Microsoft preuzima tvrtku Express Logic koja se bavi IoT sektorom

Microsoft će za nepoznat iznos preuzeti kalifornijsku tvrtku Express Logic koja se specijalizirala za RTOS rješenja za IoT uređaje, njihov najpoznatiji proizvod je ThreadX RTOS

Matija Pavlić petak, 19. travnja 2019. u 03:36

Microsoft će preuzeti kalifornijsku tvrtku Express Logic koja se bavi razvojem operativnih sustava u stvarnom vremenu (RTOS) za IoT uređaje te uređaja koji se baziraju na mikrokontrolerima.

Express Logic na tržištu nudi ThreadX RTOS namijenjen širokom rasponu uređaja, od onih slabih sa samo 64 KB interne memorije pa do puno snažnijih uređaja.

Financijski detalji ove akvizicije nisu poznati, no tvrtka iz Redmonda na ovaj će način povećati broj uređaja koji se spajaju na Azure zajedno s novim pametnim mogućnostima koje će biti pridodane u budućnosti.

ThreadX RTOS poslužit će kao opcija za procesiranja u stvarnom vremenu na Azure Sphere uređajima, a uređaji bazirani na ThreadX RTOS-u spajati će se na Azure Edge IoT uređaje. U ovaj sektor Microsoft u iduće četiri godine namjerava izdvojiti oko 5 milijardi američkih dolara.