To ste tražili - nadogradili smo Bug.hr novim brzim načinom pregleda svih objavljenih tekstova

Novotarija na Bug.hr webu omogućava lakše i brže pronalažnje svih naših objava, uz jednostavnu mogućnost pretraživanja svih prije objavljenih tekstova

Miro Rosandić petak, 8. prosinca 2017. u 12:00

Još u vrijeme kada je Bug.hr stranica bila u beta fazi i mi tražili od publike da nam kažu svoje dojmove i prijedloge, bilo je onih koji su govorili, odnosno pisali „uzalud je ovdje bilo što reći ili tražiti, bugovci uvijek naprave samo po svom i baš ih briga što im mi kažemo“! Naravno da to nije točno, itekako slušamo glas naroda. Dosta toga je usvojeno i primijenjeno već u periodu prelaska iz beta u finalnu verziju stranice, a kao što smo više puta rekli – Bug.hr će se stalno nadograđivati i napredovati. Bitno je bilo stvoriti nove temelje na kojima možemo dalje rasti i razvijati se.

Ne morate biti ni prijavljeni, a ni prtljati po izbornicima i postavkama, sve je dostupno na samo jedan klik

Podosta smo i sami planova ostavili za takozvanu drugu fazu jer jednostavno nikada ne bismo bili gotovi da smo inzistirali na realizaciji baš svega što smo željeli imati na svojim web stranicama.

Relativno mala ekipa radi na tehničkom i dizajnerskom razvoju ovog weba, k tome imamo i puno drugih paralelnih obaveza, pa je to i razlog zašto se promjene i izmjene ne događaju baš svakodnevno.

Nakon toliko (nepotrebnog) pravdanja, napokon je došao trenutak da pređemo na stvar – zašto smo se danas ovdje okupili? Predstavljamo vam, naoko malu, ali vrlo značajnu, nadopunu ovih stranica. To je ujedno odgovor i rješenje za najčešću primjedbu na koju smo nailazili u komentarima na novi web, u kojima ste tražili neko rješenje za lakši pristup starijim objavama i općenito pomoć u snalaženje u velikoj dnevnoj produkciji.

Kronološki prikaz objava na mobitelu
Kronološki prikaz objava na mobitelu

Vjerojatno ste već uočili u gornjem desnom kutu, uz izbornik i kraj pretraživača, pojavila se nova ikona. Ona simbolizira prikaz naslova tekstova u obliku liste, a kao što vam je već i iz naslova jasno, klikom na nju prelazi se na krajnje jednostavnu stranicu na kojoj se sve objave, bile to vijesti, recenzije ili novi video prilozi, baš sve, nižu kronološki, odnosno po vremenu objave. Na jednoj  stranici je prikaz svih objava u tom tjednu. Jasno kada odete na taj pregled recimo u utorak, onda će na prvoj stranici biti sve objave od ponedjeljka u 00:00h do trenutka kada ste je učitali. Objavama iz prethodnih tjedana pristupa se prelistavanjem, tjedan po tjedan, ili ako vas zanima neki stariji period onda birate tjedan u godini iz niza brojeva u dnu stranice.

Jednostavno i praktično, namijenjeno najviše onima koji rjeđe dolaze na stranicu, a funkcionalno na svim rezolucijama – od desktopa do mobitela. Ne morate biti ni prijavljeni, a ni prtljati po izbornicima i postavkama, sve je dostupno na samo jedan klik.

Kada se odlučite vratiti na naslovnicu (home), odnosno „normalan“ puni prikaz, s istaknutim najvažnijim objavama tog dana, dovoljno je samo kliknuti na „glavu“, tj. logo BUG.