brz bežični prijem
  • Trajanje baterije
  • Izolacija zvuka nije savršena
  • Oograničena prilagodljivost veličine
Izrada 7
Mogućnosti 7
Isplativost 7
UKUPNI DOJAM 8
Cijena 999 kn Prikaži sve cijene Ustupio: Links
Bug 358 rujan 2022.