prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Bug Online

Web-shop Knjige

"Kud to ide? " zbirka je kolumni Ive Špigela objavjenih u časopisima Mreža i Bug. U preko petnaest godina kolumnističkog rada Špigel je pratio i komentirao ključne trendove i događaje u nastanku informacijskog društva u Hrvatskoj i svijetu, još od vremena "prije nego je Al Gore izumio Internet".

  • Redovna cijena: 79kn, web popust 10% Hrvatska

    71 kn 9,57 € u košaruIvo Špigel je suvlasnik i član uprave Perpetuum Mobile d.o.o., jednog od prvih privatnih informatičkih poduzeća u Hrvatskoj. Čitateljima časopisa “Bug” i “Mreža” poznat je kao dugogodišnji kolumnist prvo jednog, a potom drugog izdanja. Špigel je kolumne u “Bugu” počeo pisati 1993. godine, u vrijeme kada, kako to kaže u šali, “Al Gore još nije izmislio Internet”.

Od tada do danas one prate svjetske i lokalne high-tech trendove, razvoj i popularizaciju servisa bez kojih nam je danas život nezamisliv (npr. e-mail!), kupnje i preuzimanja, državnu informatičku politiku ili nedostatak iste, i probleme i frustracije iz perspektive običnog “smrtnog” korisnika. Svake godine za ljetni dvobroj “Mreže” Ivo Špigel dodjeljuje i osobne nagrade za najveća informatička dostignuća, inovacije i – dakako – katastrofalne propuste i nezgode.