LG Display povećava proizvodnju OLED panela

LG Display će prema izvorima iz same industrije povećati svoju proizvodnju OLED TV panela u svojem postrojenju 8.5G kako bi zadovoljio potražnju svojih novih partnera

Matija Pavlić ponedjeljak, 14. svibnja 2018. u 06:00

Prema pisanju portala Digitimes, koji pak prenosi informacije iz same industrije, tvrtka LG Display planira povećati proizvodnju OLED TV panela u svojem 8.5G postrojenju kako bi zadovoljila potrebe svojih najnovijih klijenata kao što su tvrtke Arcelik, Loewe i Hisense.

U spomenutom postrojenju mjesečno se proizvodi oko 60 tisuća primjeraka staklenih supstrata, no taj kapacitet bi se u drugoj polovici godine trebao podignuti na 70 tisuća primjeraka.

Prema podacima tvrtke Sigmaintell Consulting, globalne isporuke OLED televizora tijekom prvog kvartala godine dosegle su 510 tisuća primjeraka, što je rast od 127% na godišnjoj razini.

Na istom tržištu LG Display trenutačno ima udio od 70%, a osim LG Displaya svoje će isporuke OLED TV-a povećati i konkurenti kao što su Sony, Philips i Panasonic. OLED televizori trenutačno zauzimaju oko 1% cjelokupnog tržišta televizora, dok bi do 2020. godine trebali dostići zastupljenost od 2%.