HTC na putu prema oporavku, ali ne zahvaljujući smartphoneima

HTC je nakon razočaravajuće veljače u ožujku konačno zabilježio rast konsolidiranih prihoda, no generator rastu nisu bili njihovi pametni telefoni već VR uređaji i pripadajuće VR usluge

Matija Pavlić ponedjeljak, 8. travnja 2019. u 14:17

Nakon razočaravajućih financijskih rezultata zabilježenih u veljači, čini se kako se tajvanska tvrtka HTC u ožujku nalazi na putu prema oporavku.

U ožujku ove godine ostvareni su konsolidirani prihodi od oko 42 milijuna američkih dolara, što je sekvencijalni rast od 109,98% u odnosu na spomenute vrlo loše rezultate iz veljače. Ipak valja napomenuti da se radi o padu prihoda od 52,64% u odnosnu na one zabilježene u ožujku 2018. godine.

U prvom kvartalu ove godine HTC je zabilježio prihode od 95 milijuna američkih dolara, što je pak pad od 66,51% u odnosu na prvi kvartal 2018. godine. Generator rasta u ožujku ove godine nije bila prodaja pametnih telefona već tvrtkinih VR uređaja, a taj sektor doprinijet će rastu prihoda tvrtke i u drugom kvartalu ove godine.

HTC je u travnju pokrenuo i svoju pretplatničku uslugu Vivepot Infinity koja uključuje uporabu neograničenog broja VR aplikacija za iznos od 12,99 američkih dolara mjesečno, odnosno 99 američkih dolara godišnje.