Fitbit investira u zdravlje

Tvrtka Fitbit nastojat će se aktivnije uključiti na tržište nosivih uređaju u medicinske svrhe, akvizicijom cloud platforme Twine Health za pomoć na području zdravstvene skrbi

Matija Pavlić srijeda, 14. veljače 2018. u 06:00

Tvrtka Fitbit službeno je objavila kako će preuzeti tvrtku Twine Health koja stoji iza istoimene platforme za pomoć na području zdravstvene skrbi. Tvrtka je osnovana 2013. godine i njezina posebnost je u činjenici da se bazira na rezultatima kliničkih istraživanja koja su vršena na MIT-ovom Media Labu.

Platforma Twine Health bazira se na cloud usluzi te korisnicima omogućuje efikasno i jednostavno upravljanje kroničnim bolestima uz pružanje sugestija kako bi život s tim bolestima bio kvalitetniji.

Akvizicija ovakve platforme znak je kako se tvrtka Fitbit želi aktivnije uključiti tržištu nosivih proizvoda na području medicine. Fitbitova integracija te usluge prvenstveno će se odnositi na praćenje nekih znanstvenih podataka vezanih za tegobe kao što su dijabetis i povišeni krvni tlak.

Proces akvizicije trebao bi biti završen do kraja prvog kvartala ove godine, a financijski okviri dogovora nisu poznati u javnosti.