HMD Odyssey – mješovita stvarnost u izvedbi Samsunga i Microsofta

Samsung HMD Odyssey predstavlja novo iskustvo mješovite stvarnosti s AMOLED zaslonima i AKG slušalicama

Sandro Vrbanus srijeda, 4. listopada 2017. u 16:19

Tvrtka Samsung Electronics je u partnerstvu s tvrtkom Microsoft danas predstavila Samsung HMD Odyssey, uređaj za doživljaj mješovitu stvarnosti koji radi na Windowsima. Uređaj se brzo i lako podešava i pruža vrhunsko iskustvo virtualne stvarnosti, sa superiornom kvalitetom slike i zaslonom najviše rezolucije – poručuju iz Samsunga.

"Samsung HMD Odyssey je uređaj visokih performansi koji, poput svih naših proizvoda, pruža značajnu inovaciju životima naših korisnika", izjavio je YG Choi, viši potpredsjednik Odjela PC Business Team tvrtke Samsung Electronics te dodao: "Dizajniran u partnerstvu s Microsoftom, Samsung HMD Odyssey korisnicima otkriva najnovije granice Windows mješovite stvarnosti, koja ih uvodi u vodeće novo iskustvo virtualne stvarnosti u industriji".

Zahvaljujući dvostrukom 3.5 inčnom AMOLED zaslonu, Samsung HMD Odyssey pruža žive boje i duboke nijanse crne, što omogućava prikaz oštrije i živopisnije slike. Tu je i široko vidno polje od 110 stupnjeva. Kad je o zvuku riječ Samsung HMD Odyssey pruža 360° Spatial Sound, pružajući korisnicima potpuni surround zvuk kroz uključene AKG slušalice. Koristeći ugrađeni mikrofon oni koji se igraju u mješovitoj stvarnosti bez skidanja kacige sada mogu i razgovarati s ostalim igračima.

Samsung HMD Odyssey korisnicima donosi iskustvo Windows mješovite stvarnosti, i to čim se uređaj otpakira. Za razliku od tipičnih naglavnih uređaja, kod ovoga nije potrebno instalirati nikakve dodatne senzore za pokret – dovoljno je priključiti se na osobno računalo.

Zbog mogućnosti sveobuhvatnog praćenja položaja korisnici nisu limitirani na ograničeni prostor tijekom svog iskustva u virtualnoj stvarnosti. Samsung HMD Odyssey dolazi sa Six Degrees of Freedom (6 DOF) senzorima koji dopuštaju intuitivno i prirodno kretanje čime se stvara osjećaj stvarnog okruženja.

"Sretni smo što se Samsung HMD Odissey pridružuje Windows obitelji uređaja za mješovitu stvarnost. Riječ je o nevjerojatnom proizvodu koji predstavlja još jedan važan korak na putovanju mješovite stvarnosti na kojem se mi u Microsoftu nalazimo. Tim u Samsungu je uređajem Samsung HMD Odyssey stvorio Windows Mixed Reality uređaj koji će oduševiti naše obožavatelje željne uživanja u svijetu mješovite stvarnosti u blagdanskom razdoblju koje je pred nama", izjavio je Alex Kipman, stručni suradnik u Microsoftu.

Samsung HMD Odyssey bit će kasnije ove godine dostupan u SAD-u, Kini, Koreji, Brazilu i Hong Kongu, a prednarudžbe (samo za SAD) su započele 3. listopada 2017., a uređaj se može naručiti po cijeni od 499 dolara.