Apple i dalje vodeći u SAD-u, a Motorola bilježi snažan rast

Prema podacima Strategy Analyticsa za treći kvartal godine, unatoč smanjenju globalne isporuke pametnih telefona, Apple je i dalje vodeći, a Motorola bilježi rast isporuka

Matija Pavlić srijeda, 8. studenog 2017. u 23:47

Analitička kuća Strategy Analytics objavila je podatke koji se tiču trećeg kvartala na američkom tržištu pametnih telefona. Pozicije pet vodećih na tržištu u proteklih su godinu dana uglavnom ostale nepromijenjene.

Apple je zadržao svoju vodeću ulogu na američkom tržištu s isporučenih 12 milijuna pametnih telefona što je dovoljno za tržišni udio od 30,4%, što je ipak pad isporuka i tržišnog udjela na godišnjoj razini. U trećem kvartalu prošle godine tvrtka iz Cupertina je isporučila 13 milijuna pametnih telefona te je imala tržišni udio od 32,5%.

Na drugom mjestu nalazi se Samsung koji je u kvartalu uspio učvrstiti svoju poziciju na tržištu, isporučivši 9,9 milijuna pametnih telefona (u odnosu na 9,7 milijuna uređaja isporučenih u trećem kvartalu prošle godine). Na trećem mjestu nalazi se Samsungov domaći rival, tvrtka LG koja je također zabilježila rast isporuka, s 6,5 na 6,8 milijuna primjeraka.

ZTE čvrsto drži četvrtu poziciju s 4,6 milijuna isporučenih uređaja (u odnosu na treći kvartala prošle godine kada je isporučeno 3,6 milijuna uređaja). Najveći rast isporuka pametnih telefona u trećem kvartalu godine ostvarila je Motorola koja je udvostručila isporuke na godišnjoj razini te je s 1,1 milijuna prešla na 2,1 milijuna isporučenih pametnih telefona.