prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Bug Online

ADrive.com

ADrive.com Još jedno rješenje za online pohranu podataka koje u osnovnom paketu, pazite sada, daje čak 50 GB prostora za skladištenje datoteka. Kvaka je da je ta usluga besplatna isključivo u nekomercijalne svrhe, a ostali moraju platiti.

 • Link

  http://www.adrive.com

Annoyances.org

Annoyances.org Velika kolekcija različitih problema, ali i njihovih rješenja koju su sastavili nitko drugo nego sami korisnici Windowsa. Ne samo da ćete ovdje pronaći rješenje za svoj problem, nego i vrlo zanimljive pomoćne alate.

 • Link

  http://www.annoyances.org

Audit My PC

Audit My PC Oboružali ste računalo raznim sigurnosnim softver, no kako možete znati da on dobro obavlja svoj posao? Jednostavno, skočite na ovu web-stranice i testirajte da. Osim toga, tu ćete doznati i kako se učinkovito zaštititi.

 • Link

  http://www.auditmypc.com

Browser Security Test

Browser Security Test Velik broj opasnosti svoj put do računala nađe upravo putem browsera, stoga je poželjno znati koliko je preglednik koji koristite za obično surfanje Internetom ili pristupanje servisu internetskog bankarstva siguran.

 • Link

  http://bcheck.scanit.be/bcheck/

Bug Online Forum

Bug Online Forum Naš vlastiti forum prilično je dobro prihvaćen od kada je pokrenut pa itekako može poslužiti kao izvrstan izvor raznih savjeta, a u brojnim se grupama i člancima može se doznati i za zanimljiv softver te štošta drugo.

 • Link

  http://www.bug.hr/forum/

DiskInternals

DiskInternals Ponekad je potrebno iskušati nekoliko alata za vraćanje podataka kako biste u tome i uspjelu, a ovo je još jedna kompanija koja radi programe za spašavanje datoteka, ali i specijalizirane kao što je onaj popravljanje Outlookove baze.

 • Link

  http://www.diskinternals.com

Download.com

Download.com Bez imalo sumnje ovo je najveći repozitorij softvera koji se može naći. Redovito se dodaju novi programi, a prate se i nova izdanja već postojećih što ga čini nepresušnim izvorom sjajnog softvera.

 • Link

  http://www.download.com

FILExt

FILExt Naletjeli ste na neku datoteku s ekstenzijom koju ne prepoznajete? Nema problema, skočite na ovu web-stranicu, utipkajte ekstenziju i ne samo da ćete naći o kakvoj je vrste datoteke riječ, nego ćete doznati i s kojim je programom možete otvoriti.

 • Link

  http://www.filext.com

Firefox Add-ons

Firefox Add-ons Za Firefox je dostupno mnoštvo dodataka, a većinu njih možete pronaći na samoj stranici Firefoxa. Pretraživati možete po nazivu, svrsi, kategorijama, popularnosti i slično, a instalacija se vrši direktno s web-stranice.

 • Link

  http://addons.mozilla.org/firefox

Free-Codecs.com

Free-Codecs.com Kodeci za audio i video formate, paketi kodeka, raznorazni korisni alati, upute kako što učiniti (ili čak cijeli vodiči) – to je sadržaj ove stranice. Svaki multimedijski entuzijast će ju zatrebati, prije ili kasnije!

 • Link

  http://www.free-codecs.com

GMail

GMail Legendarna Googleova usluga za čitanje i pisanje e-maila dostupna je uvijek i svugdje, dok god imate osiguran pristup Internetu. Stoga je jako dobro imati @gmail.com adresu – tako je elektronska pošta uvijek dostupna.

 • Link

  http://www.gmail.com

Google Groups

Google Groups Ovaj izvrstan pretraživač newsgrupa je kriv za izreku "Google sve pamti". I zaista, pokušajte pretražiti neku njuzgrupu preko ovog servisa i vidjet ćete do kojeg godine seže arhiva... Ponekad instantno rješava sve vrste problema!

 • Link

  http://groups.google.com

iDrive

iDrive Podatke je poželjno čuvati na više lokacija, a zahvaljujući širokopojasnom Internetu, gdje bi ih bilo bolje čuvati nego na specijaliziranim servisima za pohranu podataka? Ovo je jedan od ponajboljih, a osnovni račun s 2 GB prostora je besplatan.

 • Link

  http://www.idrive.com

InfoLAB

InfoLAB Ne uspijete li sami vratiti podatke s diskova ili je tvrdi disk toliko oštećen da mu ni na koji način ne možete pristupiti, a podaci na njemu su važni, preporučljivo je obratiti se tvrtki koja se specijalizirala upravo u spašavanju podataka.

 • Link

  http://www.infolab.hr

Internet Explorer Gallery

Internet Explorer Gallery Premda je nova inačica Internet Explorera u beti, Microsoft se već naveliko priprema za njeno službeno objavljivanje, pa je čak napravljen i novi web s ekstenzijama, no koje su većinom namijenjene osmom izdanju Internet Explorera.

 • Link

  http://www.ieaddons.com

JUMBO mail

JUMBO mail Slanje velikih datoteka uvijek je problematično, no JUMBO mail ipak donekle smanjuje problem. Sve što je potrebno je unijeti mail adresu, uploadati datoteku i – to je to! Onaj kome ste ju poslali dobit će link za download.

 • Link

  http://jumbo.iskon.hr/

Kellys-korner-xp

Kellys-korner-xp Riječ je o velikoj kolekciji skripta te .REG datoteka za implementaciju u registarsku bazu kojima je moguće precizno prilagoditi rad Windowsa, ali i riješiti ni raznoraznih problema. Vrlo korisno.

 • Link

  http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm

List of portable software - Wikipedia

List of portable software - Wikipedia Najpoznatija internetska otvorena enciklopedija običava imati i raznorazne liste, kao što je ovaj popis portabilnih programa. Osim portabilnih programa tu ćete pronaći linkove na šačicu sučelja za organizaciju i pokretanje portabilnih programa.

 • Link

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_portable_software

Mailinator

Mailinator Neželjena pošta jedan je od najvećih problema računalnog doba, a kako ne biste i sami postali žrtvom zatrpanog sandučića e-pošte neželjenim porukama, kada se prijavljujete na formulare, koristite privremene e-mail adrese. Poput ove.

 • Link

  http://www.mailinator.com

Malware Help. Org

Malware Help. Org Želite li doznati nešto više od raznoraznim opasnostima koje danas vrebaju sve računalne korisnike, a pri tome naučiti i kako se zaštititi, onda je ovo web-stranica koju biste definitivno trebali posjetiti.

 • Link

  http://www.malwarehelp.org

meebo.com

meebo.com Ako imate hitnu potrebu za pristupom MSN, ICQ, Yahoo, Gmail i sličnim instant messaging servisima, obavezno probajte meebo. Jer, na njemu to možete učiniti u web-pregledniku, bez instalacije bilo kakvog dodatnog softvera.

 • Link

  http://www.meebo.com

Miranda IM - Addons

Miranda IM - Addons Nepregledno mnoštvo dodataka za Mirandu bilo bi nemoguće pretraživati da ne postoji stranica poput ove. Većina dodataka ima sliku te sve potrebne informacije da biste odlučili treba li vam ili ne.

 • Link

  http://addons.miranda-im.org/

PC Hell

PC Hell Jednom kada ustanovite koji je problem s računalom, vjerojatno ćete ga htjeti i riješiti. Ovo je web-stranica na kojoj ćete pronaći brdo vodiča kako se boriti s određenim problemom i to bio on softverske ili hardverske prirode.

 • Link

  http://www.pchell.com

Pendriveapps.com

Pendriveapps.com Umjesto klasičnog principa natrpavanja portabilnog softvera, ova web-stranica nudi i nešto detaljnije prikaze. Svi su programi raspoređeni u prikladne kategorije, a moramo priznati i da se stranica prilično redovito održava.

 • Link

  http://www.pendriveapps.com

podnapisi.NET

podnapisi.NET Iako postoji i hrvatski servis za titlove, ovaj smatramo kvalitetnijim jer nudi bolje mogućnosti pretrage. Stoga, ako za bilo koji film ili seriju zatrebate titl – ovo je mjesto gdje ćete ga naći.

 • Link

  http://www.podnapisi.net

PortableApps.com

PortableApps.com Riječ je o još jednoj kolekciji portabilnih alata koje ćete pokretati putem prilagođenog startnog izbornika. Za razliku od mnogih drugih kolekcija, ova sadržava i poveći OpenOffice. No, kao i sve, omogućeno je lako dodavanje novih programa.

 • Link

  http://www.portableapps.com

ProcessLibrary.com

ProcessLibrary.com Nije rijedak slučaj da ćete morati odgonetnuti što pojedini proces na računalu radi i bi li on uopće trebao biti pokrenut. Za to će vam dobro doći ova golema i najpopularnija internetska baza procesa.

 • Link

  http://www.processlibrary.com

Rapidshare.com

Rapidshare.com Ovo je vjerojatno najpoznatiji servis za razmjenu datoteka na Internetu. Nema vlastiti pretraživač (ali ih ima hrpa "tuđih"), registracija otvara punu brzinu i komfor, dok je besplatno korištenje uvelike ograničeno.

 • Link

  http://www.rapidshare.com

R-Tools Technology Inc.

R-Tools Technology Inc. Ovo je još jedna dobro poznata softverska tvrtka koja se fokusira na izradu programa za spašavanje podataka, pa ako niti jedan program koji iskušate ne uspije vratiti ono što tražite, pokušajte s njihovim R-Studio alatom.

 • Link

  http://www.r-tt.com

Softpedia

Softpedia Ukoliko zatrebate program točno određene namjene, dobro mjesto za potragu je Softpedia. Ogromno mnoštvo programa razvrstano je po kategorijama, a svaki program ima i vrlo pristojan opis. Preporuka!

 • Link

  http://www.softpedia.com

TechRepublic

TechRepublic Velika zajednica na kojoj su okupljaju IT profesionalci i oni koji se takvima osjećaju. Tu ćete pronaći niz relevantnih informacija, savjeta, programa i ostalog što bi vam moglo dobro doći pri rješavanju problema na računalu.

 • Link

  http://www.techrepublic.com

The How-To Geek

The How-To Geek Premda to mnogi računalni gurui nevoljko priznaju, no ovo je web-stranica na koju često svraćaju po detaljne upute kako nešto napraviti na računalu i to bilo uz pomoć specijaliziranog softvera ili ručno.

 • Link

  http://www.howtogeek.com

The Portable Freeware Collection

The Portable Freeware Collection Tražite li neki portabilni program, ovo je web-stranica na kojoj ćete ga gotovo sigurno i naći. Naime, riječ je o velikom i prilično ažurnom repozitoriju portabilnih programa, kojemu se jedino može zamjeriti – dizajn.

 • Link

  http://www.portablefreeware.com

Thunderbird Add-ons

Thunderbird Add-ons Službeni repozitorij ekstenzija za Mozillin e-mail klijent praktički je i jedino mjesto koje ćete trebati posjetiti kako biste proširili mogućnosti Thunderbirda. Stranica je odlično napravljena i vrlo se lako snaći.

 • Link

  https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/

Total Commander Add-ons

Total Commander Add-ons Iako Total Commander nije tako nadogradiv kao Firefox, ipak se može proširiti mnogim korisnim dodacima. Jedan dio njih ćete pronaći i na samoj stranici proizvođača, gdje su razvrstani u četiri kategorije.

 • Link

  http://www.ghisler.com/addons.htm

TOTALCMD.NET

TOTALCMD.NET Alternativna stranica posvećena Total Commanderu nudi zaista lijep broj dodataka i opisa istih. Ovo je pravo mjesto za ljubitelje danas najkvalitetnijeg alternativnog upravitelja datotekama.

 • Link

  http://www.totalcmd.net

Trend Micro HouseCall

Trend Micro HouseCall Nemate li pri ruci niti jedan dostupni antivirusni alat, a morate pregledati računalo jer sumnjate na virus, možete se poslužiti dobro prokušanim i prilično solidnim internetskim antivirusnim alatom pod okriljem Trend Micra.

 • Link

  http://housecall.trendmicro.com

U3 smart drive

U3 smart drive Mnoge su kolekcije portabilnih programa ideju pokupile upravo od U3 smart driveova koji se od tradicionalnih USB Flash memorija razlikuju samo po tome što oni dolaze predinstalirani s nizom portabilnih programa.

 • Link

  http://www.u3.com

Virustotal

Virustotal Dobili ste neku datoteku za koju sumnjate da je virus, a nemate s čime to doista i ustvrditi. Nema problema, samo skočite na ovaj servis i uploadajte datoteku koja će zatim biti pregledana s brdom najpoznatijih antivirusnih enginea.

 • Link

  http://www.virustotal.com

WobZip

WobZip Bilo je samo pitanje vremena kada će se u moru raznih web-aplikacija pojaviti servis koji nudi ekstrakciju podataka iz raznih vrsta arhiva. Podržani su najpopularniji formati, a stvar radi prilično dobro, premda na trenutke sporo.

 • Link

  http://www.wobzip.org

YouTube

YouTube Definitivno najpopularniji i najpoznatiji videoportal je YouTube koji sadrži milijune videozapisa. Jednostavna pretraga i dobra povezanost videodatoteka čine ga vrlo ugodnim tako da brzo postaje dio svačije svakodnevnice.

 • Link

  http://www.youtube.com