prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Bug Online

ADrive.com

ADrive.com Još jedno rješenje za online pohranu podataka koje u osnovnom paketu, pazite sada, daje čak 50 GB prostora za skladištenje datoteka. Kvaka je da je ta usluga besplatna isključivo u nekomercijalne svrhe, a ostali moraju platiti.

 • Link

  http://www.adrive.com

Annoyances.org

Annoyances.org Velika kolekcija različitih problema, ali i njihovih rješenja koju su sastavili nitko drugo nego sami korisnici Windowsa. Ne samo da ćete ovdje pronaći rješenje za svoj problem, nego i vrlo zanimljive pomoćne alate.

 • Link

  http://www.annoyances.org

Audit My PC

Audit My PC Oboružali ste računalo raznim sigurnosnim softver, no kako možete znati da on dobro obavlja svoj posao? Jednostavno, skočite na ovu web-stranice i testirajte da. Osim toga, tu ćete doznati i kako se učinkovito zaštititi.

 • Link

  http://www.auditmypc.com

Browser Security Test

Browser Security Test Velik broj opasnosti svoj put do računala nađe upravo putem browsera, stoga je poželjno znati koliko je preglednik koji koristite za obično surfanje Internetom ili pristupanje servisu internetskog bankarstva siguran.

 • Link

  http://bcheck.scanit.be/bcheck/

Bug Online Forum

Bug Online Forum Naš vlastiti forum prilično je dobro prihvaćen od kada je pokrenut pa itekako može poslužiti kao izvrstan izvor raznih savjeta, a u brojnim se grupama i člancima može se doznati i za zanimljiv softver te štošta drugo.

 • Link

  http://www.bug.hr/forum/

DiskInternals

DiskInternals Ponekad je potrebno iskušati nekoliko alata za vraćanje podataka kako biste u tome i uspjelu, a ovo je još jedna kompanija koja radi programe za spašavanje datoteka, ali i specijalizirane kao što je onaj popravljanje Outlookove baze.

 • Link

  http://www.diskinternals.com

Download.com

Download.com Bez imalo sumnje ovo je najveći repozitorij softvera koji se može naći. Redovito se dodaju novi programi, a prate se i nova izdanja već postojećih što ga čini nepresušnim izvorom sjajnog softvera.

 • Link

  http://www.download.com

FILExt

FILExt Naletjeli ste na neku datoteku s ekstenzijom koju ne prepoznajete? Nema problema, skočite na ovu web-stranicu, utipkajte ekstenziju i ne samo da ćete naći o kakvoj je vrste datoteke riječ, nego ćete doznati i s kojim je programom možete otvoriti.

 • Link

  http://www.filext.com

Firefox Add-ons

Firefox Add-ons Za Firefox je dostupno mnoštvo dodataka, a većinu njih možete pronaći na samoj stranici Firefoxa. Pretraživati možete po nazivu, svrsi, kategorijama, popularnosti i slično, a instalacija se vrši direktno s web-stranice.

 • Link

  http://addons.mozilla.org/firefox

Free-Codecs.com

Free-Codecs.com Kodeci za audio i video formate, paketi kodeka, raznorazni korisni alati, upute kako što učiniti (ili čak cijeli vodiči) – to je sadržaj ove stranice. Svaki multimedijski entuzijast će ju zatrebati, prije ili kasnije!

 • Link

  http://www.free-codecs.com

GMail

GMail Legendarna Googleova usluga za čitanje i pisanje e-maila dostupna je uvijek i svugdje, dok god imate osiguran pristup Internetu. Stoga je jako dobro imati @gmail.com adresu – tako je elektronska pošta uvijek dostupna.

 • Link

  http://www.gmail.com

Google Groups

Google Groups Ovaj izvrstan pretraživač newsgrupa je kriv za izreku "Google sve pamti". I zaista, pokušajte pretražiti neku njuzgrupu preko ovog servisa i vidjet ćete do kojeg godine seže arhiva... Ponekad instantno rješava sve vrste problema!

 • Link

  http://groups.google.com

iDrive

iDrive Podatke je poželjno čuvati na više lokacija, a zahvaljujući širokopojasnom Internetu, gdje bi ih bilo bolje čuvati nego na specijaliziranim servisima za pohranu podataka? Ovo je jedan od ponajboljih, a osnovni račun s 2 GB prostora je besplatan.

 • Link

  http://www.idrive.com

InfoLAB

InfoLAB Ne uspijete li sami vratiti podatke s diskova ili je tvrdi disk toliko oštećen da mu ni na koji način ne možete pristupiti, a podaci na njemu su važni, preporučljivo je obratiti se tvrtki koja se specijalizirala upravo u spašavanju podataka.

 • Link

  http://www.infolab.hr

Internet Explorer Gallery

Internet Explorer Gallery Premda je nova inačica Internet Explorera u beti, Microsoft se već naveliko priprema za njeno službeno objavljivanje, pa je čak napravljen i novi web s ekstenzijama, no koje su većinom namijenjene osmom izdanju Internet Explorera.

 • Link

  http://www.ieaddons.com

JUMBO mail

JUMBO mail Slanje velikih datoteka uvijek je problematično, no JUMBO mail ipak donekle smanjuje problem. Sve što je potrebno je unijeti mail adresu, uploadati datoteku i – to je to! Onaj kome ste ju poslali dobit će link za download.

 • Link

  http://jumbo.iskon.hr/

Kellys-korner-xp

Kellys-korner-xp Riječ je o velikoj kolekciji skripta te .REG datoteka za implementaciju u registarsku bazu kojima je moguće precizno prilagoditi rad Windowsa, ali i riješiti ni raznoraznih problema. Vrlo korisno.

 • Link

  http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm

List of portable software - Wikipedia

List of portable software - Wikipedia Najpoznatija internetska otvorena enciklopedija običava imati i raznorazne liste, kao što je ovaj popis portabilnih programa. Osim portabilnih programa tu ćete pronaći linkove na šačicu sučelja za organizaciju i pokretanje portabilnih programa.

 • Link

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_portable_software

Mailinator

Mailinator Neželjena pošta jedan je od najvećih problema računalnog doba, a kako ne biste i sami postali žrtvom zatrpanog sandučića e-pošte neželjenim porukama, kada se prijavljujete na formulare, koristite privremene e-mail adrese. Poput ove.

 • Link

  http://www.mailinator.com

Malware Help. Org

Malware Help. Org Želite li doznati nešto više od raznoraznim opasnostima koje danas vrebaju sve računalne korisnike, a pri tome naučiti i kako se zaštititi, onda je ovo web-stranica koju biste definitivno trebali posjetiti.

 • Link

  http://www.malwarehelp.org

meebo.com

meebo.com Ako imate hitnu potrebu za pristupom MSN, ICQ, Yahoo, Gmail i sličnim instant messaging servisima, obavezno probajte meebo. Jer, na njemu to možete učiniti u web-pregledniku, bez instalacije bilo kakvog dodatnog softvera.

 • Link

  http://www.meebo.com

Miranda IM - Addons

Miranda IM - Addons Nepregledno mnoštvo dodataka za Mirandu bilo bi nemoguće pretraživati da ne postoji stranica poput ove. Većina dodataka ima sliku te sve potrebne informacije da biste odlučili treba li vam ili ne.

 • Link

  http://addons.miranda-im.org/

PC Hell

PC Hell Jednom kada ustanovite koji je problem s računalom, vjerojatno ćete ga htjeti i riješiti. Ovo je web-stranica na kojoj ćete pronaći brdo vodiča kako se boriti s određenim problemom i to bio on softverske ili hardverske prirode.

 • Link

  http://www.pchell.com

Pendriveapps.com

Pendriveapps.com Umjesto klasičnog principa natrpavanja portabilnog softvera, ova web-stranica nudi i nešto detaljnije prikaze. Svi su programi raspoređeni u prikladne kategorije, a moramo priznati i da se stranica prilično redovito održava.

 • Link

  http://www.pendriveapps.com

podnapisi.NET

podnapisi.NET Iako postoji i hrvatski servis za titlove, ovaj smatramo kvalitetnijim jer nudi bolje mogućnosti pretrage. Stoga, ako za bilo koji film ili seriju zatrebate titl – ovo je mjesto gdje ćete ga naći.

 • Link

  http://www.podnapisi.net

PortableApps.com

PortableApps.com Riječ je o još jednoj kolekciji portabilnih alata koje ćete pokretati putem prilagođenog startnog izbornika. Za razliku od mnogih drugih kolekcija, ova sadržava i poveći OpenOffice. No, kao i sve, omogućeno je lako dodavanje novih programa.

 • Link

  http://www.portableapps.com

ProcessLibrary.com

ProcessLibrary.com Nije rijedak slučaj da ćete morati odgonetnuti što pojedini proces na računalu radi i bi li on uopće trebao biti pokrenut. Za to će vam dobro doći ova golema i najpopularnija internetska baza procesa.

 • Link

  http://www.processlibrary.com

Rapidshare.com

Rapidshare.com Ovo je vjerojatno najpoznatiji servis za razmjenu datoteka na Internetu. Nema vlastiti pretraživač (ali ih ima hrpa "tuđih"), registracija otvara punu brzinu i komfor, dok je besplatno korištenje uvelike ograničeno.

 • Link

  http://www.rapidshare.com

R-Tools Technology Inc.

R-Tools Technology Inc. Ovo je još jedna dobro poznata softverska tvrtka koja se fokusira na izradu programa za spašavanje podataka, pa ako niti jedan program koji iskušate ne uspije vratiti ono što tražite, pokušajte s njihovim R-Studio alatom.

 • Link

  http://www.r-tt.com

Softpedia

Softpedia Ukoliko zatrebate program točno određene namjene, dobro mjesto za potragu je Softpedia. Ogromno mnoštvo programa razvrstano je po kategorijama, a svaki program ima i vrlo pristojan opis. Preporuka!

 • Link

  http://www.softpedia.com

TechRepublic

TechRepublic Velika zajednica na kojoj su okupljaju IT profesionalci i oni koji se takvima osjećaju. Tu ćete pronaći niz relevantnih informacija, savjeta, programa i ostalog što bi vam moglo dobro doći pri rješavanju problema na računalu.

 • Link

  http://www.techrepublic.com

The How-To Geek

The How-To Geek Premda to mnogi računalni gurui nevoljko priznaju, no ovo je web-stranica na koju često svraćaju po detaljne upute kako nešto napraviti na računalu i to bilo uz pomoć specijaliziranog softvera ili ručno.

 • Link

  http://www.howtogeek.com

The Portable Freeware Collection

The Portable Freeware Collection Tražite li neki portabilni program, ovo je web-stranica na kojoj ćete ga gotovo sigurno i naći. Naime, riječ je o velikom i prilično ažurnom repozitoriju portabilnih programa, kojemu se jedino može zamjeriti – dizajn.

 • Link

  http://www.portablefreeware.com

Thunderbird Add-ons

Thunderbird Add-ons Službeni repozitorij ekstenzija za Mozillin e-mail klijent praktički je i jedino mjesto koje ćete trebati posjetiti kako biste proširili mogućnosti Thunderbirda. Stranica je odlično napravljena i vrlo se lako snaći.

 • Link

  https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/

Total Commander Add-ons

Total Commander Add-ons Iako Total Commander nije tako nadogradiv kao Firefox, ipak se može proširiti mnogim korisnim dodacima. Jedan dio njih ćete pronaći i na samoj stranici proizvođača, gdje su razvrstani u četiri kategorije.

 • Link

  http://www.ghisler.com/addons.htm

TOTALCMD.NET

TOTALCMD.NET Alternativna stranica posvećena Total Commanderu nudi zaista lijep broj dodataka i opisa istih. Ovo je pravo mjesto za ljubitelje danas najkvalitetnijeg alternativnog upravitelja datotekama.

 • Link

  http://www.totalcmd.net

Trend Micro HouseCall

Trend Micro HouseCall Nemate li pri ruci niti jedan dostupni antivirusni alat, a morate pregledati računalo jer sumnjate na virus, možete se poslužiti dobro prokušanim i prilično solidnim internetskim antivirusnim alatom pod okriljem Trend Micra.

 • Link

  http://housecall.trendmicro.com

U3 smart drive

U3 smart drive Mnoge su kolekcije portabilnih programa ideju pokupile upravo od U3 smart driveova koji se od tradicionalnih USB Flash memorija razlikuju samo po tome što oni dolaze predinstalirani s nizom portabilnih programa.

 • Link

  http://www.u3.com

Virustotal

Virustotal Dobili ste neku datoteku za koju sumnjate da je virus, a nemate s čime to doista i ustvrditi. Nema problema, samo skočite na ovaj servis i uploadajte datoteku koja će zatim biti pregledana s brdom najpoznatijih antivirusnih enginea.

 • Link

  http://www.virustotal.com

WobZip

WobZip Bilo je samo pitanje vremena kada će se u moru raznih web-aplikacija pojaviti servis koji nudi ekstrakciju podataka iz raznih vrsta arhiva. Podržani su najpopularniji formati, a stvar radi prilično dobro, premda na trenutke sporo.

 • Link

  http://www.wobzip.org

YouTube

YouTube Definitivno najpopularniji i najpoznatiji videoportal je YouTube koji sadrži milijune videozapisa. Jednostavna pretraga i dobra povezanost videodatoteka čine ga vrlo ugodnim tako da brzo postaje dio svačije svakodnevnice.

 • Link

  http://www.youtube.com

Audacity 2.0.3

Audacity 2.0.3 Simpatičan i besplatan editor zvučnih datoteka - ima i filtre

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 3,2 MB

  http://audacity.sourceforge.net/

Exact Audio Copy V1.0 beta 3

Exact Audio Copy V1.0 beta 3 Bez konkurencije najprecizniji i najbolji program za ripanje CD-ova

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 5,5 MB

  http://www.exactaudiocopy.de/

FastStone Image Viewer 4.7

FastStone Image Viewer 4.7 Svakako jedan od ponajboljih (pogotovo besplatnih) preglednika slika

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 2,7 MB

  http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm

Gadwin PrintScreen 4.7

Gadwin PrintScreen 4.7 Skoro savršen program za "skidanje" sadržaja ekrana

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 1,2 MB

  http://www.gadwin.com/printscreen/

GOM Player 2.1.47.5133

GOM Player 2.1.47.5133 Jedan od najboljih multimedijskih playera uopće

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 20,2 MB

  http://www.gomlab.com/eng/GMP_Introduction.html

K-Lite Codec Pack Full 9.7.5

K-Lite Codec Pack Full 9.7.5 Veliki paket filmskih i glazbenih kodeka koji uključuje i Media Player Classic

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 53,2 MB

  http://www.codecguide.com/about_kl.htm

MediaCoder 0.8.18.5360

MediaCoder 0.8.18.5360 Univerzalan program za prekodiranje glazbenih i videozapisa

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 36,6 MB

  http://www.mediacoderhq.com/

Paint.NET 3.5.10

Paint.NET 3.5.10 Jedan od ponajboljih besplatnih obrađivača digitalnih fotografija

QuickTime Alternative 3.2.2

QuickTime Alternative 3.2.2 Alternativna, manja inačica QuickTime kodeka

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 39,0 MB

  http://www.codecguide.com/about_qt.htm

Real Alternative 2.0.2

Real Alternative 2.0.2 Dobro poznata alternativa glomaznom Real Playeru

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 20,5 MB

  http://www.codecpackguide.com/realalt.htm

Winamp 5.63

Winamp 5.63 Najpopularniji svirač MP3, WMX, OGG i sličnih glazbenih datoteka

µTorrent 3.2.3

µTorrent 3.2.3 Naprosto sjajan klijent BitTorrenta

FileZilla Client 3.6.0.2

FileZilla Client 3.6.0.2 Brz, dobar i jako popularan FTP i SFTP klijent otvorenog koda koji vas neće razočarati

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 13,44 MB

  http://filezilla-project.org/

FlashGet 3.7

FlashGet 3.7 Iznimno kvalitetan download manager

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 11,63 MB

  http://www.flashget.com/

Miranda IM 0.10.10

Miranda IM 0.10.10 Možda i najbolji višeprotokolni IM klijent kojemu se mogućnosti mogu proširiti pluginovima

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 3,73 MB

  http://www.miranda-im.org/

Mozilla Firefox 18.0.2

Mozilla Firefox 18.0.2 Jedan od najkvalitetnijih, a po mnogima i najkvalitetniji internetski preglednik

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 26 MB

  http://www.mozilla.com/firefox/

Mozilla Thunderbird 17.0.2

Mozilla Thunderbird 17.0.2 Program iz iste kuće kao i Firefox - ovdje je riječ o e-mail klijentu

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 32,25 MB

  http://www.mozilla.com/thunderbird/

Opera 12.14

Opera 12.14 Izvrstan browser s povelikom količinom opcija i mogućnosti

Skype 6.1

Skype 6.1 Program koji je praktički postao sinonim za internetsku telefoniju i općenitu komunikaciju

Adobe Reader XI 11.0.01

Adobe Reader XI 11.0.01 Preglednik Acrobatovih (PDF) dokumenata

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 205 MB

  http://get.adobe.com/reader/

Excel Viewer

Excel Viewer Najnovija inačica Microsoftovog preglednika Excelovih datoteka

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 7,27 MB

  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=1CD6ACF9-CE06-4E1C-8DCF-F33F669DBC3A&displaylang=en

IrfanView 4.35

IrfanView 4.35 Malen, brz i besplatan preglednik digitalnih slika

PowerPoint Viewer 2007

PowerPoint Viewer 2007 Najnovija inačica preglednika elektroničkih prezentacija kreiranih PowerPointom

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 61,70 MB

  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=048DC840-14E1-467D-8DCA-19D2A8FD7485&displayLang=en

WhereIsIt Lite 3.95

WhereIsIt Lite 3.95 Preglednik kataloga kreiranih pomoću "pune" verzije WhereIsIta

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 1,80 MB

  http://download.whereisit-soft.com/wiilite.zip

Word Viewer

Word Viewer Najnovija inačica Microsoftovog preglednika Wordovih dokumenata

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 9,47 MB

  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=3657CE88-7CFA-457A-9AEC-F4F827F20CAC&DisplayLang=en

Ati Catalyst 13.1

Ati Catalyst 13.1 Driveri za grafičke kartice pogonjene procesorima Radeon

 • Link za download

  Instalacijska datoteka zauzima - 44,3 MB

  http://ati.amd.com/support/driver.HTML

Intel Application Accelerator 2.3

Intel Application Accelerator 2.3 Fino podešavanje upravljačkog softvera za Intelove čipsete

 • Link za download

  Instalacijska datoteka zauzima - 1,9 MB

  http://www.intel.com/support/chipsets/iaa/

Intel INF Update Utility 9.3.0.1026

Intel INF Update Utility 9.3.0.1026 Driveri za sve matične ploče građene oko Intelovih čipseta

 • Link za download

  Instalacijska datoteka zauzima - 2,2 MB

  http://www.intel.com/support/chipsets/inf/

Intel Network Adapter Driver 18

Intel Network Adapter Driver 18 Upravljački programi za Intelove mrežne kartice

 • Link za download

  Instalacijska datoteka zauzima - 13,1 MB

  http://www.intel.com/

Logitech SetPoint 6.51

Logitech SetPoint 6.51 Upravljački programi za Logitechove miševe i tipkovnice

 • Link za download

  Instalacijska datoteka zauzima - 51,2 MB

  http://www.logitech.com

Microsoft IntelliPoint 8.2

Microsoft IntelliPoint 8.2 Upravljački programi za Microsoftove miševe

 • Link za download

  Instalacijska datoteka zauzima - 15 MB

  http://www.microsoft.com/hardware/download/download.aspx?category=MK

Microsoft IntelliType Pro 8.2

Microsoft IntelliType Pro 8.2 Upravljački programi za Microsoftove tipkovnice

 • Link za download

  Instalacijska datoteka zauzima - 15,2 MB

  http://www.microsoft.com/hardware/download/download.aspx?category=MK

Nvidia Geforce R310 driver 310.90

Nvidia Geforce R310 driver 310.90 Driveri za grafičke kartice pogonjene procesorima GeForce

 • Link za download

  Instalacijska datoteka zauzima - 116,2 MB

  http://www.nvidia.com/page/drivers.html

Realtek Network Driver 7.067

Realtek Network Driver 7.067 Upravljački programi za Realtekove mrežne kartice

7-Zip 9.20

7-Zip 9.20 Naprosto izvrstan arhiver s visokom razinom kompresije u vlastitom formatu

AVG AntiVirus FREE 2013

AVG AntiVirus FREE 2013 Još jedan izvrstan besplatni alat za antivirusnu zaštitu

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 33,39 MB

  http://free.avg.com/ww-en/homepage

Avira AntiVir Personal 13.0.0.2890

Avira AntiVir Personal 13.0.0.2890 Dobro poznat i popularan besplatan antivirusni klijent

CCleaner 3.27.1900

CCleaner 3.27.1900 Uvedite zapušteno računalo u red i očistite nagomilano smeće

CDBurnerXP 4.5.0.3717

CDBurnerXP 4.5.0.3717 Ponajbolji besplatan alat za snimanje CD-a i DVD-a, podržava i snimanje Blu-ray medija

DAEMON Tools Lite 4.46.1

DAEMON Tools Lite 4.46.1 Izvrstan program za mountanje image-datoteka, no pokušava instalirati toolbar za browsere

IZArc 4.1.7

IZArc 4.1.7 Dobar arhiver opremljen solidnim mogućnostima i podrškom za golem broj tipova arhiva

Malwarebytes' Anti-Malware 1.70.0.1100

Malwarebytes' Anti-Malware 1.70.0.1100 Sposoban je ukloniti velik broj raznovrsne gamadi

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 3,98 MB

  http://www.malwarebytes.org/mbam.php

Nero DriveSpeed 3.00

Nero DriveSpeed 3.00 Ustanovite i ograničite brzinu vašeg optičkog pogona

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 424 kB

  http://www.cdspeed2000.com/

ReNamer 5.60

ReNamer 5.60 Izvrstan alat za masovno preimenovanje datoteka i direktorija

Sysinternals Suite 2013-02-05

Sysinternals Suite 2013-02-05 Set profesionalnih sistemskih alatki koje bi pri ruci trebao imati svaki administrator

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 23 MB

  http://www.sysinternals.com/

Universal Extractor 1.6.1

Universal Extractor 1.6.1 Ekstrahiranje datoteka iz brojnih vrsta arhiva

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 10,91 MB

  http://legroom.net/software/uniextract

Unlocker 1.9.1

Unlocker 1.9.1 Otključate pristup datotekama i mapama kojima još uvijek pristupa neki proces

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 290 kB

  http://www.emptyloop.com/unlocker/

Unstoppable Copier 5.2

Unstoppable Copier 5.2 Nezaustavljivo i bez prekida kopira datoteke čak i s oštećenih medija

 • Link za download

  Nakon instalacije zauzima - 774,2 kB

  http://www.roadkil.net/program.php?ProgramID=29