MSI predstavio novi zakrivljeni Optix WQHD monitor za gamere

MSI je predstavio novi monitor za igrače iz svoje serije Optix. Riječ je o 27-inčmom modelu MPG27CQ koji se odlikuje zakrivljenim VA panelom i WQHD rezolucijom

Stjepan Bilić petak, 2. veljače 2018. u 13:13

MSI je predstavio novi monitor za igrače. Radi se o 27-inčnom modelu MPG27QC iz tvrtkine igrače serije Optix koji se između ostaloga odlikuje i zakrivljenim VA zaslonom WQHD rezolucije.

Monitor je kako smo već naveli opremljen zakrivljenim VA panelom (1800R) kojeg uz rezoluciju od 2.560 x 1.440 točaka odlikuje još i brzina osvježavanja do 144 Hz, brzina odziva od 1 ms, osvjetljenje od 400 nita, kontrast 3.000:1 te vidljivi kutovi od 178 stupnjeva (horizontalno i vertilkano). Omjer stranica je 16:9.

Optix MPG27QC podržava 100% NTSC i 115% sRGB spektra i može prikazati do 16,7 milijuna različitih boja. Kad smo kod boja navedimo i kako se na prednjoj strani kućišta nalazi i RGB traka s podrškom za SteelSeries GameSense pa je pomoću nje moguće pratiti podatke o napunjenosti oružja, zdravlju ili snazi tijekom gaminga.

Kao što je vidljivo iz priloženih fotografija, monitor se odlikuje i tankim rubovima oko zaslona. Posebice kada su u pitanju bočne i gornja strana. Od portova video ulaza raspolaže s jednim DisplayPort (1.2) i s dva HDMI (2.0) porta. MSI je u konfiguraciju dodao i USB hub s dva USB 3.1 Type-A i jednim USB 3.1 Type.C portom.

MSI je dodao i tri 3,5-milimetarska audio porta, jedan za slušalice, drugi za mikrofon dok treći služi kako bi se monitor povezao s računalom. Detaljne specifikacije dostupne su na službenim internetskim stranicama proizvođača. Vrijeme dolaska u trgovine i cijena za sada nisu poznati.