Tatjana Skoko imenovana direktoricom Microsofta Hrvatska

Tatjana Skoko je u rujnu 2017. imenovana v.d. direktoricom Microsofta Hrvatska, a od 1. siječnja 2018. više neće biti - samo vršitelj dužnosti

Miro Rosandić subota, 16. prosinca 2017. u 07:00

Tatjana Skoko je u četvrtak imenovana direktoricom Microsofta Hrvatska i to nakon što je, kako smo već izvještavali, u rujnu 2017. postala v.d. direktorica Microsofta u Hrvatskoj. Dužnost je tada preuzela od Lejle Zukić – Krivdić koja je prešla na poziciju Channel Development Managera u Microsoftovoj regiji središnje i istočne Europe, gdje je zadužena za 33 zemlje.

Odluka o imenovanju Tatjane Skoko direktoricom stupa na snagu 1. siječnja 2018. godine.

Prije preuzimanja dužnosti v.d. direktorice Microsofta za Hrvatsku, Tatjana Skoko je bila na poziciji Enterprise and Partners Group Lead za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Nakon toga je bila na poziciji Account Executive i bila je zadužena za Adriatic regiju koja uključuje Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju. U Microsoft je došla s pozicije direktorice Odjela za korporativne korisnike u Hrvatskom Telekomu.

Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska
Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska

"Hrvatska je vrlo važno tržište s potencijalom za rast i ima velik broj prilika koje se mogu iskoristiti kroz ubrzanje digitalne transformacije. Pozicija direktorice Microsofta velika je odgovornost i zato se ujedno i radujem nastavku suradnje s kolegama, klijentima i partnerima kompanije Microsoft. Zajedničkim radom možemo ostvariti još veći uspjeh i rast", izjavila je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta u Hrvatskoj.

Microsoft je također imenovao Hristu Manova na poziciju direktora regije Adriatic, a koji će istovremeno zadržati poziciju regionalnog direktora regije Baltic (Estonija, Litva i Letonija). Hristo Manov se pridružio Microsoftu u kolovozu 2016. godine na poziciji  Business Strategy Lead for CEE, a od travnja 2017. je direktor regije Baltik.

Prije dolaska u Microsoft Hristo Manov je radio u menadžmentu kompanije Avon – od dužnosti generalnog direktora Jugoistočne Europe do zamjenika predsjednika regije Centralna Europa. Prije dolaska u Avon, Hristo Manov je bio generalni direktor kompanije Xerox zadužen za tržište Skandinavije.

"Sretan sam i zadovoljan imenovanjem i što mi je pružena ova prilika. Regija Adriatic je za nas vrlo važno tržište na kojem radi vrhunski tim i koje pruža izvrsne poslovne prilike. Radujem se suradnji s timovima iz Slovenije, Hrvatske, Albanije te Bosne i Hercegovine na važnim projektima koje će donijeti pozitivne promjene u poslovanju naših partnera i klijenata ", izjavio je Hristo Manov, novi direktor regije Adriatic, u okviru koje posluje i Microsoft u Hrvatskoj.