Kingstonov Nucleum, spas za vlasnike novih MacBooka i stare opreme

Kingston je predstavio najnoviji dodatak za vlasnike Appleovih prijenosnih računala – Nucleum kojim im na uštrb jednog USB-C porta vraća sve ostale koje im je Apple naprasno oduzeo

Stjepan Bilić nedjelja, 14. siječnja 2018. u 16:33

Nucleum je novi dodatak tvrtke Kingston za Appleova prijenosna računala novijeg datuma. Poznato je kako novi MacBook prijenosnici dolaze samo sa USB-C portovima te kako je zbog toga potrebno kupovati ne odveć jeftine Appleove adaptere.

Tu je poput mnogih drugih proizvođača odlučio uskočiti i Kingston koji je ovih dana predstavio USB-C hub Nucleum koji na uštrb jednog USB-C porta vraća sve ostale – HDMI, USB, pa čak dodaje i odvojene čitače memorijskih kartica microSD i SD formata.

Nucleum ima ukupno pet portova – dva USB-C i dva USB 3.0 (Type-A) porta te jedan HDMI port koji podražava rezolucije do 4K. Dok je spojen na MacBook, Nucleum preko jednog USB-C porta može puniti bateriju na MacBooku, ali i baterije na drugim mobilnim uređajima poput iPhonea, iPada i dr. Dimenzije uređaja su 127 x 45 x 14,2 milimetara, a težina 92,4 grama.

Za sada je dostupan samo na američkom tržištu po cijeni od 79,99 USD. Na ostalim svjetskim tržištima pojavit će se tijekom prvog kvartala 2018. godine.

Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača.