Bug Online

Hrvatska

WhoisHR

WhoisHR je novi internetski projekt za napredno pretraživanje hrvatskih internetskih adresa.

Projekt je razvijen od strane tvrtke Grejp.d.o.o., specijalizirane za razvoj malih internetskih projekata, u čijem se vlasništvu nalaze i projekti Skarabej i WriteSomething. WhoisHR prvi je projekt takve vrste u Hrvatskoj i namijenjen je tvrtkama čije su glavne djelatnosti smještaj internetskih stranica, preprodaja domena, dizajn i razvoj internetskih stranica, te svim ostalim korisnicima koji imaju potrebu za detaljnim informacijama o hrvatskim domenama.

Uz pomoć novog servisa zainteresirani posjetitelji mogu besplatno pretraživati detaljne informacije o .hr, .com.hr, .iz.hr, .name.hr i .from.hr domenama. Jednostavnim upisivanjem imena domene u polje za pretragu moguće je doznati informacije o vlasniku domene, datumu registracije, statusu domene, imenu tvrtke koja pruža uslugu smještaja domene i druge tehničke podatke.

Na WhoisHR-u je moguće pretraživati i po imenu vlasnika i imenima tvrtki, a usluga praćenja registracije novih domena omogućuje korisnicima informiranje o kreiranju novih com.hr domena najviše 24 sata nakon njihove registracije. Obavijesti o kreiranju novih domena se mogu pratiti na WhoisHR-u ili primati putem elektroničke pošte.

Dostupna je i usluga praćenja isteklih domena koje više nisu zanimljive njihovim nekadašnjim vlasnicima. Na taj način korisnici mogu steći uvid i u projekte koji nisu nikad zaživjeli.
dodaj komentar

zadnji komentari na forumu (5)

Karabaja sri 9.4.2008 12:28

WhoisHR

To je Carnetova baza. Kako su oni mogli dobiti joj pristup?...

Tvrtka Grejp predstavila je projekt WhoisHR putem kojeg korisnici mogu besplatno pretraživati detaljne informacije o .hr, .com.hr, .iz.hr, .name.hr i .from.hr domenama

sri 9.4.2008

komentari dana

najčitanije

najkomentiranije na forumu