prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Bug Online

Događaji

Zagreb Film Festival organizira predavanja o igrama i dječju radionicu programiranja

Tijekom osam festivalskih dana (12. – 19.11.) predavanja, radionice i paneli Zagreb Film Festivala pokrit će sve važne aspekte u ciklusu proizvodnje filma – od razvoja projekta, pisanja scenarija, financiranja i koprodukcijskih mogućnosti, pakiranja i prezentacije projekta, postprodukcije pa sve do distribucije filma.

 

ZFF-ov edukativni i networking program objedinjen platformom Industrija donosi niz događanja namijenjenih profesionalcima, mladim filmašima i svima onima koji prate zbivanja i trendove na svjetskoj audiovizualnoj sceni.

 

Industrija će, među ostalima, ugostiti i Spencera Hunta, kreativca i stratega specijaliziranog za suvremene oblike interaktivne zabave i jednog od ključnih ljudi tvrtke Skydance Media, studija koji razvija VR igre, a nalazi se u sklopu Paramount Studija. Hunt će tijekom masterclassa AR/VR: U potrazi za pričama budućnosti (13.11.) pojasniti kako AR (proširena stvarnost) mijenja način na koji percipiramo svijet i kako se dizajniraju interaktivne, razgranate priče koje koriste komponente umjetne inteligencije.

 

Za ljubitelje videoigara bit će još zanimljivih sadržaja n ZFF-u. U edukativnom programu Industrija u suradnji s HUB-om 385 organiziraju i radionicu Moja prva videoigra. Kreativna dječja radionica programiranja odnosno izrade prve videoigre usmjerena na mlade od 7 do 14 godina održat će se u prostorijama HUB-a, Petračićeva 4.

 

Cilj je ove besplatne radionice najmlađim polaznicima vrlo jednostavno, pomoću pripremljenih materijala, prikazati način izrade videoigara. Pritom će se u podučavanju koristiti jednostavni softver za izradu igara usmjeren upravo prema najmlađima, koji omogućuje kombiniranje vizualnih i audio elemenata u jednostavnu interaktivnu cjelinu. Polaznici će naučiti koristiti sve popularniju metodu za učenje programiranja – MIT Scratch. Po završetku radionice, polaznici će samostalno izraditi jednostavnu igricu.

 

Iz ZFF-a zato poručuju: Kako bi vaši mladi programeri sudjelovali na jednom od dva izdanja radionice (u subotu 11.11. od 10 do 14h ili u nedjelju 12.11. od 10 do 14h) prijavite ih na e-mail inja@zagrebfilmfestival.com uz napomenu: za subotu ili za nedjelju. Potrebno je da svi sudionici na radionicu ponesu vlastita prijenosna računala. Radionica je besplatna a prijave su moguće do popunjenja mjesta.

dodaj komentar
I ove godine ZFF-ov edukativni program donosi niz predavanja, radionica i panela, kao i radionicu Moja prva videoigra

sub 28.10.2017

Virgin Galactic dobio milijardu dolara od Saudijske Arabije

Projekt svemirskih letova, kako turističkih tako i onih za druge svrhe, dobio je veliku investiciju s Bliskog istoka 16:59

iPhone X izazvao navalu kupaca na Appleovim stranicama

Nedugo po otvaranju sustava za prednarudžbe Appleov je najnoviji iPhone rasprodan više tjedana unaprijed 12:52

Samsungovi SSD-ovi ubuduće bez PRO i EVO oznaka

Na Samsungovoj internetskoj stranici za kinesko tržište izlistan je SSD bez oznaka PRO ili Evo što upućuje na to kako bi glasine o odbacivanju tih oznaka mogle biti točne 10:39

Besplatni pristup Internetu u javnom prijevozu u Osijeku

U Osijeku je građanima u svim tramvajima i autobusima na raspolaganju i usluga besplatnog pristupa Internetu 08:49

Zagreb Film Festival organizira predavanja o igrama i dječju radionicu programiranja

I ove godine ZFF-ov edukativni program donosi niz predavanja, radionica i panela, kao i radionicu Moja prva videoigra 07:50

tjedni pregled

najkomentiranije na forumu