OnePlus TV imat će QLED zaslon

OnePlus će tijekom rujna predstaviti svoje prve pametne televizore, jedan od njih imat će 55“ QLED zaslon

Stjepan Bilić subota, 24. kolovoza 2019. u 07:00

Nedavno smo imali prilike saznati kako OnePlus pored pametnih telefona i slušalica ubuduće u svojoj ponudi namjerava imati i pametne televizore. Kako se vrijeme predstavljanja bliži tako stiže i sve više novih informacija od kojih su neke i iz službenih kanala.

Primjerice, Akis Evangelidis (OnePlusov dopredsjednik) na svojem je službenom Twitter profilu objavio kako će barem jedan od televizora biti opremljen s QLED zaslon. Riječ je o 55“ modelu. Kakve će zaslone imati ostala tri modela za sada nije poznato, no za očekivati je da će se također raditi o QLED zaslonima.

Drugi izvor (Android TV Rumors) objavio je kako se OnePlus TV kod Googlea vodi pod kodnom oznakom „Oneplus_Dosa_IN“. Isti izvor je nešto kasnije ovu informaciju dopunio i s par tehničkih podataka. Pod uvjetom da su podatci točni OnePlus TV temeljit će se na Mediatekovom MT5670 čipu sa četiri jezgre maksimalne brzine 1,5 GHz.

Nadalje, isti izvor navodi kako će OnePlus TV imati 2560 MB RAM-a i ARM Mali-G51 grafiku brzine 700 MHz. Što se zaslona tiče, izvor navodi razlučivost od 1.920 x 1.080 točaka uz gustoću prikaza od 320 DPI. Sa softverske strane nalazit će se još uvijek aktualna inačica Androida – Android 9.0 Pie.

Prvi pametni televizori tvrtke OnePlus trebali bi biti predstavljeni krajem idućeg mjeseca. Negdje između 25. i 30. rujna 2019. godine.