prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Bug Online

Internet

Virtualni trgovački centar

Zagrebačka tvrtka Trillenium predstavila je danas novinarima projekt online 3D trgovačkog centra, koji je prema riječima investitora i programera, pionirsko rješenje u svjetskim razmjerima. Najlakše ga je opisati kao shopping centar izveden u stilu igre Second Life, ali s puno boljim grafičkim rješenjima.

Na virtualnih 180 tisuća četvornih metara prostora u startu će biti dvadesetak, a u konačnoj fazi i stotinjak domaćih i stranih tvrtki iz raznih područja, koji će nuditi od prehrambenih proizvoda do tehničkih uređaja. Svaki kupac ima svog avatara (kojeg će uređivati prema vlastitim željama) s kojim se kreće kroz trgovački centar, ulazi u dućane i pregledava robu. To je i ključni detalj – svaki proizvod je snimljen posebnim uređajem, pa ga je moguće pregledati sa svih strana, pročitati podatke s deklaracije, vidjeti cijenu… U dućanima će biti i virtualni trgovci (samo u radno vrijeme), s kojima je moguće komunicirati kroz chat – s druge strane će se nalaziti doista predstavnici dućana u kojem je kupac, koji će pomagati u snalaženju i odabiru robe.

Plaćat će se na razna načine (odmah karticom ili pri preuzimanju robe), prema odabiru kupca, a bit će više načina dostave (od izravnih, do preuzimanja na najbližem kiosku Tiska). U nekim specifičnim situacijama, recimo kod kupnje cipela, dostavljač će ponijeti tri para cipela sa sobom, broj veće i broj manje od izabranog, pa će kupac moći na taj način isprobati koje mu cipele doista odgovaraju.

Osim trgovine, centar će nuditi i zabavne, socijalne i poslovne sadržaje i sve ono što nude slični centri u stvarnom svijetu, istaknuo je voditelj tog projekta i direktor Trilleniuma Tomica Radošević.

Glavni investitor tvrtke Trillenium Hrvoje Prpić (javnosti najviše poznat kao jedan od suosnivača HGspota) kazao je da očekuje godišnji promet od 100 milijuna kuna i pozitivno poslovanje. Ali glavni cilj je sve skupa pokrenuti u Hrvatskoj, dovesti projekt u zrelu funkcionalnu fazu i onda ga ponuditi na inozemnim, daleko većim tržištima. Već se priprema teren u Kanadi, koja bi poslužila kao odskočna daska za osvajanje tržišta SAD-a.

Do sada je već dogovorena ili čak i ugovorena suradnja s tvrtkama: Konzum, Tisak Media, Kozmo, Mercator, Intersport, Modiana, Technomax, eKupi, Links, Garmin, One2Play… Hoće li cijene u Trilleniumu biti iste, niže ili više nego u „pravim“ trgovinama, odnosno njihovim web trgovinama, još nije precizirano.

Ovih dana Trillenium kreće s alfa radom (test korisnici bit će partneri i novinari), a za mjesec, najkasnije dva, krenut će se u beta fazu, kada će pristup imati i širi krug korisnika.

dodaj komentar

zadnji komentari na forumu (54)

Dado_ZG78 uto 2.2.2010 11:20

Virtualni trgovački centar

Baš ću večeras isprobati malo to pa da vidim do kuda se došlo...

mile_st sub 14.11.2009 13:08

Virtualni trgovački centar

mora se priznati da je bugovito, ali šta se može očekivati od hrvatskih programera...

TheGamemaker pet 13.11.2009 20:55

Virtualni trgovački centar

probajte očistiti komp s ccleaner-om meni je tak proradilo...

dado_mt pet 13.11.2009 20:03

Virtualni trgovački centar

samo sam jednom uspio proći screen kraj "tete čuvarice" a to je bilo prilikom instaliranja 3d unity web playera. Instalacija nije završena do kraja a firefox je počeo učitavati 3D mapu i upao sam. Drugi put kad sam pokrenuo web pregledink ništa, samo "teta čuvarica" i to je to...

HCSC pet 13.11.2009 19:01

Virtualni trgovački centar

da ga yebes al meni ne ide, skinuo dodatak i nemam se kamo prošetati. Stoji i stoji ona ženska i košarica...

Tvrtka Trillenium predstavila je u Zagrebu projekt online 3D trgovačkog centra, koji ovih dana kreće u probni rad

sri 4.11.2009

najkomentiranije na forumu