YouTube u ožujku 2018. pokreće servis za streamanje glazbe Remix

Prema pisanju Bloomberga, YouTube za ožujak iduće godine priprema novi servis za streamanje glazbe za čiju bi se uporabu plaćala pretplata

Matija Pavlić subota, 9. prosinca 2017. u 01:58

Bloomberg navodi kako će u sklopu YouTubea iduće godine biti pokrenut potpuno novi servis za streamanje glazbe koji se bazira na plaćanju pretplate.

Novi servis zasad nosi privremeno ime Remix te bi se trebao pojaviti u ožujku iduće godine. Riječ je o novom pokušaju YouTubea odnosno Googlea (nakon Play Musica i YouTube Music Keya) da pridobije korisnike koji se sada služe popularnim servisima kao što su Spotify i Apple Music.

Kako bi novi servis bio uspješan od samog početka navodno su već postignuti dogovori o suradnji s većim imenima s područja glazbenog izdavaštva. Među partnerima za budući Remix između ostalih spominje se Warner Music Group (s kojim je ugovor o suradnji već potpisan) te servis Vevo koji posjeduje široku biblioteku glazbenih video uradaka. Pregovori navodno traju i s preostalim većim glazbenim izdavačima, Sony Music Entertainmentom i Universal Music Groupom (koji su ujedno i vlasnici spomenutog Vevo servisa).

Vrijedi spomenuti da je YouTube prošle godine angažirao bivšeg člana izvršnog osoblja Warner Music Groupa, Lyora Cohena, koji je pri dolasku u YouTube odmah pokrenuo reorganizaciju koja je uključivala i prelazak osoblja iz Play Musica u YouTube, a Cohen je ujedno i idejni začetnik spomenutog Remixa.