Gentix Silent, Cherryjev tihi miš za urede i knjižnice

Cherry Gentix Silent kamo mu samo ime kaže tihi je miš za okruženja u kojima ne bi trebalo biti buke, poput otvorenih ureda ili knjižnica

Stjepan Bilić ponedjeljak, 16. listopada 2017. u 13:12

Cherry je u svoju ponudu dodao još jedan računalni miš – Gentix Silent. Kako mu samo ime kaže riječ je o računalnom mišu koji je tih u radu, odnosno ne čuje se karakteristični „klik“ pritiskom na njegove tipke.

Potonje ga čini pogodnim za uporabu u okruženjima u kojima je potrebna što manja buka – otvoreni uredi, knjižnice, bolnički odjeli i sl. kućište miša je ergonomskog i simetričnog dizajna što znači da će jednako odgovarati i ljevacima i dešnjacima.

Gentix Silent ima optički senzor rezolucije 1.000 DPI-a, tri tipke, odnosno dvije tipke i kotačić koji ima i funkciju treće tipke. Prema navodima proizvođača tipke će bez problema izdržati i više od 3 milijuna pritisaka. Miš je pokriven i dvogodišnjom garancijom.

S računalom se spaja putem USB kabela dužine 1,8 metara. Dimenzije miša su 112 x 68 x 35 milimetara, a težina 116 grama. Osim po tišini Gentix Silent se ističe i po niskoj cijeni – oko 13 eura. Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim internetskim stranicama proizvođača.