Korčulanin naručio drogu preko dark weba i potom "pao" u pošti

42-godišnjak s Korčule uhićen je pod sumnjom da je putem dark weba naručio dostavu amfetamina s namjerom da ih dalje prodaje

Sandro Vrbanus srijeda, 27. veljače 2019. u 13:18

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Korčula proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama – objavljeno je danas iz MUP-a.

Ovaj se Korčulanin sumnjiči da je, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, putem ilegalnih internetskih stranica na dark webu od za sada nepoznate osobe s područja Njemačke kupio 50 grama droge amfetamin i dogovorio da mu se na područje Dubrovnika dostavi preporučenom pošiljkom putem pošte.

Počinitelj je zatečen prilikom pokušaja preuzimanja pošiljke 26. veljače na području Korčule. Droga je bila namijenjena preprodaji, kaže policija.

Osumnjičeni 42-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, a protiv njega slijede i prekršajne prijave sukladno Zakonu o suzbijanju droga i Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana. Na koji je način otkriven kupac s dark weba iz MUP-a nisu pojasnili.