prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Bug Online

Događaji

Advanced Technology Day 5

Kako već priliči kasnojesenskom razdoblju, i ove je godine organiziran Advanced Technology Day, peti po redu. Kako se nalazimo u vrlo plodnom razdoblju za Microsoft, u kojima je mnogo proizvoda i tehnologija tek izašlo ili uskoro treba izaći, tema nije nedostajalo. Na ukupno 16 predavanja raspoređenih u dvije dvorane, glavne teme su bile ASP.NET 4.0, Silverlight 4 (po prvi puta predstavljen u Hrvatskoj), SQL Server 2008 R2, .NET Framework 4.0, Visual Studio 2010, Sharepoint 2010, Windows 7 i Internet Explorer 8, sve iz perspektive razvojnih inženjera kojima je konferencija i namijenjena.

 

Konferencija se po prvi puta održala u hotelu Aristos u Buzinu, još neotkrivenom dijamantu za manje konferencije na rubu Zagreba, a prema kvaliteti organizacije i popratnih sadržaja, izgleda da je recesija napokon gotova. Ne znamo što je do hotela, a što do organizatora, no sve je bilo na visokom nivou - od okrjepe i prostora, do popratnih sadržaja i konferencijskih materijala. Kao dvije posebnosti izdvojili bismo DJ-a koji je dizao atmosferu u pauzama i besplatan parking u garaži hotela za sve sudionike. Najveći je hit, ipak, bio Twitter zid u predvorju hotela na kojem su se u realnom vremenu prenosili svi twitovi vezani uz konferenciju.

 

Prilikom otvaranja konferencije najavljeno je i osnivanje hrvatske Web User Group, po uzoru na brojne domaće i strane grupe tog tipa, s ciljem druženja i razmjene iskustava svih koji se bave razvojem web-stranica koristeći Microsoftove tehnologije.

 

Službene stranice konferencije, na kojima možete vidjeti detaljnu satnicu, pronađite ovdje, a nešto detaljnije dojmove potražite u sljedećem broju Mreže.

dodaj komentar
Jučer je u Zagrebu održan peti po redu Advanced Technology Day u organizaciji Microsofta Hrvatska, s brojnim aktualnim temama

sri 2.12.2009

najkomentiranije na forumu