prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Bug Online

Sajmovi

Hrvatska na CeBIT-u

 

Na ovogodišnjem CeBIT-u koji u povijesti zasigurno neće ostati zapamćen po veličini ili posjećenosti, nastupit će ukupno 16 hrvatskih tvrtki što je najveći broj od kada domaće tvrtke nastupaju na Hannoverskom sajmu. Devet tvrtki predstavit će se posjetiteljima sajma u sklopu IKS-a odnosno Informatičkog Klastera Slavonije dok će ostale imati klasičan, individualni napon. IKS čine tvrtke Abba, Dialog, Escape, Excel Computers, Jware, Mono, Spin, Studio AT i web IT, a za ovogodišnje predstavljanje klastera biti će zadužena tvrtka Abba sa sustavom NovoDoba i njegovim modulima. 

 

KING ICT nastupit će s rješenjem pod imenom Geanium koje je namijenjeno interaktivnoj kronološkoj vizualizaciji. Geanium se koristi za analizu, prikaz i uspoređivanje podataka koji imaju vremensku i prostornu dimenziju. 

 

Elma Kurtalj predstavit će na sajmu svoj proizvod BrightCore, distribuirani softverski sustav čija je uloga povezivanje kontrolnih mreža s klijentskim programima. 

 

Posjetitelji sajma također će imati prilike bolje upoznati Trillenium. Iza zvučnog imena stoji projekt čija je svrha stvaranje i upravljanje 3D trgovačkim centrom. Trgovačkom centru pristupa se putem Internet preglednika, a trenutno su podržani svi važniji. 

 

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva predstavit će tražilicu CADIAL (Computer Aided Document Indexing for Accessing Legislation) koja je namijenjena potpori korisniku pri pronalasku relevantnih informacija u zakonodavnim dokumentima Republike Hrvatske. CADIAL je prvi sustav za pretragu dokumenata koji koristi ključne riječi iz pojmovnika Eurovoc. 

 

Echo-it u Hannoveru pokazati će interaktivne panele i info terminalne. Inače je riječ o tvrtki koja se bavi sustavima i rješenjima za automatizaciju i informatizaciju javnih usluga (parkirališta, javni prijevoz, javna uprava). Na kraju tu je i Blancom, splitska tvrtka, čija su područje djelovanja sigurnosni sustavi, bilo da je riječ o hardveru ili softveru. 

 

Hrvatski štand na CeBIT-u zauzet će ove godine 176 kvadratnih metara izložbenog prostora, a cijela operacija odlaska na sajam koštat će oko 70 tisuća eura. Odlazak hrvatskih tvrtki na CeBIT i ovdje je godine organizirano uz pomoć Središnjeg državnog ureda za e‑Hrvatsku, Agencije za promicanje izvoza i ulaganja i Hrvatske gospodarske komore

 

dodaj komentar

zadnji komentari na forumu (6)

CROifer pet 14.1.2011 15:36

Hrvatska na CeBIT-u

Jedva cekam CEBIT,Hanover stižem! :)))...

Friday pet 26.2.2010 15:14

Hrvatska na CeBIT-u

Među nekim našim tvrtkama prepoznajem njih par koje (pouzdano znam) nemaju za plaće već par mjeseci......

Središnji državni ured za e-Hrvatsku na neformalnom druženju s novinarima predstavio planove nastupa hrvatskih tvrtki na najvećem svjetskom IT sajmu

pet 26.2.2010

najkomentiranije na forumu